19.5.10

Ελεύθερος ο Γ.Παπαμαρκάκης κατηγορούμενος για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου της JP Morgan

   Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 200 χιλιάδων ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή κ. Ι. Λέκκα, ο υπεύθυνος της NORTH ASSET MANAGEMENT (NAM) κ. Γιώργος Παπαμαρκάκης, που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ που είχε καταλήξει το 2007 σε ασφαλιστικά ταμεία.


    Η εταιρία του κ. Παπαμαρκάκη ήταν αυτή που αγόρασε από την JP Morgan το επίμαχο δομημένο ομόλογο το οποίο πούλησε αμέσως με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο προϊόν τελικώς να καταλήξει μέσω της χρηματιστηριακής εταιρίας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία (ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΣΕΥΠ) σε τιμή ιδιαίτερα αυξημένη.

    Για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απάτη, απιστία, εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κ.α και έχουν κριθεί προφυλακιστέοι οι υπεύθυνοι της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το δομημένο ομόλογο έφθασε υπερτιμολογημένο στα ταμεία καθώς οι κατηγορούμενοι μεθόδευσαν διαδοχικές μεταβιβάσεις του την ημέρα έκδοσης του, στις 22/2/2007, ώστε να διογκωθεί τεχνητά η τιμή αγοράς του.

    Ο κ. Παπαμαρκάκης αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως η εμπλοκή του δεν έχει οποιαδήποτε παράνομη ή επιλήψιμη ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.