13.5.10

Ο ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ

Νίκη που σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ισοδυναμεί με την έξοδό του στο Τσάμπιονς Λιγκ σημείωσε ο ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης", επικρατώντας του (και σήμερα) απογοητευτικού Ολυμπιακού με 1-0 (33΄ Ίβιτς), στο πλαίσιο της 4ης ημέρας των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.
Ο "Δικέφαλος" έφτασε στους 13 βαθμούς, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" έμειναν στους 7 και κινδυνεύουν ακόμη και με απώλεια της δεύτερης θέσης. Οι δύο ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολών των Μέλμπεργκ (Ολυμπιακός) και Κοντρέρας (ΠΑΟΚ), με απευθείας κόκκινη κάρτα.
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει από το ξεκίνημα, δημιουργώντας την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία στο 8ο λεπτό: ύστερα από κόρνερ του Ντουντού ο Τοροσίδης πήρε την κεφαλιά, για να αποκρούσει σωτήρια επί της γραμμής ο Κοντρέρας, ενώ στο 14΄ ο Λούα Λούα είχε ένα πολύ καλό, τεχνικό δεξί σουτ στο οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά. Απέναντι στην πίεση του Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ είχε να αντιπαρατάξει ψυχραιμία, αλληλοκαλύψεις, καλή κυκλοφορία και προσπάθεια να "χτυπήσει" στην αντεπίθεση, όπως και έγινε στο 33ο λεπτό: σε μια γρήγορη αντεπίθεση από αριστερά, ο Σορλέν βρήκε τον Ίβιτς στο σημείο του πέναλτι και ο Σέρβος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-1. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, μάλιστα, ο Φιλομένο μόνος προ του Νικοπολίδη πλάσαρε άστοχα από κοντά (φάουλ του Ίβιτς), χάνοντας την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, σε μια φάση που (όπως και στο γκολ) κατέδειξε για πολλοστή φορά την κάκιστη φετινή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού.
Η είσοδος του Μήτρογλου αντί του Πάντου, από την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, δεν έκανε πιο επιθετικούς τους "ερυθρόλευκους", αφού το πρόβλημα βρισκόταν στην παραγωγή παιχνιδιού. Ούτε ο Όσκαρ, κατά κύριο λόγο, αλλά ούτε και οι Μαρέσκα-Ντουντού μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις και να περάσουν μπαλιές στους Ντάρμπισιρ-Μήτρογλου, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να προσπαθούν να απειλήσουν μόνο από "στημένες" φάσεις και σέντρες. Ακριβώς αυτό συνέβη στο 55΄ (κεφαλιά Μέλμπεργκ σε φάουλ του Όσκαρ), αυτό και στο 66΄ (κεφαλιά Όσκαρ σε σέντρα του Τοροσίδη), σε φάσεις που ο Ολυμπιακός απείλησε. Το σουτ του Μπράβο στο 83΄, από πολύ καλή θέση (άουτ), ήταν η τελευταία ευκαιρία των γηπεδούχων που αποδοκιμάστηκαν στη λήξη, εκτός του Μέλμπεργκ, ο οποίος λίγο πριν είχε αποβληθεί μαζί με τον Κοντρέρας με απευθείας κόκκινη κάρτα, λόγω της μεταξύ τους διένεξης.

Διαιτητής: Γιώργος Δαλούκας (Θεσσαλίας)

Κόκκινη: 90΄+ Μέλμπεργκ - 90΄+ Κοντρέρας

Κίτρινες: Μαρέσκα, Α. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ντουντού, Μπράβο - Βιτόλο, Φιλομένο, Γκαρσία, Κοντρέρας

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Όσκαρ, Ντάρμπισιρ, Μπράβο, Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα (72΄ Γ. Παπαδόπουλος), Πάντος (46΄ Μήτρογλου), Λούα Λούα, Τοροσίδης.
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σορλέν, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια (86΄ Εντίνιο), Ίβιτς (90΄+ Φωτάκης), Φιλομένο (62΄ Μουσλίμοβιτς).

* Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σουηδίας ενημέρωσε την ΠΑΕ Ολυμπιακός για την κλήση του Όλαφ Μέλμπεργκ στην Εθνική ομάδα της χώρας του. Η κλήση αφορά στους φιλικούς αγώνες Σουηδία-Βοσνία Ερζεγοβίνη  στις 29 Μαΐου στην Στοκχόλμη και Λευκορωσία-Σουηδία που θα γίνει στις 2 Ιουνίου στο Μίνσκ.

Η οργή του κόσμου του Ολυμπιακού για την ήττα από τον ΠΑΟΚ και το άδοξο τέλος σε μία αποτυχημένη σεζόν εκδηλώθηκε και εκτός «Καραϊσκάκη». Στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου υπήρξαν συγκρούσεις οπαδών με δυνάμεις της αστυνομίας, αλλά και μεταξύ τους, ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν μπροστά από το πάρκινγκ και το χώρο των επισήμων (VIP) και η ένταση φάνηκε να εκτονώνεται λίγα λεπτά μετά.
Το κλίμα στον Ολυμπιακό μυρίζει ...μπαρούτι και αυτός είναι ένας από τους λόγους που απαγορεύτηκαν οι δηλώσεις στους ποδοσφαιριστές. "Η διοίκηση κατανοεί την αγανάκτηση του κόσμου για την εικόνα της ομάδας, όμως καταδικάζει τα επεισόδια και τις ζημιές. Αυτή η διοίκηση έχει φέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή όλα αυτά τα χρόνια και η ίδια θα τον ξαναφέρει στην κορυφή", είναι η θέση της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ.

* Το ξύλο συνεχίστηκε στα αποδυτήρια μεταξύ των παικτών Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ίβιτς έστειλε πίσω στην εξέδρα ένα μπουκάλι κάτι που εξαγρίωσε τον κόσμο, αλλά και τους παίκτες των "ερυθρολεύκων". Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αντάλλαζαν μπουνιές και κλωτσιές για αρκετά λεπτά.

18:55 Το ξύλο συνεχίστηκε για αρκετή ώρα με την αστυνομία να ρίχνει δακρυγόνα και τους δημοσιογράφους να φεύγουν με πρησμένα μάτια. Απερίγραπτες στιγμές…
18:47 Εκτός ελέγχου ήταν οι φίλοι του Ολυμπιακού μετά το τέλος το αγώνα. Μεγάλη μερίδα των οπαδών των "ερυθρολεύκων" μπήκε μέσα στο γήπεδο και κατευθύνθηκε προς τα επίσημα. Εκεί ξεκίνησαν συμπλοκές με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, με τον Δαλούκα να μένει για 5 λεπτά στο χορτάρι μέχρι να μπορέσει να αποχωρήσει.
18:45 Με τη λήξη του αγώνα τα επεισόδια πήραν μεγαλύτερη έκταση. Αρχικά οπαδοί πέταξαν ορισμένα μπουκάλια στους παίκτες του ΠΑΟΚ που έφευγαν πανηγυρίζοντας, αλλά η κατάσταση ξέφυγε όταν ο Ίβιτς αποφάσισε να επιστρέψει ένα από αυτά στην εξέδρα. Στη συνέχεια επικράτησε πανικός μπροστά από την φυσούνα με τους οπαδούς να είναι εξοργισμένοι, να πετάνε μπουκάλια (ένα από αυτά πέτυχε τον Ντουντού) και στην γενική σύρραξη που επήλθε έλαβαν μέρος παίκτες, φροντιστές, άνθρωποι του γηπέδου, αστυνομία και οπαδοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.