14.5.10

Ισχυρή έκρηξη κοντά στις φυλακές Κορυδαλλού



   Αυτοσχέδιος, εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη λίγο μετά τις 10.15 στην διασταύρωση των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Σολωμού, περίπου 200 μέτρα μακριά από τις φυλακές Κορυδαλλού και κοντά σε σουπερ μάρκετ της περιοχής.

    Νωρίτερα στις 21.50 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και τον τηλεοπτικό σταθμό "ALTER" και προειδοποίησε για την έκρηξη, δίνοντας περιθώριο περίπου 25-27 λεπτών.

    Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία και για αυτό δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου είναι πολυσύχναστο.

    Η βόμβα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων, δίπλα στον τοίχο των παλιών γυναικείων φυλακών που πλέον δεν λειτουργούν.

    Η έκρηξη ακούστηκε σε πολύ μεγάλη απόσταση, αλλά έχουν προκληθεί μόνο υλικές ζημιές. Στον τόπο της έκρηξης βρίσκονται αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και πυροτεχνουργοί οι οποίοι διενεργούν ελέγχους.

    Από την έκρηξη προκλήθηκαν πολλές υλικές ζημιές σε γύρω καταστήματα αλλά και πολυκατοικίες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, από θραύσματα τζαμιών που έσπασαν, τραυματίστηκε στα πόδια μια γυναίκα, η οποία βρισκόταν εκείνη την ώρα μέσα στο διαμέρισμά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.