10.5.10

Οι δηλώσεις του Α.Σαμαρά για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

 Σειρά μέτρων - τα οποία χαρακτήρισε τολμηρές τομές - προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική και πολιτική κρίση, πρότεινε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.


    Μεταξύ των μέτρων που πρότεινε είναι, η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, η μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200, μέτρα για την διαφάνεια στη διαχείριση των δημοσίων πόρων, γενίκευση του πόθεν έσχες για τους δημόσιους λειτουργούς, καθιέρωση ασυμβίβαστου κομματικού στελέχους και επικεφαλής δημοσίου οργανισμού, έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων.

    Ο Αντώνης Σαμαράς πρότεινε ακόμη να υπαρξει αναθεωρητική Βουλή ώστε να προωθηθούν οι απαραίτητες τομές.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε την ανάγκη για εθνική συνεννόηση και ζήτησε την άμεση απόσυρση του μεταναστατευτικού νόμου και του "Καλλικράτη", αν και δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν δέχθηκε την πρότασή του για την απόσυρση των δύο νομοθετημάτων.

    Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε ακόμη για την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την άρση των αδικιών που περιλαμβάνει το σχέδιο στήριξης, κυρίως με την αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων και των ανέργων.

    Πρότεινε να δοθούν ενισχύσεις και τα χρήματα να βρεθούν από ισόποσες περικοπές άλλων δαπανών.

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τα μέτρα που έχει προτείνει για να βγει η οικονομία από το φαύλο κύκλο της ύφεσης, με έμφαση στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Είναι ανάγκη, είπε, να γίνει μια σταυροφορία για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ρύθμιση του επενδυτικού περιβάλλοντος.

    Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι δεν πρέπει στις σημερινές συνθήκες να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τα εθνικά θέματα.

    Σημείωσε ότι τίποτε δεν αναιρεί τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη σημερινή κατάσταση, ωστόσο, προτάσσει την ανάγκη συνεννόησης όλων των πολιτικών αρχηγών, συμπεριλαμβανομένων και των αρχηγών των κομμάτων της αριστεράς με τους οποίους, όπως είπε, θα έχει διμερείς συναντήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.