17.5.10

Έλληνας μετανάστης Πρύτανης αυστραλιανού πανεπιστημίου

Ακαδημαϊκοί, παράγοντες του Victoria University of Technology, επιφανείς καλεσμένοι, στο σύνολό τους πάνω από 300 άνθρωποι των Γραμμάτων και των Επιστημών, παραβρέθηκαν την Πέμπτη στην αναγόρευση του νέου πρύτανη του πανεπιστημίου, του ομογενή και πρώτης γενιάς μετανάστη από την Ρόδο, Γεωργίου Παππά.


Την αναγόρευση του κ. Παππά έκανε ο κυβερνήτης της Βικτώριας καθηγητής, Ντέιβιντ Ντε Κρέτσερ, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε γενικότερα στην αξία της επιστημονικής κατάρτισης στην σημερινή κοινωνία και ειδικότερα, στον νέο πρύτανη που, όπως είπε, η εμπειρία του, αλλά και η υψηλή του κατάρτιση στους τομείς διοίκησης, τόσο ιδιωτικών επιχειρήσεων όσο και στον δημόσιο τομέα, τον καθιστούν ως το αξιολογότερο και ικανότερο άτομο να ηγηθεί του πανεπιστημίου.

Ο κ. Παππάς είναι ο πρώτος γεννημένος στην Ελλάδα πρύτανης αυστραλιανού πανεπιστημίου και ο δεύτερος ελληνικής καταγωγής.

Προηγήθηκε ο Κεν Μάικλ (Μιχαήλ) ο οποίος υπήρξε πρύτανης του πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας πριν γίνει κυβερνήτης της ίδιας πολιτείας.

O Γιώργος Παππάς γεννήθηκε στη Ρόδο και μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1952. Από τότε, όμως, πότε μέσα από την αγάπη του για τη γνώση και πότε λόγω των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο.

Ο Γιώργος Παππάς σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μόνας (Monash), από το οποίο αποφοίτησε με τιμητικές διακρίσεις το 1968. Τα επόμενα δύο χρόνια, ο κ. Παππάς τα πέρασε στις ΗΠΑ, στα φοιτητικά έδρανα της Οικονομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (Harvard Business School), απ' όπου αποφοίτησε με μάστερ (Master) το 1971.

Μέσα σε λίγους μήνες, ο ταλαντούχος Ροδίτης έγινε στέλεχος της "The Boston Consulting Group" (BCG), εταιρίας που προσέφερε συμβουλευτικές διοικητικές υπηρεσίες σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Η σχέση του με την BCG ενδυναμώθηκε, και από την Βοστόνη βρέθηκε στο Τόκιο, να ηγείται του εκεί παραρτήματος της BCG.

Το 1979 επιστρέφει στην Αυστραλία και ιδρύει τη δική του συμβουλευτική εταιρία διοίκησης επιχειρήσεων. Πρόκειται για την "Pappas Carter Evans and Koop" (PCEK), που για τα επόμενα δέκα χρόνια έγινε από τις πλέον επιτυχημένες εταιρίες στον τομέα της και συνεργάστηκε με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας. Το 1990, η PCEK αγοράστηκε από την BCG και ο κ. Παππάς ανέλαβε εκ νέου τη διεύθυνση της BCG.

Παραιτήθηκε από τη θέση του το 2002 και από τότε εργάστηκε για την πολιτειακή κυβέρνηση, αλλά και ως σύμβουλος διοίκησης πολλών επιχειρήσεων.

Ο κ. Παππάς είναι παντρεμένος με την κ. Τζίλιαν Παππά και έχει δύο κόρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.