20.5.10

Εκπτώσεις για ανέργους από καταστήματα στο Κιλκίς

Με εκπτώσεις που ξεκινούν από 10 και φθάνουν έως και 25%, έμποροι του Κιλκίς προσπαθούν να διευκολύνουν τους ανέργους της περιοχής τους, που είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες του ΟΑΕΔ, ώστε να συμμετέχουν στις δράσεις που προωθεί και ο τοπικός Εμπορικός Σύλλογος,
όπως τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του φορέα, Σταύρος Χατζηγεωργιάδης.

Ο σύλλογος συμμετέχει στο πρόγραμμα «Συμμετέχω» του υπουργείου Εργασίας και σε μια προσπάθεια τόνωσης της τοπικής αγοράς αλλά και διευκόλυνσης των «αδύναμων» του κοινωνικού ιστού, 80 έμποροι της περιοχής έσπευσαν να υπογράψουν τις σχετικές συμβάσεις. Στο Κιλκίς, το πρόγραμμα ενεργοποιήθηκε τον περασμένο μήνα και θα διαρκέσει όλο το 2010, ενώ οι συμμετέχοντες καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα των αγαθών.

Στο μεταξύ, ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς, ξεκινά από αρχές Ιουνίου πιλοτικό πρόγραμμα που θα φέρει την επωνυμία «2ήμερο καταναλωτή» και θα αφορά στο σύνολο των κατοίκων της περιοχής, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Χατζηγεωργιάδης.

Όπως είπε ο ίδιος, 4 και 5 Ιουνίου, τα εμπορικά καταστήματα ένδυσης και υπόδησης θα δίνουν δώρα και θα κάνουν εκπλήξεις σε όσους προχωρήσουν σε αγορές. Συγκεκριμένα, με την αγορά ενός είδους από το κατάστημα, θα δίνεται στον καταναλωτή ένα άλλο ίσης αξίας. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους.

Πάντως, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς, ανέφερε πως τα μέχρι στιγμής μηνύματα που λαμβάνει ο φορέας από την τοπική αγορά δεν είναι ενθαρρυντικά. Μάλιστα, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε πως μέσα στο πρώτο φετινό τετράμηνο τουλάχιστον 20 εμπορικά καταστήματα της πόλης έβαλαν λουκέτο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.