8.5.10

Την Δευτέρα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών χωρίς την Αριστερά



   Την Δευτέρα 10 Μαίου και ώρα 12.00, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, κατόπιν εισήγησης του Πρωθυπουργού κ.Γ.Παπανδρέου, στο Προεδρικό Μέγαρο, με θέμα «Ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την πορεία της οικονομίας και την πορεία της χώρας».

    Στη σύσκεψη θα μετάσχουν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντ. Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης.

    Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της, γνωρίζει ότι δεν θα παραστεί στη σύσκεψη των αρχηγών.

    Και από τη δική του πλευρά, ο κ. πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, γνωστοποίησε ότι δεν θα πάρει μέρος στην σύσκεψη, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι "δεν μπορούμε να αναλάβουμε ευθύνες για καταστροφές μη αναστρέψιμες".

    Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν άκουσε τις προτάσεις που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναφέρει, με αφορμή την αντιπαράθεση στη βουλή για την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, ότι "προσωπικά αδυνατώ να παρακολουθήσω και αρνούμαι να γίνω μέρος αυτού του ευτελισμού θεσμών, αξιών και διαδικασιών".

    "Τη χρονική στιγμή που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση δίνουν αγώνα για την οικονομική διάσωση της χώρας, στο εν εξελίξει Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και όταν η κοινωνική συνοχή είναι άκρως απαραίτητη, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν πάλι για προφάσεις, για να μη συμμετέχουν στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δυστυχώς, η μόνη συμβολή τους στην τεράστια αυτή προσπάθεια του ελληνικού λαού είναι για άλλη μια φορά η πλήρης άρνηση καθώς και ο μη σεβασμός των δημοκρατικών θεσμών", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, σχετικά με την άρνηση των δύο κομμάτων της Αριστεράς να συμμετάσχουν στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

    «Σε μια στιγμή μεγάλης ιστορικής ευθύνης, τα κόμματα της Αριστεράς ανταγωνίζονται για την μέγιστη ανευθυνότητα.Η Ελλάδα και χωρίς αυτούς υποχρεούται να βρει το δρόμο της», ανέφερε σε σχετική δήλωση ο ΛΑ.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.