3.6.10

Ελλάδα-Παραγουάη 0-2 στο τελευταίο φιλικό μας


Σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο Βίντερτουρ της Ελβετίας και ήταν ο τελευταίος για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου πριν από τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε από την Παραγουάη με 2-0 (9΄ Βέρα, 25΄ Μπάριος).
Ο Ότο Ρεχάγκελ ήθελε έναν αντίπαλο στο στιλ της Αργεντινής και οι "ροχιμπλάνκος" ήταν ο ιδανικός, και από άποψη ισχύος, καθώς στο προκριματικό τουρνουά της Νότιας Αμερικής είχαν καταταγεί στη 2η θέση. Η εθνική, πάντως, προβλημάτισε με την απόδοσή της, ειδικά στο πρώτο ημίωρο, αφού η μεσαία γραμμή της ήταν και πάλι "Αχίλλειος πτέρνα" καθώς εμφανίστηκε αδύναμη, τόσο ανασταλτικά όσο και παραγωγικά.

Ο Ότο Ρεχάγκελ επέλεξε το προσφιλές του 4-3-3, με τους Τζιόλη, Κατσουράνη, Νίνη στο κέντρο και τους Καπετάνο, Σαλπιγγίδη, Σαμαρά στην επίθεση. Από τα πρώτα λεπτά, όμως, η πρόθεση των διεθνών να πιέσουν ψηλά φάνηκε να γυρίζει... μπούμερανγκ, καθώς και αποστάσεις δεν κρατούσαν οι γραμμές και οι χώροι δεν καλύπτονταν επαρκώς. Έτσι, στο 6ο λεπτό ο Μπάριος κινήθηκε στην πλάτη της ελληνικής άμυνας, πήρε την κάθετη πάσα, αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον Τζόρβα. Δύο λεπτά αργότερα η εστία του Έλληνα τερματοφύλακα κινδύνεψε εκ νέου, όταν η κεφαλιά του Σάντα Κρουζ αποκρούστηκε στη γραμμή από τον Σεϊταρίδη, αλλά στο 9΄ οι Παραγουανοί δεν ήταν δυνατόν να χάσουν και αυτή την ευκαιρία: ο Σάντα Κρουζ εξέθεσε και πάλι την άμυνα της εθνικής, το πλασέ του βρήκε το δοκάρι, για να προωθήσει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα ο Βέρα, κάνοντας το 1-0.

Στο 25΄ οι παίκτες του Μαρτίνο διπλασίασαν τα γκολ, ξανά σε φάση επίσης: ο Ριβέρος σέντραρε από δεξιά, ο Σάντα Κρουζ έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Τζόρβα σε δύσκολη απόκρουση, αλλά το τεράστιο αμυντικό κενό "τιμώρησε" ο Μπάριος, που με σουτ έκανε το 0-2. Μπροστά στο φάσμα μίας "βαριάς" ήττας οι διεθνείς ανασυντάχθηκαν, έγιναν πιο αγωνιστικοί και, χωρίς να πιάσουν σπουδαία απόδοση, πίεσαν για το γκολ, που τους ακυρώθηκε στο 31΄ σε οριακή πάντως φάση (υποδείχθηκε οφ σάιντ ο σκόρερ Σαλπιγγίδης στην πάσα του Νίνη). Η συνέχεια ως το τέλος του πρώτου μέρους ανήκε στους διεθνείς, που έχασαν καλές ευκαιρίες με τα σουτ των Νίνη στο 33΄ (απέκρουσε ο Βιγιάρ), Τζιόλη στο 38΄ και Σαμαρά στο 40΄, που ανάγκασε τον Βιγιάρ σε δύσκολη απόκρουση, σε κόρνερ. Στην εκτέλεσή του ο άσος της Σέλτικ πήρε την κεφαλιά αστοχώντας ελάχιστα.

Στην επανάληψη οι Καραγκούνης, Βύντρα και Χαριστέας ξεκίνησαν αντί των Νίνη, Κυργιάκου και Σαλπιγγίδη. Στο 49΄ ο Τοροσίδης απέφυγε τους αντιπάλους του και σούταρε για να αποκρούσει ο Βιγιάρ, στο 54΄ ο Παπαδόπουλος πρόλαβε τον Σάντα Κρουζ διορθώνοντας το λάθος του Τζόρβα και στο 59΄ το απευθείας αριστερό βολέ του Τζιόλη έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το δοκάρι. Στο 63΄ ο Μπενίτες "σέρβιρε" στον Μπαρέτο, αλλά με την παρεμβολή και του Παπαδόπουλου ο Τζόρβας απέκρουσε σωτήρια και στο 68΄ η κεφαλιά του Μπενίτες πέρασε ελάχιστα άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση, καθώς οι πολλές αλλαγές αλλά και η κόπωση δεν επέτρεψαν τη διατήρηση ενός αξιόλογου ρυθμού.

Σε γενικές γραμμές η εθνική ομάδα, παρά την παρουσία της στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, έδειξε ανέτοιμη (κυρίως σε επίπεδο τακτικής) για να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο τέτοιου επιπέδου. Στο εναπομείναν διάστημα ο Ότο Ρεχάγκελ θα πρέπει να δουλέψει πολύ στους αυτοματισμούς, τη συνοχή αλλά και τη φυσική κατάσταση.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Κυργιάκος (46΄ Βύντρα), Τζιόλης, Κατσουράνης (58΄ Πατσατζόγλου), Νίνης (46΄ Καραγκούνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (46΄ Χαριστέας), Καπετάνος (75΄ Σπυρόπουλος).

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ (Χεράρδο Μαρτίνο): Βιγιάρ, Μπονέτ (61΄ Μπαρέτο), Βερόν (74΄ Σαντάνα), Ντα Σίλβα, Μορέλ Ροντρίγκεζ (65΄ Κανίσα), Ριβέρος (79΄ Ορτιγόσα), Κάσερες, Βέρα (61΄ Αλκάρας), Τόρες, Μπάριος (61΄ Μπενίτες), Σάντα Κρουζ.

Δηλώσεις Ρεχάγκελ

Χρήσιμα συμπεράσματα έβγαλε ο Οτο Ρεχάγκελ από το αποψινό φιλικό της εθνικής με την Παραγουάη στο Βίντερουρ, το τελευταίο της ελληνικής ομάδας πριν την έναρξη των υποχρεώσεών της στα τελικά του Μουντιάλ. Μιλώντας μετά τη λήξη της αναμέτρησης στους δημοσιογράφους, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε: «Στα πρώτα 15 λεπτά παίξαμε... κοιμισμένα, δεχθήκαμε δύο γκολ και μετά ήταν δύσκολο να διορθώσουμε τα πράγματα. Μετά το 25ο λεπτό ξυπνήσαμε και μπήκαμε στο παιχνίδι. Έβγαλα χρήσιμα συμπεράσματα από τον σημερινό αγώνα, ιδιαίτερα για το πώς θα παραταχθούμε στην αναμέτρηση με τη Νότια Κορέα. Τώρα οι παίκτες επιστρέφουν στην Ελλάδα, έχουν δύο ημέρες για να ξεκουραστούν και στη συνέχεια πάμε στη Νότια Αφρική. Στόχος μας είναι να βρεθούμε σε καλή κατάσταση για να μπορέσουμε να νικήσουμε τη Νότια Κορέα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να μπούμε γερά σε αυτό το ματς από το πρώτο λεπτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.