10.5.10

Ήττα της Μέρκελ


   Ο κυβερνητικός συνασπισμός των Ελευθέρων Δημοκρατών και των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ φαίνεται ότι χάνει τις εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και την πλειοψηφία στην ομοσπονδιακή Άνω Βουλή (Μπούντεσρατ), σύμφωνα με τα πρώτα έξιτ πολ που δόθηκαν στη δημοσιότητα αφού έκλεισαν οι κάλπες.

    Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι ARD δίνει στους Χριστιανοδημοκράτες (DCU) ποσοστό 34,5% και στους εταίρους τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) 6,5%. Στις εκλογές του 2005 τα δύο κόμματα είχαν αποσπάσει ποσοστό 44,8% και 6,2% αντίστοιχα.

    Η απώλεια της πλειοψηφίας στο κρατίδιο και στην Μπούντεσρατ σημαίνει ότι η Μέρκελ θα πρέπει να στραφεί στα κόμματα της αντιπολίτευσης και να αναζητήσει υποστήριξη για να περάσει το πρόγραμμά της, όπως για παράδειγμα τις περικοπές φόρων, τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας και την παράταση της λειτουργίας ορισμένων πυρηνικών εργοστασίων.

    Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, οι Πράσινοι αναμένεται να λάβουν ποσοστό 12,5% ενώ το αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα Ντι Λίνκε θα ξεπεράσει το όριο του 5% και θα εκπροσωπηθεί στην τοπική Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.