20.5.10

Ο Νταβίντ Βίγια στην Μπαρτσελόνα (θέλει και τον Ρούνεϊ)

Σε μία πολύ σημαντική προσθήκη προχώρησε η Μπαρτσελόνα, τρεις ημέρες μετά την κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού πρωταθλήματος Ισπανίας, καθώς η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε ότι ενέταξε στο δυναμικό της τον Νταβίντ Βίγια από τη Βαλένθια, έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ.
Το πρωί συνεδρίασε για το θέμα το διοικητικό συμβούλιο των «νυχτερίδων», μετά το τέλος του οποίου ο πρόεδρος, Μανουέλ Γιορέντε, δήλωσε ότι ο σύλλογος αποδέχθηκε την πρόταση των «μπλαουγκράνα».
«Παραχωρήσαμε τον Νταβίντ Βίγια στην Μπαρτσελόνα για 40 εκατομμύρια ευρώ», τόνισε ο Γιορέντε, σε συνέντευξη Τύπου στο «Μεστάγια», και συνέχισε: «Όπως όλοι ξέρουν, θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει αυτή τη συμφωνία πέρυσι, αλλά θεωρήσαμε τότε ότι ήταν καλύτερο να τον κρατήσουμε στην ομάδα μας και να προσπαθήσουμε να βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πετύχαμε αυτόν τον στόχο και τερματίσαμε τρίτοι στο πρωτάθλημα και αυτός (σ.σ. ο Βίγια) συνέβαλε πολύ σ΄ αυτό. Νομίζουμε ότι είναι μία καλή πώληση και αναγκαία για την οικονομική κατάσταση του συλλόγου».
Από την πλευρά της, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε, με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, τη συμφωνία με τη Βαλένθια, στην οποία αναφέρει ότι ο Βίγια θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 4+1 ετών.
Ο 28χρονος στράικερ, ο οποίος την παρελθούσα σεζόν αναδείχθηκε τέταρτος σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα με 21 τέρματα, θα αποτελέσει βασικό στέλεχος της -πρωταθλήτριας Ευρώπης- Εθνικής Ισπανίας στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής.
Μία πολύ μεγάλη πρόταση έχει έτοιμη για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η Μπαρτσελόνα, προκειμένου να αποκτήσει τον Γουέιν Ρούνεϊ, αναφέρει σήμερα ο αγγλικός Τύπος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Daily Express", ο υποψήφιος νέος πρόεδρος των "μπλαουγκράνα", Σάντρο Ροσέλ, θέλει να κάνει ...δώρο τον Άγγλο άσο στους πρωταθλητές Ισπανίας και γι΄ αυτό είναι έτοιμος να προσφέρει 90 εκατομμύρια ευρώ στους "κόκκινους διάβολους". Να σημειωθεί, πάντως, ότι πριν από μερικές ώρες η ομάδα της Καταλωνίας ανακοίνωσε τη συμφωνία με τη Βαλένθια για την απόκτηση του Νταβίντ Βίγια, έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ. Ο 24χρονος Ρούνεϊ έχει συμβόλαιο με τη Γιουνάιτεντ ως το 2012, όμως εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει συζητήσεις με την ομάδα του για να ανανεώσει τη συνεργασία του, ενώ δεν έκρυψε ποτέ ότι θέλει να παίξει μόνο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.