17.5.10

Ο Σισέ στο Μουντιάλ

Στην αποστολή της εθνικής ομάδας της Γαλλίας συμπεριλήφθηκε ο Τζιμπρίλ Σισέ, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Γάλλος σούπερ στάρ του Παναθηναϊκού με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις που πραγματοποίησε με την πράσινη φανέλα, τόσο σε πρωτάθλημα όσο και σε Ευρώπη κατάφερε να πείσει τον ομοσπονδιακό προπονητή της Γαλλίας, Ρεϊμον Ντόμενεκ να τον υπολογίζει στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.


Η αποστολή της Εθνικής Γαλλίας για την τελική φάση του Μουντιάλ του 2010 είναι:
Τερματοφύλακες: Ούγκο Λορίς (Λιόν), Στιβ Μανταντά (Μαρσέιγ), Σέντρικ Καρασό (Μπορντό).
Αμυντικοί: Μπακαρί Σανιά (Άρσεναλ), Ερίκ Αμπιντάλ (Μπαρτσελόνα), Ουιλιάμ Γκαλάς (Άρσεναλ), Πατρίς Εβρά (Μαν. Γιουνάιτεντ), Σεμπαστιάν Σκιλασί (Σεβίλλη), Γκαέλ Κλισί (Άρσεναλ), Μαρκ Πλανίς (Μπορντό), Αντουάν Ρεβεγιέρ (Λιόν).
Μέσοι: Ζερεμί Τουλαλάν (Λιόν) Λασανά Ντιαρά (Ρεάλ Μαδρίτης), Αλού Ντιαρά (Μπορντό), Γιοάν Γκορκίφ (Μπορντό), Αμπού Ντιαμπί (Άρσεναλ), Φλοράν Μαλουντά (Τσέλσι).
Επιθετικοί: Σίντνεϊ Γκοβού (Λιόν), Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν Μονάχου), Τιερί Ανρί (Μπαρτσελόνα), Νικολά Ανελκά (Τσέλσι), Τζιμπρίλ Σισέ (Παναθηναϊκός), Αντρέ Πιέρ Ζινιάν (Τουλούζ), Ματιέ Βαλμπουενά (Mαρσέιγ).
* Η Νότια Κορέα νίκησε με 2-0 τον Ισημερινό σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας ενόψει της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο οποίος διεξήχθη στη Σεούλ. Τα τέρματα για το ασιατικό συγκρότημα, το οποίο είναι αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας στον 2ο όμιλο του Μουντιάλ, σημείωσαν οι Λι Σέουνγκ-Ρίουλ (70΄) και Λι Τσουνγκ-Γιόνγκ (84΄).
Η Νότια Κορέα αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: Τζούνγκ Σουνγκ-Ριόνγκ, Λι Γιούνγκ-Πίο, Κιμ Ντονγκ-Τζιν, Ο Μπέομ-Σέοκ (46΄ Τσα Ντου-Ρι), Τσο Γιόνγκ-Χιούνγκ (46΄ Λι Τσουνγκ-Γιόνγκ), Παρκ Τζι-Σουνγκ (46΄ Χβανγκ Τζάε-Ουόν), Κιμ Τζάε-Σουνγκ (73΄ Γκου Τζα Τσέολ), Σιν Χιούνγκ-Μιν, Κι Σουνγκ-Γιόνγκ, Λι Ντονγκ-Γκουκ (65΄ Λι Σέουνγκ-Ρίουλ), Γέομ Κι-Χουν (80΄ Κιμ Μπο-Κιούνγκ).
** Γούρικο αποδείχθηκε το νεοσύστατο γήπεδο του Νέλσπρουιτ για τη Νότια Αφρική. Η Εθνική ομάδα της διοργανώτριας χώρας του Μουντιάλ 2010 έκανε επίδειξη δύναμης σε φιλικό κόντρα στην Ταϊλάνδη, την οποία νίκησε 4-0.
Ήταν η πιο ευρεία νίκη της Νότιας Αφρικής μετά την επιστροφή της στο διεθνές ποδόσφαιρο από το 1992, δείχνοντας παράλληλα ότι η ομάδα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει της κορυφαίας διοργάνωσης που αρχίζει στις 11 Ιουνίου.
Ο Κατλέγκο Μφελά πέτυχε δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά στο πρώτο ημίχρονο (29΄ και 32΄), ενώ στο 23΄ ο Τσαμπαλάλα είχε ανοίξει το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Το αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 89΄ ο Πάρκερ.
Ακολουθούν οι φιλικές αναμετρήσεις με τη Βουλγαρία, την Κολομβία και τη Δανία.
*** Η Παραγουάη επικράτησε 1-0 της Βόρειας Κορέας, σε φιλικό ματς που διεξήχθη στη Νιόν. Οι δύο ομάδες προετοιμάζονται για τους τελικούς του παγκοσμίου κυπέλλου και βρήκαν την ευκαιρία για μία μεταξύ τους δυνατή αναμέτρηση, που κρίθηκε από το γκολ του Ρόκε Σάντα Κρους με πέναλτι στο 86΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.