15.6.10

Συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό Τετάρτη 16 Ιουνίου


   Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συλλαλητήριο διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αύριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, με αίτημα την απόκρουση των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης.


    Η ηγεσία της ΓΣΕΕ συναντήθηκε σήμερα με με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο συζήτησε για τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν "οι δυνάμεις της εργασίας δεδομένων των σκληρών, άδικων και αντικοινωνικών που έχουν ληφθεί", όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γ. Παναγόπουλος.

    Ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι για τη ΓΣΕΕ επείγοντα και πρωτεύοντα χαρακτήρα έχουν τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης, της υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας και κυρίως της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, της προστασίας της απασχόλησης και της περιφρούρησης των ανέργων.

    Πρόσθεσε πως ο κ. Σαμαράς του είπε πως λαμβάνει υπόψη του τις προτάσεις της ΓΣΕΕ ενόψει της παρουσίασης εναλλακτικών προτάσεων από τη ΝΔ. Ερωτηθείς για τη μείωση των αποζημιώσεων μίλησε για εξαιρετικά απαράδεκτη πρόνοια του μνημονίου. "Δηλαδή διευκολύνουν τον εργοδότη να απολύει και ταυτόχρονα δημιουργούν όρους που ρευστοποιούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας".

    Επεσήμανε, δε, πως η ΓΣΕΕ θα κάνει κάθε προσπάθεια να το ανατρέψει με προσφυγές και στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

    Επίσης μετά από σχετική ερώτηση διαφώνησε ότι η ανταπόκριση του κόσμου στις προσκλήσεις για συλλαλητήρια είναι μειωμένη.

    Ο υπεύθυνος του τομέα Απασχόλησης της ΝΔ Γ. Βρούτσης δήλωσε πως ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση και κοινή διαπίστωση είναι πως η ύφεση, ο πληθωρισμός και η ανεργία είναι τρίπτυχο που, όπως είπε, κατατρώει τα εισοδήματα. "Δυστυχώς η κυβέρνηση δείχνει να διακατέχεται από μία ψύχωση σε ιδεολογήματα και παρωχημένες αντιλήψεις οι οποίες έχουν αποδειχθεί από τη ζωή και την ιστορία ότι δεν μπορούν να προσφέρουν και δεν μπορούν να ανεβάσουν το βιοτικό επίπεδο, και αυτή η πολιτική οδηγεί στη χειρότερη μορφή εξαθλίωσης για την κοινωνία μας", τόνισε και ανέφερε πως οι πολιτικές της κυβέρνησης "που χρησιμοποιεί ως άλλοθι το μνημόνιο καθοδηγούν την κοινωνία μας μέρα με τη μέρα σε χειρότερες καταστάσεις".

    Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της ΝΔ Χρ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, με την υστέρηση των εσόδων, κυρίως λόγω του παγώματος επιστροφής φόρων και των δαπανών του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, η εκτίναξη του πληθωρισμού το 5,4% και οι υποβαθμίσεις από αξιολογικούς οίκους όπως του Moody's, την οποία χαρακτήρισε κίνηση αψυχολόγητη και άστοχη, δείχνουν ότι τα δύσκολα για την ελληνική οικονομία είναι μπροστά. "Απαιτείται ένταση των προσπαθειών. Η ΝΔ έχει καταθέσει και θα καταθέσει κι άλλες προτάσεις έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους που απορρέουν από το μνημόνιο και να μεγιστοποιήσει τις όποιες ωφέλειες για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας", ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.