20.5.10

Ο Φάνης Γκέκας στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης θα αγωνίζεται για τα επόμενα δύο χρόνια ο Φάνης Γκέκας. Οι αποδοχές του Έλληνα στράικερ θα ανέρχονται περίπου στο ένα εκατ. ευρώ, ενώ στη γερμανική ομάδα θα συναντήσει και αρκετούς παλαιούς του γνώριμους, καθώς προπονητής είναι ο Μίκαελ Σκίμπε, που καθόταν στον πάγκο της Λεβερκούζεν όταν αγωνιζόταν ο Γκέκας, αλλά και τον Γιάννη Αμανατίδη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μόλις μία μέρα πριν από την υπογραφή του νέου συμβολαίου του Λαρισαίου φορ με την Άιντραχτ, αποχώρησε ένας άλλος γνώριμός μας, ο Νίκος Λυμπερόπουλος.


Ικανοποιημένος από τη μεταγραφή του στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης είναι ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος τόνισε ότι έκανε την καλύτερη επιλογή, με δηλώσεις του στον «Sentra». «Υπήρχαν κάποιες ομάδες που συζητούσαμε αυτήν την περίοδο, με την Άιντραχτ να ενδιαφέρεται», είπε ο διεθνής επιθετικός, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον από ελληνική ομάδα για την απόκτησή του, και συνέχισε: «Ήθελα να υπογράψω πριν γίνει το Μουντιάλ. Με τη Λεβερκούζεν συμφωνήθηκε ένα ποσό, για το οποίο το είχαμε συζητήσει. Ήθελα να συνεχίσω στο εξωτερικό, προτεραιότητα μου ήταν το γερμανικό πρωτάθλημα, καθώς τους γνωρίζω και ξέρω τι γίνεται. Μιλούσα και με κάποιες ισπανικές ομάδες. Πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή».
Στη συνέχεια ο Γκέκας μίλησε για την προετοιμασία της Εθνικής για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το αν υπάρχει άγχος στους διεθνείς, εκφράζοντας την άποψη ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπορεί να προκριθεί στους «16» της διοργάνωσης: «Τα πράγματα είναι καλά. Δεν έχουν μαζευτεί ακόμα όλοι οι ποδοσφαιριστές. Περιμένουμε από αύριο, μετά το τέλος των πλέι οφ, να συγκεντρωθούμε, για να μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς προετοιμασίας. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να γίνει συντήρηση στους πιο πολλούς ποδοσφαιριστές, ώστε να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη των παιχνιδιών. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άγχος. Πρέπει να το δούμε σαν γιορτή, γιατί, αν αγχωθούμε, θα είναι ό,τι χειρότερο για την ομάδα. Πρέπει να μετέχουμε σε τέτοιες διοργανώσεις. Η ομάδα είναι καλά, γίνεται αυτό που πρέπει και πιστεύω ότι κάτι μπορεί να βγει. Είναι μεγάλη επιτυχία να βρισκόμαστε σε αυτή τη διοργάνωση και εύχομαι να συμβαίνει και τα επόμενα χρόνια. Να δούμε την καλή όψη του νομίσματος, γιατί θα βγούμε όλοι κερδισμένοι από το Μουντιάλ και πιστεύω ότι μπορούμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση».
Ο διεθνής στράικερ χαρακτήρισε αβαντάζ την παρουσία του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής, ενώ αναφέρθηκε και στους αγώνες με Νότια Κορέα και Νιγηρία: «Πιστεύω ότι το ματς με την Κορέα θα είναι πιο δύσκολο. Η Νιγηρία παίζει περισσότερο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς οι παίκτες της παίζουν στην Ευρώπη. Το εναρκτήριο παιχνίδι είναι πιο δύσκολο, είναι άγνωστο για εμάς. Δεν έχει τα μεγαθήρια που θα μπούμε μέσα και θα φοβηθούμε, αλλά είναι αλλοπρόσαλλη ομάδα, δεν ξέρουμε πώς θα παρουσιαστεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο».
Ο Γκέκας εξέφρασε την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του νταμπλ, αφού «έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο, ήξερε τι ζητούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο», ενώ χαρακτήρισε έκπληξη την έξοδο του ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αναφορικά με τον Ολυμπιακό και τις ευθύνες για τη φετινή παρουσία του είπε πως «όλοι φταίνε, από το κεφάλι μέχρι και ο τελευταίος στα αποδυτήρια. Δεν μπορούμε να ρίξουμε ευθύνη μόνο στους ποδοσφαιριστές ή στους προπονητές και τους φροντιστές».
Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα διοικητικά του Παναθηναϊκού, επισήμανε πως «δεν είναι και ό,τι καλύτερο να βλέπεις το αβέβαιο μέλλον της διοίκησης. Υπήρχε φέτος μια υγιής διοίκηση. Από εκεί και πέρα, είναι σημαντικό να τα βρουν οι παράγοντες. Είναι σημαντικό να υπάρχει σταθερότητα στη διοίκηση», ενώ καταλήγοντας, επισήμανε ότι είναι δύσκολο να επιστρέψει σε ελληνική ομάδα: «Από τη στιγμή που δεν έγινε κάτι τώρα, που ήμουν σχεδόν ελεύθερος, είναι πολύ δύσκολο. Καλύτερα για μένα το εξωτερικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.