14.5.10

Απεργία στις 20 Μαΐου από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

   Την κήρυξη νέας γενικής πανεργατικής απεργίας, την Πέμπτη 20/05, αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο κυβερνητικό σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό.

   Από την πλευρά του, το ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι "μπορούμε να βάλουμε φρένο στην ισοπέδωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων. Μπορούμε να παρεμποδίσουμε, να καθυστερήσουμε, να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους. Μπορούμε να τους τρομοκρατήσουμε εμείς".
   Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, εκτιμώντας ότι η απάντηση πρέπει να είναι άμεση, δυναμική, καθολική και ενιαία, αποφάσισαν την προκήρυξη γενικής απεργίας την Πέμπτη 20/05, για να μην παρεμποδιστούν οι πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών, ενώ η αρχική απόφαση ήταν για γενική απεργία στις 19/05, και την κλιμάκωση των αγωνιστικών, απεργιακών κινητοποιήσεων, αμέσως μετά. Μετά τη γενική απεργία, σε νέα συνεδρίαση, τα προεδρεία των δυο οργανώσεων θα αποφασίσουν για τη συνέχιση του αγώνα.
   Την Τρίτη 18/05/2010 οι δυο τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιάσουν αναλυτικά τις θέσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Επίσης, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων - συλλαλητηρίων, μετά από ενημερωτικές εξορμήσεις των ομοσπονδιών, των νομαρχιακών τμημάτων και των εργατικών κέντρων στις μεγάλες πόλεις.
   Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Γιάννης Παναγόπουλος, μετά τη συνεδρίαση των προεδρείων ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ανέφερε ότι τα συνδικάτα απορρίπτουν το νομοσχέδιο για το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και δίνουν την πρώτη αγωνιστική απάντηση με γενική απεργία στις 20 Μάη. Ο κ. Παναγόπουλος επεσήμανε ότι αμέσως μετά, σε νέα συνεδρίαση των προεδρείων, θα αποφασιστούν τα παραπέρα αγωνιστικά βήματα, με ένα ξεκάθαρο αίτημα την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης ως θεσμού αναδιανομής του εισοδήματος, ως θεσμού υπεράσπισης των φτωχών, των ανθρώπων του μόχθου, των ανθρώπων που κόπους μιας ζωής τους έχουν εναποθέσει στη σωστή λειτουργία του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.
   Στις δηλώσεις του, ο κ. Παναγόπουλος χαρακτήρισε κοινωνικά άδικο το νομοσχέδιο για το κοινωνικοασφαλιστικο σύστημα, που προστέθηκε στα άδικα και αντικοινωνικά δημοσιονομικά μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. "Ένα νομοσχέδιο που ανατρέπει το χαρακτήρα του συστήματος και επιβάλλει σκληρή λιτότητα στους συνταξιούχους της χώρας και τους μελλοντικούς συνταξιούχους, μεταφέροντας μεγάλο βάρος στις νέες γενεές", υπογράμμισε ο κ. Παναγόπουλος.
   Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετική με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ στον ιδιωτικό τομέα (περικοπές μισθών, κ.λ.π.) ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ απάντησε "το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ξέρουν όλοι τι ρόλο έχει. Το ΔΝΤ δεν θα σταματήσει να ζητά θυσίες από τους ανθρώπους της εργασίας. Οι συνταγές του είναι καταστροφικές. Οφείλει η κυβέρνηση να τις απορρίψει κατηγορηματικά. Στην Ελλάδα, δεν είναι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα που δημιουργούν πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Είναι οι ανελαστικές αγορές προϊόντων που δημιουργούν υπερκερδοφορία στους επιχειρηματίες και αυτό φαίνεται και με την έξαρση του πληθωρισμού".
   Εξάλλου, επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τα ξημερώματα της Τρίτης 25 Μαίου αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για το ασφαλιστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.