20.5.10

Πλέι οφ: Νίκησαν ΑΕΚ και Άρης την τελευταία αγωνιστική

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-1

Την 2η θέση στην κατάταξη των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα πήρε η ΑΕΚ, αφού την 6η και τελευταία αγωνιστική νίκησε στο ΟΑΚΑ 2-1 τον Ολυμπιακό, ο οποίος με τη σειρά του έμεινε στην 4η και τελευταία θέση.
Η Ενωση προηγήθηκε δύο φορές με τους Μανωλά (6'), Μπλάνκο (54'), ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν προσωρινά με τον Γιάννη Παπαδόπουλο (10').

Δεν του έφταναν οι τόσες απουσίες του Ολυμπιακού, βρέθηκε με το... καλημέρα πίσω στο σκορ. Μόλις στο 6' ο Μπλάνκο γύρισε στον Μανωλά κι αυτός μέσα από την περιοχή πλάσαρε και έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ. Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» δεν πτοήθηκαν. Βγήκαν μπροστά και ευτύχησαν να ισοφαρίσουν σχεδόν αμέσως. Στο 10' ο Οσκαρ έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Γιάννη Παπαδόπουλο, αυτός έφυγε μόνος του και με ωραίο πλάσε έκανε το 1-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, αφού οι Λεονάρντο στο 20', Μπλάνκο στο 26' και Νέμεθ στο 31' σούταραν άουτ από καλή θέση.

Πάλι στο ξεκίνημα του ημιχρόνου η ΑΕΚ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Αφού στο 49' ο Σκόκο έχασε σημαντική ευκαιρία από εξαιρετική θέση (πλάσαρε άουτ), στο 54' και από λάθος του Οσκαρ, ο Μπλάνκο έδωσε νέο προβάδισμα στην ομάδα του. Αυτή τη φορά όμως ο Ολυμπιακός έδειχνε πως δεν είχε την «απάντηση», με αποτέλεσμα να κυλήσουν τα λεπτά. Και μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο προσπάθησε να πιέσει, αλλά τόσο ο Οσκαρ στο 90' όσο και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος μπροστά σε κενή εστία στο 91' απέτυχαν να ισοφαρίσουν.

Ετσι, η ΑΕΚ πήρε τη νίκη και μαζί την 2η θέση (3η στην τελική κατάταξη της Σούπερ Λίγκα) κι αυτό σημαίνει ότι θα παίξει στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ στις 19 και 26 Αυγούστου, ενώ ο Ολυμπιακός, που έμεινε στην 4η θέση με μόλις μια νίκη στα πλέι οφ (5η στην τελική κατάταξη της Σούπερ Λίγκα) θα παίξει στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, στις 15 και 22 Ιουλίου.



ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαντούκα, Νέμεθ, Γιάχιτς, Λαγός - Μήτρογλου, Γ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Ραούλ Μπράβο

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας, Μανωλάς (17' Λεονάρντο), Γιάχιτς, Γκέντσογλου (76' Αλεξόπουλος), Λαγός, Καφές, Μαντούκα, Νέμεθ (88' Καράμπελας), Σκόκο, Μπλάνκο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Πάρντο, Πάντος, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Γκαλίτσιος (75' Φετφατζίδης), Λεντέσμα, Γ. Παπαδόπουλος, Όσκαρ, Μήτρογλου.


 Αρης-ΠΑΟΚ 3-2

Την 3η θέση στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και το δικαίωμα να αγωνιστεί στον γ΄ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ (29 Ιουλίου το πρώτο ματς) πήρε ο Αρης. Στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των αγώνων κατάταξης, η ομάδα του Κούπερ νίκησε 3-2 τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ισοβάθμισε με τον Ολυμπιακό, αλλά στην περίπτωση αυτή είχε το πλεονέκτημα λόγω του ότι στα μεταξύ τους παιχνίδια ήταν καλύτερη (μία νίκη και μία ισοπαλία). Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Μαλεζάς (11΄ αυτ.), Χαβίτο 32΄ και Κάμπορα με πέναλτι (63΄). Ο ΠΑΟΚ είχε ισοφαρίσει δύο φορές (22΄ Παπάζογλου, 45΄+ πέν. Τσιρίλο).

Στην πρώτη αξιόλογη επιθετική του προσπάθεια ο Αρης προηγήθηκε. Από γύρισμα του Χαβίτο από δεξιά στο 11΄, ο Μαλεζάς στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα την έστειλε άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του και με το αυτογκόλ του διεθνή αμυντικού, οι "κίτρινοι" προηγήθηκαν με 1-0.

Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση. Στο 22΄ από σέντρα του Κουτσιανικούλη και κεφαλιά του Παπάζογλου από το ύψος του πέναλτι ο "δικέφαλος του Βορρά" ισοφάρισε (1-1). Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ του σκόρερ στο ξεκίνημα της φάσης. Ο Κάμπορα στο 27΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει από πολύ κοντά, ενώ στο 32΄ ο Αρης πήρε και πάλι το προβάδισμα με πλασέ του Χαβίτο, μετά από μεταβίβαση του Μεριέμ.

Παρά το νέο προβάδισμα του Αρη, η ομάδα του Σάντος δεν το έβαλε κάτω και στο 45΄ κέρδισε πέναλτι (χέρι του Φερνάντες), το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Τσιρίλο και με αυτό τον τρόπο έκλεισε το ημίχρονο (2-2).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και στο 63΄, μετά από χέρι του Εντίνιο μέσα στην περιοχή, ο Σταθόπουλος καταλόγισε πέναντι υπέρ του Αρη. Ο Κάμπορα εκτέλεσε ψύχραιμα και έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Αρη με 3-2, που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα



Διαιτητής: Γιώργος Σταθόπουλος (Αχαΐας)

Κίτρινες: Φερνάντες - Βιεϊρίνια, Εντίνιο, Σορλέν, Αραμπατζής

Κόκκινες:

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Πέσκοβιτς, Νέτο, Αράνο, Κουλουχέρης, Ρονάλντο Γκιάρο, Νάτσο Γκαρσία, Φερνάντες, Αντού (82΄ Κάλβο), Μεριέμ (90΄ Ντέιλι), Κάμπορα (80΄ Αραβίδης), Χαβίτο

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Κρέσιτς, Αραμπατζής, Τσιρίλο, Εντίνιο (86΄ Ευθυμιάδης), Σορλέν, Μαλεζάς, Παπάζογλου (81΄ Σαχπεκίδης), Κουτσιανικούλης, Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ, Φιλομένο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.