8.5.10

Πλέι οφ: Την Κυριακή η μάχη για την πρώτη θέση

Με τους αγώνες της 3ης ημέρας, συνεχίζονται την Κυριακή τα πλέι οφ στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό, με μοναδικό στόχο την νίκη που θα τον φέρει στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας και θα τον καταστήσει φαβορί για την συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα, έτσι ώστε να εκμεταλλευθούν τον αγώνα που θα δώσουν με τον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και να πάρουν το εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Παράλληλα, η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον Άρη σε μία αναμέτρηση, χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον, αφού όπως φαίνεται η «μάχη» για το Τσάμπιονς Λιγκ θα κριθεί ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.
Κυριακή 9 Μαϊου
===============
16:45 ΑΕΚ-Άρης ΣΚΑΪ
19:00 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός NOVASPORTS 1
Βαθμολογία
==========
Ολυμπιακός 7
ΠΑΟΚ 7
Άρης 3
ΑΕΚ 2
Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ επιθυμούσαν να μην υπάρξει αλλαγή στη σειρά των αναμετρήσεων, όπως και τελικά έγινε. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός και ο Άρης ήθελαν την Κυριακή να διεξαχθούν τα ματς της τέταρτης αγωνιστικής, κάτι που θα σήμαινε πως θα φιλοξενούσαν τους αντιπάλους τους εντός έδρας. 
Οι χθεσινοβραδινές συζητήσεις οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο, με αποτέλεσμα τα τηλέφωνα να πάρουν ...φωτιά. Τα δύο "μπλοκ" ήταν αμετακίνητα στις θέσεις τους και στη μέση ο γενικός διευθυντής της Λίγκας, Πατρίκ Κομνηνός να προσπαθεί επί 12 ώρες(!) να βρει τη χρυσή τομή. Έπειτα από πολλες παρτίδες... σκληρού πόκερ, πέρασε τελικά η θέση της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Για να φτάσουμε, πάντως, εκεί, λέγεται πως οι δύο "δικέφαλοι" απείλησαν ακόμη και με αποχώρηση από τα πλέι οφ, στην περίπτωση που άλλαζε η σειρά των αγώνων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Σταύρος Αδαμίδης και ο Θοδωρής Ζαγοράκης ετοίμαζαν ακόμη και κοινή ανακοίνωση, στην οποία θα μίλαγαν για μεθοδεύσεις από πλευράς Ολυμπιακού και Άρη και για όρους που σε καμία περίπτωση δεν είναι ίσοι.
Πρέπει, εξάλλου, να επισημάνουμε, πως για να διαμορφωθεί το νέο πρόγραμμα, χρειάστηκε και η συναίνεση της ΕΠΟ, καθώς η FIFA είχε δώσει εντολή να ολοκληρωθούν οι εγχώριες διοργανώσεις έως τις 16 Μαΐου, ώστε να υπάρξει χρόνος προετοιμασίας για το Μουντιάλ. Στην περίπτωση μας, είναι σαφές πως έγινε μια εξαίρεση και έτσι τα παιχνίδια θα ολοκληρωθούν στις 19 Μαϊου.
Σύμφωνα, τέλος, με μια πληροφορία που διέρρευσε αργά το βράδυ της Πέμπτης, για να λάβει η Λίγκα την τελική της απόφαση σχετικά με το πρόγραμμα των πλέι οφ, μεσολάβησε και η παρέμβαση του προέδρου της, Νικόλα Πατέρα.

Αναλυτικά το υπόλοιπο πρόγραμμα των πλέι οφ:

3η αγωνιστική (Κυριακή 9/5):

ΑΕΚ-Άρης 16:45 ΣΚΑΪ
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 19:00 NOVA 1

4η αγωνιστική (Τετάρτη 12/5):
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 16:45 ΝΕΤ
Άρης-ΑΕΚ 19:00 ΣΚΑΪ

5η αγωνιστική (Κυριακή 16/5):
Ολυμπιακός-Άρης 19:00 ΝΕΤ
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 21:15 NOVA 1

6η αγωνιστική (Τετάρτη 19/5):
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 21:15 NOVA 1
Άρης-ΠΑΟΚ 21:15 ΣΚΑΪ

Την πρόθεση της Σούπερ Λίγκας να θεσπίσει αυστηρότερες ποινές σε θέματα βίας, που θα περιλαμβάνουν και την αφαίρεση βαθμών, σε περίπτωση διακοπής αγώνα, αποκάλυψε ο Πατρίκ Κομνηνός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣπορ FM". Ο εκτελεστικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «... αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για την αυστηροποίηση των ποινών. Είμαστε υπέρ της θέσπισης αυστηρότερων ποινών για τους αγώνες που δεν ολοκληρώνονται. Δεν συμφωνούμε όμως να διαμορφώνεται ο πίνακας από αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής. Τότε, οι ομάδες αντί για παίκτες θα αναζητούσαν δικηγόρους. Να υπάρχουν βαθμολογικές απώλειες για παιχνίδια που δεν ολοκληρώνονται. Σε καμία πειθαρχική διαδικασία δεν υπάρχει η αφαίρεση βαθμών για αγώνες που έχουν ολοκληρωθεί, έστω κι αν διακόπηκαν». Πρόσθεσε ότι η πρόταση του συνεταιρισμού κινείται στα πρότυπα της UEFA, καθώς και «... να υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων, η οποία θα αποτελείται από τον διαιτητή και εκπροσώπους από την ομοσπονδία, την αστυνομία και τις δύο ομάδες, και θα αποφασίζει για το εάν θα διακοπεί ή όχι το παιχνίδι».
Αναφερόμενος στην αναβολή των αγώνων της 3ης ημέρας των πλέι οφ, αλλά και την ένταση που υπήρξε χθες για τον εκ νέου ορισμό τους, ο Πατρίκ Κομνηνός επισήμανε μεταξύ άλλων: «Το πρόβλημα είναι ότι στα πλέι οφ υπάρχει ένας προγραμματισμός για αγώνες Κυριακή-Τετάρτη και οποιαδήποτε ακύρωση φέρνει προβλήματα. Από χθες υπήρξε μία συζήτηση με Υπουργεία για το εάν θα γίνουν τα παιχνίδια. Κάποια στιγμή η κοινή λογική πρυτάνευσε να μην γίνουν τα παιχνίδια. Και εμείς αναγνωρίζουμε το δύσκολο έργο της αστυνομίας, και τον σεβασμό στη ζωή. Όταν προέκυψε το θέμα της ματαίωσης, υπήρχαν δύο προβλήματα. Είχαμε το δίλημμα για την ανεύρεση ημερομηνιών. Εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της ΕΠΟ, γιατί καταφέραμε να παρατείνουμε την αγωνιστική σεζόν για λίγες ημέρες.
Το δεύτερο πρόβλημα ήταν το πότε θα διεξαχθούν οι αναβληθέντες αγώνες. Εκεί προέκυψαν προβλήματα και εδώ υπάρχει ένα κενό κανονισμού. Υπάρχει απόφαση της Λίγκας στην κανονική διάρκεια εάν αναβληθεί ένας αγώνας να μεταφέρεται στην πρώτη διαθέσιμη Τετάρτη. Η πρώτη διαθέσιμη Τετάρτη ήταν η 14η Μαϊου. Η πρώτη άποψη ήταν οι αγώνες να πάνε την πρώτη Τετάρτη. Υπήρχε και η άλλη άποψη. Εφόσον μιλάγαμε για ακύρωση μίας αγωνιστικής -έστω κι αν αυτή αποτελείται από δύο αναμετρήσεις- να πραγματοποιηθούν τα παιχνίδια των αγώνων που αναβλήθηκαν και όχι αυτά βάσει προγράμματος. Η κάθε ομάδα πρόβαλε τα επιχειρήματά της. Υπήρχε άποψη των ομάδων που ταξίδεψαν ότι ανεβοκατεβήκαμε με το αεροπλάνο. Και η άποψη των άλλων ομάδων. Υπήρχε μία, όχι απειλή -γιατί είναι βαριά κουβέντα-, αλλά συζήτηση (σ.σ. περί αποχώρησης από τα πλέι οφ). Υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί και ποινές για μια τέτοια περίπτωση».
Ακόμη, ο εκτελεστικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας ανέφερε ότι στην κλήρωση του νέου πρωταθλήματος θα υπάρξει πρόβλεψη, ώστε να μην προκύψουν στις πρώτες αγωνιστικές αναμετρήσεις μεταξύ ομάδων που θα έχουν από νωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, εξήγησε ότι υπάρχει πρόταση για διεξαγωγή πλέι άουτ, με τη συμμετοχή δύο ομάδων της μεγάλης κατηγορίας και δύο της Β΄ εθνικής, ενώ τέλος επιβεβαίωσε πως υπάρχουν συνεχείς συζητήσεις με τους δύο σταθμούς που έχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.