19.5.10

Συμφωνίες για τις διεθνείς αερομεταφορές

Τις διακρατικές συμφωνίες, στον τομέα των αερομεταφορών, ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Πρόκειται για συμφωνίες που αφορούν χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης και καλύπτουν σχεδόν όλους τους προορισμούς.
Στόχος είναι, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Νίκος Σηφουνάκης να στηριχθεί η "βαριά βιομηχανία της χώρας", που είναι ο τουρισμός, καθώς η Ελλάδα κατατάσσεται στους 20 πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς διεθνώς, ενώ συνολικά οι δραστηριότητες του κλάδου αντιπροσωπεύουν το 20% του ΑΕΠ.
Οπως τόνισε ο κ. Σηφουνάκης έγινε διαγωνισμός για 32 άδειες αερομεταφορών από τις οποίες έχουν καλυφθεί οι 21, ενώ για όσες δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον θα επανακηρυχθεί διαγωνισμός.
Οι συμφωνίες χωρίζονται βασικά σε τρεις τομείς. Ο πρώτος με προορισμούς από και προς Ρωσία και Ουκρανία και για τους οποίους εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και κατακυρώθηκαν σε εφτά μεταφορείς και συγκεκριμένα: Aegean Airlines, Athens Airways, Blue Bird, Hellas Jet, Hellenic Imperial, Olympic Air και Sky Wings. Οπως ανακοινώθηκε, στο τέλος του μήνα θα αρχίσουν πτήσεις στους δημοφιλείς αυτούς προορισμούς από το Ηράκλειο της Κρήτης, τη Ρόδο και την Κέρκυρα με προορισμό τη Μόσχα.
Συγκεκριμένα, στη γραμμή Ηράκλειο- Μόσχα θα εκτελούνται πτήσεις έξι φορές την εβδομάδα από τις εταιρίες Blue Bird και Aegean, ενώ οι γραμμές Ρόδος - Μόσχα και Κέρκυρα - Μόσχα θα εκτελούνται δυο φορές την εβδομάδα από τη Blue Bird.
Από τις 30 Μαίου θα υπάρξει τακτική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Μόσχα, με δυο πτήσεις εβδομαδιαίως από την Aegean, ενώ από την 1η Νοεμβρίου θα εκτελείται η αεροπορική γραμμή Αθήνα-Κίεβο, πάλι από την Aegean με εφτά πτήσεις την εβδομάδα.
Επίσης, στη γραμμή Αθήνα - Μόσχα διατηρούν δικαιώματα πτήσεων η Olympic Air και η Aegean. Μάλιστα η τελευταία θα εκτελεί εφτά δρομολόγια την εβδομάδα από το τέλος της τρέχουσας θερινής περιόδου.
Στην αγορά της Απω Ανατολής από τη χειμερινή περίοδο δυο νέες αεροπορικές γραμμές Αθήνα - Πεκίνο και Αθήνα - Σαγκάη θα εκτελούνται καθημερινά από την Aegean βάσει συμφωνιών κοινού κωδικού με τη Air China στο πλαίσιο της συμμαχίας Star Alliance. Οι δυο αυτές γραμμές θα έχουν ενδιάμεσο σταθμό τη Φραγκφούρτη ή το Μόναχο. Επίσης από τη χειμερινή περίοδο θα αρχίσουν να εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια της Aegean από Αθήνα προς Τόκυο, με βάση συμφωνίες κοινού κωδικού, ενώ από την έναρξη της χειμερινής περιόδου 2010 θα υπάρξει και σύνδεση της Αθήνας με την Οζάκα.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τις υπερατλαντικές πτήσεις η Olympic Air και η Aegean έχουν αναλάβει την κάλυψη των γραμμών Αθήνα - Τορόντο και Αθήνα Μόντρεαλ, οι οποίες θα πραγματοποιούνται βάσει συμφωνιών κοινού κωδικού με ξένες αεροπορικές εταιρίες. Οπως ανακοινώθηκε, οι γραμμές για τις οποίες δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και θα γίνει επαναπροκήρυξη είναι προς: Σμύρνη, Βηρυτό, Κουβέϊτ, Ιράκ, Ισραήλ, Αρμενία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αυστραλία και Ουζμπεκιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.