13.5.10

Συντριβή αεροσκάφους στη Λιβύη



   Συνολικά 104 άτομα επέβαιναν στο αεροσκάφος τύπου Airbus 330-200 της λιβυκής αεροπορικής εταιρείας Al Afriqiyah που συνετρίβη χθες το πρωί κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, προερχόμενο από το Γιοχάνεσμπουργκ. Μοναδικός επιζών ένα αγόρι ολλανδικής υπηκοότητας.

    "Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι νεκροί, με εξαίρεση ένα παιδί... 93 επιβάτες και 11 μέλη του πλήρωματος επέβαιναν στο αεροσκάφος", δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του λιβυκού αεροδρομίου, που νωρίτερα είχε κάνει λόγο για 94 επιβάτες.

    "Αποκλείουμε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η συντριβή να είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας", δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Λιβύης, Μοχάμεντ Ζιντάν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου.

    Στο αεροσκάφος επέβαιναν 22 Λίβυοι, μεταξύ των οποίων και το πλήρωμα, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες ήταν διαφόρων εθνικοτήτων, στην πλειοψηφία του Ολλανδοί.

    Η Ολλανδική Ομοσπονδία Τουρισμού (ANWB), ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν 61 Ολλανδοί, επιβεβαιώνοντας ότι ένας μικρός Ολλανδός είναι ο μοναδικός επιζών του δυστυχήματος.

    Νωρίτερα ο ολλανδός πρωθυπουργός Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε είχε αναφέρει ότι "πολλές δεκάδες" Ολλανδοί σκοτώθηκαν στο δυστύχημα και ανακοίνωσε ότι ομάδα κρίσης συνεστήθη στο υπουργείο Εξωτερικών.

    Το δυστύχημα συνέβη στις 06:00 τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδας), ενώ σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας του αεροδρομίου το αεροσκάφος "εξερράγη κατά την προσγείωση και έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά".

    Η κατασκευάστρια εταιρεία Airbus επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της ότι πρόκειται για αεροσκάφος τύπου Airbus 330-200 και δήλωσε ότι "θα παράσχει πλήρη τεχνική βοήθεια στις αρμόδιες αρχές για τη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.