30.4.10

Οι εργοδοτικές οργανώσεις για τα νέα μέτρα

  Σε τούτες τις κρίσιμες στιγμές, όλοι μας πρέπει να είμαστε συμπαραστάτες στην αναγκαία εθνική προσπάθεια. Ο τόπος μας έχει δυνατότητες και αυτή τη στιγμή πρυτανεύει η κοινωνική σύμπνοια και η πολιτική ευθύνη, η δική μας η βούληση είναι δεδομένη, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.

   Ο κ. Δασκαλόπουλος είπε ότι ο τόπος μας μπορεί να ξαναδεί άσπρη μέρα και οι σύγχρονες επιχειρήσεις, ο ιδιωτικός τομέας, μπορούν να συμβάλλουν να ξαναδοθεί ελπίδα, προοπτική ανάπτυξης και δουλειά.
   Υπάρχει ένα επαρκές δίχτυ ασφαλείας για τα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια, που δυστυχώς πρέπει να πληρώσουμε πολύ ακριβά και με σκληρά μέτρα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος, εξερχόμενος της σύσκεψης.
   Ο ίδιος χαρακτήρισε κάθε σκέψη μετακύλησης του κόστους στα προϊόντα, μέσω της αύξησης του ΦΠΑ, ανεδαφική -"είναι σαν να είσαι στον Αρη", είπε χαρακτηριστικά - ενώ αντιτάχθηκε στην περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, προσθέτοντας ωστόσο, ότι έχουμε την αίσθηση πως δεν θα φτάσουμε ως εκεί.
   Τα μέτρα που μας ζητάει η "τρόϊκα" είναι πολύ σκληρά, αλλά τουλάχιστον μας δίνουν τη δυνατότητα να το παλέψουμε χρονικά και οικονομικά, δήλωσε ο κ. Βασίλης Κορκίδης πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, προσθέτοντας ταυτόχρονα, ότι η χώρα θα πρέπει να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο δεν θα πραγματοποιηθεί από τη μια μέρα στην άλλη, ενώ τόνισε ότι πρέπει να εκμεταλλευθούμε στο έπακρο το μεταβατικό στάδιο.
   Επίσης, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κορκίδης είπε ότι δεν είναι δυνατόν να πούμε ναι στην αύξηση του ΦΠΑ, ο οποίος ήδη έχει αυξηθεί στο προηγούμενο διάστημα.
   Η Ελλάδα πρέπει να βγει από τη δύσκολη θέση, πρέπει να πολεμήσουμε, δυνατότητες υπάρχουν, πρέπει να στηρίζουμε την κυβέρνηση, αυτήν έχουμε τώρα, δεν είναι θέμα πολιτικών και κομματικών αντιπαραθέσεων, είναι εθνικός στόχος, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Νίκος Αγγελόπουλος.
         Ο κ. Αγγελόπουλος ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι πρέπει να στηριχθούν ακόμα και τα επώδυνα μέτρα, λέγοντας ότι όλοι πολίτες και πολιτικοί είμαστε συνυπεύθυνοι, αποφεύγοντας ωστόσο, να τοποθετηθεί για συγκεκριμένα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.