5.5.10

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πως θα κινηθούν σήμερα 5/5

    Μόνο από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα θα κυκλοφορούν σήμερα Τετάρτη τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να κατέβουν στο κέντρο της πρωτεύουσας, για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση.


    Κλειστός από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και για 24 ώρες θα παραμείνει ο ελληνικός εναέριος χώρος, λόγω της συμμετοχής στην απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, ενώ λόγω και της χθεσινής απεργίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας, υπάρχουν δεκάδες ματαιώσεις πτήσεις και στο σημερινό πρόγραμμα.

    Εξάλλου, νέα προβλήματα θα αντιμετωπίσει και σήμερα το επιβατικό κοινό, που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του τα τρένα του ΟΣΕ και τον Προαστιακό.  

Σήμερα, ημέρα της απεργίας θα κυκλοφορήσουν μόνο οι αμαξοστοιχίες των λεγόμενων Κοινωνικών αναγκών. Καταργούνται όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια, πλην του 604 που θα αναχωρήσει από Αθήνα μετά τη λήξη της απεργίας, καθώς και του 605 που θα εκτελέσει μόνο τη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Αθήνα και θα αναχωρήσει από Θεσσαλονίκη επίσης μετά τη λήξη της απεργίας.

    Στη Θεσσαλονίκη

    Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει για κάποιες ώρες την η Θεσσαλονίκη, λόγω της συμμετοχής, υπό τη μορφή στάσης εργασίας, των εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) στην σημερινή πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, η στάση θα γίνει από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.30 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.