9.4.10

Γιατρός μετέδωσε τον ιό της ηπατίτιδας C σε 12 γυναίκες στην Αυστραλία

Γιατρός ανακρίνεται από την αστυνομία της Βικτώριας, για τη μόλυνση τουλάχιστον 12 γυναικών - των περισσότερων εγκύων - από τον ιό της ηπατίτιδας C, από το αίμα του.

Προς το παρόν, δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον του, εντούτοις ο Ιατρικός Σύνδεσμος του απαγόρευσε να ασκεί τα ιατρικά του καθήκοντα, εφόσον συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας.


Οι ιατρικές αρχές θορυβήθηκαν, όταν ανακάλυψαν ότι είχε μολυνθεί από τον ιό της ηπατίτιδα C μια ομάδα εγκύων. Εξετάσεις που ακολούθησαν, επιβεβαίωσαν ότι ο ιός από τον οποίον προσβλήθηκαν οι γυναίκες, ταίριαζε απόλυτα με το DNA του θεράποντα γιατρού τους.

Ο ακριβής τρόπος με τον οποίο μεταδόθηκε η μόλυνση, δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί, ο συνήθης όμως τρόπος μετάδοσης είναι από μολυσμένες σύριγγες.

Υπάλληλοι του υπουργείου Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, που ήλθαν εσπευσμένως σ' επαφή με ασθενείς οι οποίοι επισκέπτονται την ίδια ιδιωτική κλινική, όπου συνέβη το εν λόγω περιστατικό, βεβαιώνουν ότι έχουν εντοπίσει όλα τα θύματα, επομένως δεν υπάρχει φόβος περαιτέρω μολύνσεων, ιδιαίτερα μετά την απόλυση του γιατρού, του οποίου η ταυτότητα δεν μπορεί να αποκαλυφθεί, όσο το θέμα βρίσκεται υπό έρευνα.

Να σημειωθεί ότι όλες οι περιπτώσεις της ηπατίτιδας C θα πρέπει να καταγράφονται, εξαιτίας της επικινδυνότητας εξάπλωσης της νόσου.

Πάνω από το 50% των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό της ηπατίτιδας C, είναι φορείς του ιού και έξι μήνες αργότερα. Σ' αυτές τις περιπτώσεις, η ασθένεια θεωρείται χρόνια. Επτά από τους 10 ασθενείς που υποφέρουν από χρόνια ηπατίτιδα C, προσβάλλονται και από χρόνια πάθηση του ύπατος. Πέντε τοις εκατό από αυτούς χάνουν τη ζωή τους.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (του ανταποκριτή Σ. Χατζημανώλη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.