16.6.10

Απεργία στο Μετρό σήμερα και αύριο 17 Ιουνίου σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς

   Προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας.
   Δεν θα κυκλοφορήσει σήμερα και αύριο το Μετρό καθώς οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται από την απόφαση της διοίκησης να μην ανανεώσει τις συμβάσεις περίπου 285 συμβασιούχων,
των οποίων η σύμβαση έληξε και με βάση το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή πρέπει να μην ανανεωθεί γιατί προσελήφθησαν παράνομα κατά την προεκλογική περίοδο.
   Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία, ενώ για αύριο τα σωματεία αποφάσισαν να προβούν σε διαδοχικές στάσεις εργασίας, το καθένα ξεχωριστά και σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι το μετρό δεν θα κυκλοφορήσει ούτε αύριο. Σε νέα συνέλευση θα αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.
   Από το πρωί οιι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει τα γραφεία της ΑΜΕΛ (Εταιρίας Λειτουργίας του Μετρό) στην Κηφισού, στο ύψος των Σεπολίων και είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί μέχρι αργά το απόγευμα.
   Αύριο επίσης, οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς έχουν εξαγγείλει 5ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στους μισθούς, τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και με θεσμικά αιτήματα.

3 σχόλια:

  1. kai gia 280 anthrwpous tha taleporithoun 5000000?????????????????????????? e ahnte na ...........oloi tous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο/Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!!!!!!!!!!
    ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ!!! ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ;!;!;!;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.