21.4.10

Αυξάνονται οι πτήσεις των αεροπλάνων



   Η δραστηριότητα του ισλανδικού ηφαιστείου έχει μειωθεί τις τελευταίες ώρες, καθώς παρατηρείται μικρότερη ένταση στις εκρήξεις.

    Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ανοίξει το μεγαλύτερο μέρος του εναερίου χώρου της, που παρέμενε κλειστός εξ αιτίας του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία.

    Επίσης το υπουργείο Μεταφορών της Ολλανδίας ενέκρινε την επανάληψη των βραδινών πτήσεων εντός της Ολλανδίας, ξεκινώντας από χθες το βράδυ.

    Ταυτόχρονα η Πολωνία ανοίγει από σήμερα, στις 5.00 ώρα Γκρίνουιτς, τον εναέριο χώρο της και όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

    Τέλος το άνοιγμα του εναέριου χώρου της, από τις 6.00 ώρα Γκρίνουιτς, ανακοίνωσε και η Νορβηγία.

    Η γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France ανακοίνωσε ότι ξεκινά σήμερα κατά 100% όλες τις διεθνείς πτήσεις της μεγάλων αποστάσεων. Σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι οι υπόλοιπες πτήσεις της εντός της Ευρώπης, κυρίως στην βόρεια και βορειοανατολική Ευρώπη προς το παρόν δεν θα πραγματοποιούνται.

    Η υπηρεσία διαχείρισης των αεροδρομίων της Φινλανδίας, Finavia, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο εναέριος χώρος της ευρωπαϊκής αυτής χώρας είναι ανοικτός, τουλάχιστον μέχρι νεώτερης ειδοποίησης, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα αεροδρόμια θα αρχίσουν να λειτουργούν κανονικά έως τις 12:00 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας].

    Τα προβλήματα στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας συνεχίζονται, καθώς 29 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Σόφιας ακυρώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο. Οι πτήσεις ακυρώθηκαν, εξαιτίας των κινδύνων που ενδέχεται να προκαλέσει η ηφαιστειακή στάχτη από την Ισλανδία στην ομαλή λειτουργία των κινητήρων των αεροσκαφών.

    Ωστόσο, τμήματα του βουλγαρικού εναέριου χώρου παραμένουν ανοιχτά, αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

    Ο εναέριος χώρος της Ρουμανίας είναι καθαρός από την ηφαιστειακή στάχτη της Ισλανδίας, από χθες στις 21:00, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος της Ρουμανίας.

    Ο εναέριος χώρος της Δανίας θα ανοίξει από σήμερα Τετάρτη στις 11:00 π.μ. τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας) μέχρι τουλάχιστον την Πέμπτη 02:00 π.μ. τοπική ώρα (03:00 π.μ. ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε η αρχή ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της χώρας.

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) ανακοίνωσε ότι είναι ασφαλείς οι πτήσεις στην Ευρώπη και τώρα οι αρχές πρέπει να αποφασίσουν να ανοίξουν τους εναέριους χώρους και την εναέρια κυκλοφορία.

    " Τώρα όταν οι αρχές ...αποφασίσουν να αποκαταστήσουν τις λειτουργίες στην Ευρώπη, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ασφάλεια", δήλωσε ο πρόεδρος της ICAO Ρομπέρτο Κόμπεχ Γκονζάλες μετά τη συνάντηση του με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, απαντώντας σε ερώτηση για την ηφαιστειακή τέφρα που έχει κατακλύσει τον εναέριο χώρο της Ευρώπης και έχει προκαλέσει τη διακοπή των αερομεταφορών.

    Ακυρώσεις πτήσεων στην Ελλάδα

    Άλλα 26 σκέλη πτήσεων αναγκάζεται να ματαιώσει για σήμερα η Aegean.

    Συγκεκριμένα, ματαιώνονται όλες οι πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη για πέντε πόλεις της Γερμανίας, δηλαδή Φρανκφούρτη, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Στουτγάρδη και Βερολίνο, καθώς επίσης και οι πτήσεις για Παρίσι και Λονδίνο.

    Κανονικά εκτελούνται οι πτήσεις της Aegean προς Ιταλία (Ρώμη-Μιλάνο), προς Βιέννη και Βρυξέλλες.

    Δέκα πτήσεις προς τη Γερμανία έχουν ακυρωθεί μέχρι στιγμής, στο ημερήσιο πρόγραμμα πτητικής δραστηριότητας του αεροδρομίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», εξαιτίας των προβλημάτων που εξακολουθούν να υπάρχουν στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, από την ηφαιστειακή στάχτη της Ισλανδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.