29.4.10

Τα αποτελέσματα για το DNA στις γιάφκες του «Επαναστατικού Αγώνα»



   Δόθηκαν από τα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας τα πρώτα αποτελέσματα για το DNA και τα δακτυλικά αποτυπώματα, που έχουν βρεθεί στις γιάφκες, σπίτια και οχήματα, τα οποία σχετίζονται με τη δράση της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», που ερευνάται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

    Όπως ανακοινώθηκε από τη αστυνομία, έχει βρεθεί γενετικό υλικό αγνώστων ατόμων, ανδρών και γυναικών, σε αντικείμενα που κατασχέθηκαν σε σπίτια, τα οποία θεωρούνται κρησφύγετα της οργάνωσης, στην οδό Ανθέων 3, στα Καλύβια (όπου έμεναν ο Νίκος Μαζιώτης και η σύζυγός του Παναγιώτα Ρούπα), στο γκαράζ με τα εκρηκτικά, στην οδό Β. Αντωνιάδου 54 στον Καρέα, στην οδό Μήδειας 7 και Αιγίνης 8 στην Κυψέλη, όπου, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν οι γιάφκες της οργάνωσης και στο αυτοκίνητο του Κωνσταντίνου Γουρνά, που βρέθηκε στην οδό Ανακούς 70 στην Ν. Φιλαδέλφια.

    Από τις συγκριτικές εξετάσεις προέκυψε ότι:

    1. Ταυτίζεται DNA (γενετικός τύπος βιολογικού υλικού), που βρέθηκε στο σπίτι του Μαζιώτη στα Καλύβια και στο σπίτι της οδού Αιγίνης 8 στην Κυψέλη καθώς και στο σπίτι της οδού Μήδειας 7. Και στις τρεις περιπτώσεις το γενετικό υλικό ήταν πάνω σε αντικείμενα.

    2. DNA που βρέθηκε σε αντικείμενα στην οδό Αιγίνης 8 ταυτίζεται με αντίστοιχο, που βρέθηκε σε αντικείμενο μέσα στο αυτοκίνητο του Γουρνά στη Ν. Φιλαδέλφια.

    Τέλος, δακτυλικό αποτύπωμα, που βρέθηκε σε αντικείμενο στην οδό Μήδειας, ταυτίζεται με το αποτύπωμα ενός εκ των συλληφθέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.