10.5.10

"Αλεξανδρειάδα 2010" στο Λιτόχωρο Πιερίας


Ένα «κομμάτι» της ζωής των αρχαίων Μακεδόνων αναβίωσε μέσα από σχέδια, εργασίες, ζωγραφιές και παιχνίδια εκατοντάδων μαθητών που φοιτούν στα Γυμνάσια του νομού Πιερίας.

Τα παιδιά συμμετείχαν σε εκδηλώσεις για την 1η Αλεξανδρειάδα 2010, που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην περιοχή του Λιτοχώρου.

Οι μαθητές εμπνεύστηκαν από τις αφηγήσεις για τη ζωή των αρχαίων Μακεδόνων και με «όπλα» τους δεκάδες χρώματα και πινέλα ζωγράφισαν πάνω σε πήλινα πιθάρια, με ελεύθερο θέμα. Παράλληλα, κατασκεύασαν από ξύλο σάρισες -το δόρυ μεγάλου μήκους που αποτελούσε το βασικότερο επιθετικό όπλο της μακεδονικής φάλαγγας- και στεφάνια από φύλλα βελανιδιάς, τα οποίο τοποθέτησαν στο χώρο.

Στόχος της Αλεξανδρειάδας ήταν να διδαχτούν οι μαθητές την ιστορία της Μακεδονικής Δυναστείας και του μεγάλου Έλληνα στρατηλάτη, ενώ επιδίωξη των διοργανωτών είναι να καταστεί θεσμός τα επόμενα χρόνια.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Πιερίας, το Γραφείο Πολιτισμού της Β/θμιας εκπαίδευσης, ο δήμος Λιτοχώρου και το Διεθνές Ιδρυμα Μνημείο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.