17.5.10

Εθνική Ελλάδας: Πρώτη προπόνηση στον Άγιο Κοσμά (οι 25 εκλεκτοί)

 Αποφασισμένοι να δουλέψουν πολύ στην προετοιμασία εμφανίστηκαν οι διεθνείς, κατά τη συγκέντρωση της αποστολής σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης ενόψει της τελικής φάσης του Μουντιάλ.

«Αρχίζει η προετοιμασία για ένα Μουντιάλ που το θέλαμε όλοι πάρα πολύ. Εύχομαι να είμαστε υγιείς και να δουλέψουμε καλά. Και γιατί όχι να έρθει και η πρόκριση», δήλωσε αρχικά ο Χρήστος Πατσατζόγλου.
Τον χειμώνα ο ανασταλτικός χαφ της Ομόνοιας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και έμεινε αρκετό καιρό εκτός δράσης, όμως τόνισε: «Είμαι καλά. Δουλεύω αρκετά καλά εδώ και πολύ καιρό. Θα με δει και ο κόσμος και ο προπονητής και θα κρίνει. Σίγουρα όμως έχω κάνει τα πάντα και θα δώσω και την ψυχή μου για να δικαιώσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται».
Καταλήγοντας, ο «Πάτσα» αναφέρθηκε στον στόχο της Εθνικής στο Μουντιάλ: «Τον στόχο τον έχουμε πετύχει ήδη από τη στιγμή που βρισκόμαστε εκεί. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Πάμε όμως στη Νότιο Αφρική για το καλύτερο. Επιτυχία θα είναι να προκριθούμε στην επόμενη φάση».
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Τζαβέλλας υπογράμμισε: «Είναι μεγάλη στιγμή για μένα η πρόσκληση στην Εθνική. Τώρα αρχίζει η δουλειά και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θα παλέψω για μια θέση στην τελική 23άδα. Το βασικό, όμως, είναι να κάνει το καλύτερο δυνατό η ομάδα».
Στη συνέχεια, ο αριστερός μπακ του Πανιωνίου μίλησε για την παρουσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην τελική φάση του Μουντιάλ: «Η Εθνική έχει αποδείξει ότι μπορεί να παλέψει στα δύσκολα και νομίζω ότι θα πάει καλά. Εμείς δεν θα πάμε μόνο για τη συμμετοχή, θέλουμε το κάτι παραπάνω. Τα δύο πρώτα ματς με τη Νότια Κορέα και τη Νιγηρία είναι τα κρίσιμα. Από εκεί και πέρα, στο ματς με την Αργεντινή θα παίξουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Αναλυτικά, οι εκλεκτοί που θα λάβουν μέρος στην προετοιμασία στο Μπαντ Ραγκάζ της Ελβετίας: Μιχάλης Σηφάκης, Αλέξης Τζόρβας, Κώστας Χαλκιάς, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Λουκάς Βύντρα, Βαγγέλης Μόρας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Σωτήρης Κυργιάκος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης, Νίκος Σπυρόπουλος, Κώστας Κατσουράνης, Αλέξανδρος Τζιόλης, Γιώργος Καραγκούνης, Σωτήρης Νίνης, Άγγελος Χαριστέας, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Παντελής Καπετάνος, Φάνης Γκέκας, Γιώργος Σαμαράς, Γρηγόρης Μάκος, Χρήστος Πατσατζόγλου, Στέλιος Μαλεζάς, Σάκης Πρίττας, Γιώργος Τζαβέλλας.
Δεν έχουν έρθει οι τρεις «Ιταλοί» (Μόρας, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης), ο Άγγελος Χαριστέας (που είχε μπαράζ με τη Νυρεμβέργη), ο Παντελής Καπετάνος (που είχε υποχρεώσεις με τη Στεάουα Βουκουρεστίου) και όσοι αγωνίζονται στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας (Σηφάκης, Χαλκιάς, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Μάκος, Μαλεζάς και Πρίττας), οι οποίοι θα ενσωματωθούν στην αποστολή στις 20 του μήνα.
Το απόγευμα (18:00) οι διεθνείς θα προπονηθούν στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά (κλειστή προπόνηση για φιλάθλους και ΜΜΕ). Στις προπονήσεις 17, 18 και 19 Μαΐου θα λάβει μέρος ο Κυριάκος Στρατηλάτης, επειδή απουσιάζουν ο Χαλκιάς και ο Σηφάκης.
Η «γαλανόλευκη» θα αναχωρήσει για την Ελβετία στις 21 Μαΐου και θα αντιμετωπίσει στις 25/5 τη Βόρειο Κορέα και την Παραγουάη στις 2 Ιουνίου. Την 1η Ιουνίου ο Ότο Ρεχάγκελ θα ανακοινώσει την τελική 23μελή αποστολή, ενώ αν προκύψει κάποιος τραυματισμός, τότε με τη σύμφωνη γνώμη της FIFA μπορεί να αντικατασταθεί ένας παίκτης μέχρι την έναρξη του Μουντιάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.