9.4.10

Εναρξη δικαστικής έρευνας στη Γαλλία για το κύμα αυτοκτονιών στην France Telecom

Η γαλλική δικαιοσύνη θα ερευνήσει το κύμα αυτοκτονιών στην France Telecom έπειτα από έκθεση της επιθεώρησης εργασίας και μήνυση συνδικάτου για "έκθεση σε κίνδυνο προσώπων" και "ηθική κακοποίηση", που σχετίζονται με τις μεθόδους της διεύθυνσης της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον Ζαν-Πολ Τεσονιέρ, δικηγόρο του συνδικάτου Sud , η εισαγγελία του Παρισιού θα ανοίξει δικαστική έρευνα "τις προσεχείς ημέρες" , η οποία θα ανατεθεί σε ανακριτή του Παρισιού, αρμόδιο για τη δημόσια υγεία.


Το 2008 και το 2009, ο αριθμός των αυτοκτονιών εργαζομένων στην France Telecom έφθασε στις 35, σύμφωνα με τη διεύθυνση και τα συνδικάτα. Σύμφωνα με παρατηρητήριο του στρες που δημιουργήθηκε από δύο συνδικάτα , 11 εργαζόμενοι έχουν αυτοκτονήσει από τον Ιανουάριο.

Οι θάνατοι αυτοί συνδέονται με τις μεθόδους που χρησιμοποίησε η διεύθυνση της γαλλικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών για να προσαρμόσει την πρώην κρατική μονοπωλιακή εταιρεία στον νέο υπερ-ανταγωνιστικό κόσμο της τηλεφωνίας και του Ιντερνετ.

Τον Φεβρουάριο, έκθεση της επιθεώρησης εργασίας είχε κάνει λόγο για πιθανές παραβάσεις σχετικές με έκθεση σε κίνδυνο προσώπων με την εφαρμογή εργασιακών σχημάτων που μπορούν να βλάψουν την υγεία των εργαζομένων, καθώς και για μεθόδους διαχείρισης που παραπέμπουν σε ηθική κακοποίηση.

Η επιθεώρηση εργασίας αναφέρεται συγκεκριμένα "στην πολιτική αναδιοργάνωσης και διαχείρισης" που εφαρμόζεται από το 2006 και τονίζει ότι η διεύθυνση της France Telecom έλαβε επανειλημμένα προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις της στην υγεία των εργαζομένων.

Η έκθεση θέτει υπό κατηγορία τη διεύθυνση της εταιρείας, ανάμεσά τους και τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Ντιντιέ Λομπάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.