22.6.10

Μουντιάλ 2010: Ελλάδα - Αργεντινή 0-2 (αντίο με ψηλά το κεφάλι)


Το ταξίδι της Εθνικής Ελλάδας στον "μαγικό κόσμο" του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής τελείωσε απόψε, στο γήπεδο "Πίτερ Μοκάμπα", στο ορεινό Πολοκουάνε. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κοίταξε στα μάτια την παγκόσμια υπερδύναμη Αργεντινή, μόχθησε όσο μπορούσε απέναντι σε μερικούς από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς αστέρες του πλανήτη αλλά ηττήθηκε με 2-0,
από γκολ των Ντεμικέλις στο 77ο και Παλέρμο στο 89ο λεπτό. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα επιστρέψει στο πάτριο έδαφος το πρωί της Πέμπτης, κομίζοντας την πρώτη νίκη, τους πρώτους βαθμούς και τα πρώτα τέρματα στην ιστορία σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η πρόκριση πάντως δεν χάθηκε απόψε, στην ήττα από την Αργεντινή και την ισοπαλία στον αγώνα Νιγηρία-Νότια Κορέα (2-2), αλλά στον εναρκτήριο αγώνα με την ασιατική ομάδα.
Στο αγωνιστικό μέρος, τα ιδιαιτέρως υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά του αντίπαλου και κατά συνέπεια ο μέγιστος βαθμός δυσκολίας που είχε για την ελληνική ομάδα ο συγκεκριμένος αγώνας, οδήγησαν τον Ότο Ρεχάγκελ στην απόφαση να παρατάξει μία ενδεκάδα "κουμπωμένη" και πολύ συμπαγή. Ο (προφανής) στόχος του ομοσπονδιακού εκλέκτορα ήταν να κλείσει, όσο μπορούσε βεβαίως, τους διαδρόμους που οδηγούσαν στην εστία του Τζόρβα, καλύπτοντας τους χώρους με παίκτες που ξέρουν να αμύνονται. Ως εκ τούτου, όπως και στον αγώνα με τη Νιγηρία ο Ρεχάγκελ παρέταξε ένα καθαρά αμυντικό σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, στο οποίο ο Μόρας έπαιζε πίσω από τους Κυργιάκο (πάνω στον Αγουέρο) και Παπαδόπουλο (στον Μιλίτο), μόνο που αυτή τη φορά πρόσθεσε ακόμη ένα στόπερ, μπροστά τους. Ο Γερμανός εκλέκτορας "έχρισε" τον Παπασταθόπουλο "σωματοφύλακα" του Μέσι, ευελπιστώντας ότι ο 22χρονος αμυντικός της Τζένοα θα μπορούσε να περιορίσει, στο μέτρο του δυνατού πάντα, τον σχεδόν συνομήλικό του άσο της Μπαρτσελόνα. Από εκεί και ύστερα, οι Τζιόλης και Κατσουράνης έπαιζαν κεντρικοί μέσοι, ο Καραγκούνης ήταν πιο μπροστά τους, αλλά αριστερά και ο Σαμαράς ήταν ο μοναδικός επιθετικός.
Από την άλλη πλευρά, ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν είχε λόγο να αλλάξει τη διάταξη 4-3-1-2, με την οποία αγωνίζεται η Αργεντινή από την έναρξη της διοργάνωσης. Αλλαγές υπήρχαν βέβαια στα πρόσωπα, καθώς οι Οταμέντι και Κλεμέντε Ροντρίγκες είχαν αντικαταστήσει τους Γκουτιέρες (τιμωρημένος) και Χάιντσε αντίστοιχα, στα άκρα της άμυνας, ο Μπουρντίσο τον Σάμουελ στην "καρδιά" της αργεντίνικης οπισθοφυλακής, οι Μάξι Ροντρίγκες και Μπολάτι τους Ντι Μαρία και Μασεράνο στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής και τη θέση του αμυντικού χαφ και οι Μιλίτο, Αγουέρο τους Τέβες και Ιγκουαϊν στην επίθεση της "αλμπισελέστε".
Το ελληνικό "μπετόν αρμέ" έκανε καλά τη δουλειά του στο πρώτο ημίχρονο, καθώς οι κίνδυνοι για την εστία του Τζόρβα προήλθαν μόνο από κάποια σουτ, που εύκολα ή δύσκολα ο Έλληνας τερματοφύλακας εξουδετέρωσε. Το πρέσιγκ του Παπασταθόπουλου (με βοήθειες) πάνω στον Μέσι απέκοψε τον "ομφάλιο λώρο" ανάμεσα στο κέντρο και την επίθεση της Αργεντινής. Όλο το παιχνίδι της ομάδας του Μαραντόνα περνά από τα πόδια του άσου των "μπλαουγκράνα", οπότε ήταν πολύ λογικό οι διεθνείς να προσπαθήσουν όσο μπορούσαν, ώστε να μην παίρνει τη μπάλα το "δέκα το καλό" της αντίπαλης ομάδας. Αυτό λειτούργησε, καθώς ο Μέσι εκνευρίστηκε από ένα σημείο και ύστερα, με αποτέλεσμα οι κίνδυνοι να περιοριστούν, ενώ όποτε παρέστη ανάγκη ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ήταν εκεί. Στο 18΄ ο Τζόρβας απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Αγουέρο, στο 19΄ έκανε το ίδιο σε προσπάθεια του Βερόν και στο 45΄ αρχικά επενέβη στο σουτ του Μάξι Ροντρίγκες και αμέσως ύστερα στο πλασέ του Μέσι, πετώντας τη μπάλα κόρνερ. Ενδιάμεσα ο Βύντρα είχε αποσοβήσει θανάσιμο κίνδυνο, όταν στο 32ο λεπτό διόρθωσε το λάθος του Τζόρβα κάνοντας σωτήρια προβολή στο σουτ του Αγουέρο από πλάγια αριστερά, σε άδεια εστία.
Η επανάληψη ξεκίνησε με αλλαγή για την ελληνική ομάδα. Ο Σπυρόπουλος αντικατέστησε τον Καραγκούνη, ενώ υπήρξαν και εσωτερικές ανακατατάξεις, με τον Τοροσίδη να περνάει στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Τζιόλη. Στο 48΄ η Εθνική έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί, όταν ο Σαμαράς πήρε ωραία μπαλιά από τον Κατσουράνη, πέρασε τον Ντεμικέλις και σούταρε από αριστερά ελάχιστα άουτ. Ατυχώς  λίγα λεπτά αργότερα ο Ρεχάγκελ αντικατέστησε αναγκαστικά τους Κατσουράνη και Τοροσίδη, οι οποίοι τραυματίστηκαν, περνώντας στον αγώνα τους Νίνη και Πατσατζόγλου. Ο Μαραντόνα "απάντησε" με τον Ντι Μαρία στη θέση του Μάξι Ροντρίγκες, αλλά τη λύση για την "άσφαιρη" Αργεντινή έδωσε ένας αμυντικός. Ο Μάρτιν Ντεμικέλις είναι "κίνδυνος θάνατος" στα στημένα και το απέδειξε και στο 77΄, όταν με κοντινό βολέ άνοιξε το σκορ ύστερα από τη σύγχυση που προκάλεσε στην ελληνική άμυνα το κόρνερ του Ντι Μαρία. Στα (λίγα) εναπομείναντα λεπτά το παιχνίδι άνοιξε, με αποτέλεσμα ο "ασφυκτιών" Μέσι να βρει χώρο για να σημαδέψει το δεξί δοκάρι του Τζόρβα στο 86΄ και ο Μάρτιν Παλέρμο να σκοράρει για το 2-0 στο 89΄, παίρνοντας το ριμπάουντ από την απόκρουση του Τζόρβα στο σουτ του Μέσι.
Διαιτητής: Ρασβάν Ιρμάτοφ (Καζακστάν)
Κίτρινες: Κατσουράνης - Μπολάτι
ΕΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Βύντρα, Τοροσίδης (54΄ Πατσατζόγλου), Κυργιάκος, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Κατσουράνης (54΄ Νίνης), Τζιόλης, Καραγκούνης (46΄ Σπυρόπουλος), Σαμαράς.
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Οταμέντι, Κλεμέντε Ροντρίγκες, Ντεμικέλις, Μπουρντίσο, Μπολάτι, Μάξι Ροντρίγκες (63΄ Ντι Μαρία), Βερόν, Μέσι, Αγουέρο (77΄ Παστόρε), Μιλίτο (80΄ Παλέρμο).
 




Η Νότια Κορέα είναι η δεύτερη ομάδα από τον 2ο όμιλο, που πήρε το εισιτήριο για τους "16" του παγκοσμίου κυπέλλου. Η αναμέτρηση με τη Νιγηρία, που έγινε στο πλαίσιο της 3ης ημέρας στο Ντέρμπαν, βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 2-2 και τους Ασιάτες να παίρνουν την πρόκριση για τη συνέχεια, πίσω από την Αργεντινή. Η Νιγηρία προηγήθηκε στο 12΄ με τον Ούτσε, αλλά η Κορέα "απάντησε" στο 38΄ με τον Λι Γιουνγκ Σου, ενώ στο 49΄ ο Παρκ Τσου Γιουνγκ έκανε το 1-2. Το 2-2 διαμόρφωσε στο 69΄ με πέναλτι ο Αγεγκμπένι.
Στην πρώτη αξιόλογη επιθετική της προσπάθεια η Νιγηρία άνοιξε το σκορ. Μετά από προσπάθεια του Όντια στο 12΄, ο Ούτσε έβαλε την προβολή την κατάλληλη στιγμή και έδωσε προβάδισμα στην αφρικανική ομάδα (1-0). Μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0 έχασε η Νιγηρία στο 36΄ με τον Ούτσε να σημαδεύει το δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα η Νότια Κορέα, που στα τελευταία λεπτά πίεζε, ισοφάρισε με τον Λι Γιουνγκ Σου να σκοράρει από κοντά (1-1).
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια για τη Νότια Κορέα. Στο 49΄ με απευθείας κτύπημα φάουλ ο Παρκ Τσου Γιουνγκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ενγεάμα, δίνοντας το προβάδισμα στην ασιατική ομάδα (1-2). Στο 66΄ ο Αγεγκμπένι έχασε την ευκαιρία της χρονιάς, καθώς σε άδεια εστία κι από δύο μέτρα κατάφερε να αστοχήσει, ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα κατά κάποιο τρόπο "εξιλεώθηκε" με το εύστοχο κτύπημα πέναλτι με το οποίο έγινε το 2-2.
Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)
Κίτρινες: Ενγεάμα, Ομπάσι, Αγίλα - Να Μιλ
Κόκκινες:
ΝΙΓΗΡΙΑ (Λαρς Λάγκερμπακ): Ενγεάμα, Γιόμπο (46΄ Ετσιεζίλε), Κανού (57΄ Μάρτινς), Αφολάμπι, Σίτου, Αγεγκμπένι (70΄ Ομπίνα), Ούτσε, Αγίλα, Όντια, Ομπάσι, Ετούχου
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Χου Γιουνγκ Μου): Σουνγκ Ρίονγκ, Γιόνγκ Χιούνγκ, Παρκ Γι Σούνγκ, Κιμ Γιούνγκ Γου, Παρκ Τσου Γιούνγκ (+90΄ Ντονγκ Γιν), Λι Γιούνγκ Πίο, Λι Γιούνγκ Σου, Σουνγκ Γιουενγκ (87΄ Γιάε Σουνγκ), Λι Τσουνγκ Γιόνγκ, Γέομ Κι Χουν (64΄ Κιμ Να Μιλ), Τσα Ντουρί
ΝΙΓΗΡΙΑ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
2 Γκολ 2
4 Σουτ στο τέρμα 8
7 Άστοχα σουτ 8
11 Φάουλ (κατά) 22
1 Κόρνερ 7
1 Οφσάιντ 2
3 Κίτρινες 1
0 Κόκκινες 0
46% Κατοχή μπάλας 54%
Θεατές: 61.874

Αργεντινή-Μεξικό και Ουρουγουάη-Νότια Κορέα είναι τα δύο πρώτα ζευγάρια της φάσης των "16".
Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ

3 ΓΚΟΛ: Ιγκουαϊν (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)
2 ΓΚΟΛ: Λουίς Φαμπιάνο, Ελάνο (ΒΡΑΖΙΛΙΑ), Γκιάν (ΓΚΑΝΑ), Βίγια (ΙΣΠΑΝΙΑ), Ούτσε (ΝΙΓΗΡΙΑ), Λι Γιουνγκ Σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ), Φορλάν (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ), Τιάγκο (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ)
1 ΓΚΟΛ: Τζέραρντ (ΑΓΓΛΙΑ), Ντρογκμπά (ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ), Χάιντσε, Ντεμικέλις (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ), Χόλμαν (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ), Τζι Γιουν Ναμ (ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ), Μαϊκόν (ΒΡΑΖΙΛΙΑ), Μαλουντά (ΓΑΛΛΙΑ), Ποντόλσκι, Κλόζε, Μίλερ, Κακάου (ΓΕΡΜΑΝΙΑ), Μπέντνερ, Ρόμενταλ (ΔΑΝΙΑ), Ζέλσον (ΕΛΒΕΤΙΑ), Σαλπιγγίδης, Τοροσίδης (ΕΛΛΑΔΑ), Ντέμπσεϊ, Ντόνοβαν, Μπράντλεϊ (ΗΠΑ), Χόντα (ΙΑΠΩΝΙΑ), Ιακουίντα, Ντε Ρόσι (ΙΤΑΛΙΑ), Ετό (ΚΑΜΕΡΟΥΝ), Μάρκες, Μπλάνκο, Ερνάντες (ΜΕΞΙΚΟ), Ριντ, Σμελτζ (ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ), Αγεγκμπένι (ΝΙΓΗΡΙΑ), Μφέλα, Κουμάλο, Τσαμπαλάλα (ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ), Γι Σουνγκ Παρκ, Λι Τσουνγκ Γιονγκ, Τσου Γιουνγκ Παρκ (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ), Κάιτ, Σνάιντερ (ΟΛΛΑΝΔΙΑ), Περέιρα, Σουάρες (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ), Αλκαράς, Βέρα, Ριβέρος (ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μεϊρέλες, Σιμάο, Αλμέιδα, Λιέντσον (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ), Γιοβάνοβιτς (ΣΕΡΒΙΑ), Βίτεκ (ΣΛΟΒΑΚΙΑ), Κόρεν, Λιουμπίγιανκιτς, Μπίρσα (ΣΛΟΒΕΝΙΑ), Μποσζούρ, Μαρκ Γκονζάλες (ΧΙΛΗ)

ΑΥΤΟΓΚΟΛ: Άγκερ (ΔΑΝΙΑ), Γι Σουνγκ Παρκ (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ)
Οι παίκτες που έχουν δεχθεί κάρτες στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής:

ΚΟΚΚΙΝΕΣ

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ : Λοδέιρο
ΑΛΓΕΡΙΑ : Γκεζάλ
ΣΕΡΒΙΑ : Λούκοβιτς
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ : Κέιχιλ, Κιούελ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ : Κούνε
ΓΕΡΜΑΝΙΑ : Κλόζε
ΒΡΑΖΙΛΙΑ : Κακά
ΕΛΒΕΤΙΑ : Μπεχράμι
ΓΑΛΛΙΑ : Γκουρκίφ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ : Ντίκγκατσοϊ (2), Μασιλέλα, Πίενααρ
ΜΕΞΙΚΟ : Χουάρες (2), Τοράδο, Φράνκο, Μορένο, Ροντρίγκες, Ερνάντες, Κάστρο
ΓΑΛΛΙΑ : Αμπιντάλ, Εβρά, Ριμπερί, Ντιαμπί Τουλαλάν (2)
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ : Βικτορίνο, Λουγκάνο, Φουσίλε
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ : Κι Χουν Γέομ, Λι Τσουνγκ Γιονγκ, Ναμ Ιλ
ΕΛΛΑΔΑ : Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Σαμαράς, Κατσουράνης
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ : Γκουτιέρες (2), Μασκεράνο, Χάιντσε, Μπολάτι
ΝΙΓΗΡΙΑ : Αρούνα, Ομπάσι (2), Ενγεάμα, Ούτσε
ΑΓΓΛΙΑ : Κάραγκερ (2), Μίλνερ, Τζέραρντ
ΗΠΑ : Τσερούντολο, ΝτεΜέριτ, Φίντλεϊ (2)
ΑΛΓΕΡΙΑ : Γεμπντά, Λασέν
ΣΛΟΒΕΝΙΑ : Ραντοσάβλιεβιτς, Κόματς, Σέζαρ, Σούλερ, Κιρμ, Τζόκιτς
ΣΕΡΒΙΑ : Κουζμάνοβιτς, Ζίγκιτς, Κολάροφ, Ιβάνοβιτς, Σούμποτιτς, Βίντιτς
ΓΚΑΝΑ : Ταγκόε, Βόρσα, Αντι, Τζόναθαν Μενσά, Αναν
ΓΕΡΜΑΝΙΑ : Οζίλ, Κακάου, Κεντίρα, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ : Μουρ (2), Νιλ, Βαλέρι
ΟΛΛΑΝΔΙΑ : Ντε Γιονγκ, Φαν Πέρσι, Φαν Ντερ Βιλ
ΔΑΝΙΑ : Κιάερ (2), Σόρενσεν
ΙΑΠΩΝΙΑ : Αμπε
ΚΑΜΕΡΟΥΝ : Νκούλου, Μπασόνγκ, Μπιά
ΙΤΑΛΙΑ : Καμορανέζι
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ : Λόκχεντ, Ριντ, Φάλον, Σμιθ, Νέλσεν
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ : Κασέρες, Βέρα
ΣΛΟΒΑΚΙΑ : Στρμπα, Ντούριτσα, Σέστακ, Βάις
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ : Ζοκορά, Ντεμέλ, Τιοτέ, Τιενέ, Κεϊτά
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ : Κριστιάνο Ρονάλντο, Πέδρο Μέντες, Αλμέιδα
ΒΡΑΖΙΛΙΑ : Ραμίρες
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ : Πακ Τσολ Γιν, Χονγκ Γιονκ Γιο
ΟΝΔΟΥΡΑ : Γουίλσον Παλάσιος, Τούρσιος, Ισαγκίρε
ΧΙΛΗ : Καρμόνα (2), Φερνάντες (2), Πόνσε, Σουάζο, Μέντελ, Βαλντίβια
ΙΣΠΑΝΙΑ : -
ΕΛΒΕΤΙΑ : Μπενάλιο, Γκρίχτινγκ, Γιακίν, Τσίγκλερ, Νκούφο, Ινλέρ, Μπαρνέτα
Οι πολυτιμότεροι παίκτες στους αγώνες του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου:

11/06: Νότια Αφρική - Μεξικό 1-1 -- ΣΙΠΙΟΥΕ ΤΣΑΜΠΑΛΑΛΑ (Ν.Αφρική)
11/06: Ουρουγουάη - Γαλλία 0-0 -- ΝΤΙΕΓΚΟ ΦΟΡΛΑΝ (Ουρουγουάη)
12/06: Νότια Κορέα - Ελλάδα 2-0 -- ΓΙ ΣΟΥΝΓΚ ΠΑΡΚ (Νότια Κορέα)
12/06: Αργεντινή - Νιγηρία 1-0 -- ΒΙΝΣΕΝΤ ΕΝΓΙΕΑΜΑ (Νιγηρία)
12/06: Αγγλία - ΗΠΑ 1-1 -- ΤΙΜ ΧΑΟΥΑΡΝΤ (ΗΠΑ)
13/06: Αλγερία - Σλοβενία 0-1 -- ΡΟΜΠΕΡΤ ΚΟΡΕΝ (Σλοβενία)
13/06: Σερβία - Γκάνα 0-1 -- ΑΣΑΜΟΑ ΓΚΙΑΝ (Γκάνα)
13/06: Γερμανία - Αυστραλία 4-0 -- ΛΟΥΚΑΣ ΠΟΝΤΟΛΣΚΙ (Γερμανία)
14/06: Ολλανδία - Δανία 2-0 -- ΓΟΥΕΣΛΙ ΣΝΑΪΝΤΕΡ (Ολλανδία)
14/06: Ιαπωνία - Καμερούν 1-0 -- ΚΕΪΣΟΥΚΕ ΧΟΝΤΑ (Ιαπωνία)
14/06: Ιταλία - Παραγουάη 0-0 -- ΑΝΤΟΛΙΝ ΑΛΚΑΡΑΣ (Παραγουάη)
15/06: Νέα Ζηλανδία - Σλοβακία 1-1 -- ΡΟΜΠΕΡΤ ΒΙΤΕΚ (Σλοβακία)
15/06: Ακτή Ελεφαντοστού - Πορτογαλία 0-0 -- ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ (Πορτογαλία)
15/06: Βραζιλία - Βόρεια Κορέα 2-0 -- ΜΑΪΚΟΝ (Βραζιλία)
16/06: Ονδούρα - Χιλή 0-1 -- ΖΑΝ ΜΠΟΣΖΟΥΡ (Χιλή)
16/06: Ισπανία - Ελβετία 0-1 -- ΖΕΛΣΟΝ (Ελβετία)
16/06: Νότια Αφρική - Ουρουγουάη 0-3 -- ΝΤΙΕΓΚΟ ΦΟΡΛΑΝ (Ουρουγουάη)
17/06: Αργεντινή - Νότια Κορέα 4-1 -- ΓΚΟΝΖΑΛΟ ΙΓΚΟΥΑΪΝ (Αργεντινή)
17/06: Ελλάδα - Νιγηρία 2-1 -- ΒΙΝΣΕΝΤ ΕΝΓΙΕΑΜΑ (Νιγηρία)
17/06: Γαλλία - Μεξικό 0-2 -- ΧΑΒΙΕΡ ΕΡΝΑΝΤΕΣ (Μεξικό)
18/06: Γερμανία - Σερβία 0-1 -- ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΣΤΟΪΚΟΒΙΤΣ (Σερβία)
18/06: Σλοβενία - ΗΠΑ 2-2 -- ΛΑΝΤΟΝ ΝΤΟΝΟΒΑΝ (ΗΠΑ)
18/06: Αγγλία - Αλγερία 0-0 -- ΑΣΛΕΪ ΚΟΟΥΛ (Αγγλία)
19/06: Ολλανδία - Ιαπωνία 1-0 -- ΓΟΥΕΣΛΙ ΣΝΑΪΝΤΕΡ (Ολλανδία)
19/06: Γκάνα - Αυστραλία 1-1 -- ΑΣΑΜΟΑ ΓΚΙΑΝ (Γκάνα)
19/06: Καμερούν - Δανία 1-2 -- ΝΤΑΝΙΕΛ ΑΓΚΕΡ (Δανία)
20/06: Σλοβακία - Παραγουάη 0-2 -- ΕΝΡΙΚΕ ΒΕΡΑ (Παραγουάη)
20/06: Ιταλία - Νέα Ζηλανδία 1-1 -- ΝΤΑΝΙΕΛΕ ΝΤΕ ΡΟΣΙ (Ιταλία)
20/06: Βραζιλία - Ακτή Ελεφαντοστού 3-1 -- ΛΟΥΙΣ ΦΑΜΠΙΑΝΟ (Βραζιλία)
21/06: Πορτογαλία - Βόρεια Κορέα 7-0 -- ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ (Πορτογαλία)
21/06: Χιλή - Ελβετία 1-0 -- ΜΑΡΚ ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ (Χιλή)
21/06: Ισπανία - Ονδούρα 2-0 -- ΝΤΑΒΙΝΤ ΒΙΓΙΑ (Ισπανία)
22/06: Μεξικό - Ουρουγουάη 0-1 -- ΛΟΥΪΣ ΣΟΥΑΡΕΣ (Ουρουγουάη)
22/06: Γαλλία - Νότια Αφρική 1-2 -- ΚΑΤΛΕΓΚΟ ΜΦΕΛΑ (Νότια Αφρική)
22/06: Ελλάδα - Αργεντινή 0-2 -- ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ (Αργεντινή)
22/06: Νότια Κορέα - Νιγηρία 2-2 -- ΓΙ ΣΟΥΝΓΚ ΠΑΡΚ (Νότια Κορεά)

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΗΜΕΡ. ΩΡΑ ΠΟΛΗ/ΣΤΑΔΙΟ Ομιλος ΑΓΩΝΑΣ
----------------------------------------------------------------
1η αγωνιστική
11/06 17:00 Γιοχ. Σόκερ Σίτι 1ος Νότια Αφρική - Μεξικό 1-1
11/06 21:30 Κέιπ Τάουν 1ος Ουρουγουάη - Γαλλία 0-0

12/06 17:00 Γιοχ. Ελις Παρκ 2ος Αργεντινή - Νιγηρία 1-0
12/06 14:30 Πορτ Ελίζαμπεθ 2ος Νότια Κορέα - Ελλάδα 2-0

12/06 21:30 Ρούστενμπεργκ 3ος Αγγλία - ΗΠΑ 1-1
13/06 14:30 Πολοκουάνε 3ος Αλγερία - Σλοβενία 0-1

13/06 21:30 Ντέρμπαν 4ος Γερμανία - Αυστραλία 4-0
13/06 17:00 Πρετόρια 4ος Σερβία - Γκάνα 0-1

14/06 14:30 Γιοχ. Σόκερ Σίτι 5ος Ολλανδία - Δανία 2-0
14/06 17:00 Μπλούμφονταϊν 5ος Ιαπωνία - Καμερούν 1-0


14/06 21:30 Κέιπ Τάουν 6ος Ιταλία - Παραγουάη 1-1
15/06 14:30 Ρούστενμπεργκ 6ος Νέα Ζηλανδία - Σλοβακία 1-1

15/06 17:00 Πορτ Ελίζαμπεθ 7ος Ακτή Ελεφ. - Πορτογαλία 0-0
15/06 21:30 Γιοχ. Ελις Παρκ 7ος Βραζιλία - Βόρεια Κορέα 2-1

16/06 14:30 Νέλσπρουϊτ 8ος Ονδούρα - Χιλή 0-1
16/06 17:00 Ντέρμπαν 8ος Ισπανία - Ελβετία 0-1
----------------------------------------------------------------
2η αγωνιστική
16/06 21:30 Πρετόρια 1ος Νότια Αφρική- Ουρουγουάη 0-3
17/06 21:30 Πολοκουάνε 1ος Γαλλία - Μεξικό 0-2

17/06 17:00 Μπλούμφονταϊν 2ος Ελλάδα - Νιγηρία 2-1
17/06 14:30 Γιοχ. Σόκερ Σίτι 2ος Αργεντινή - Νότια Κορέα 4-1

18/06 17:00 Γιοχ. Ελις Παρκ 3ος Σλοβενία - ΗΠΑ 2-2
18/06 21:30 Κέιπ Τάουν 3ος Αγγλία - Αλγερία 0-0

18/06 14:30 Πορτ Ελίζαμπεθ 4ος Γερμανία - Σερβία 0-1
19/06 17:00 Ρούστενμπεργκ 4ος Γκάνα - Αυστραλία 1-1

19/06 14:30 Ντέρμπαν 5ος Ολλανδία - Ιαπωνία 1-0
19/06 21:30 Πρετόρια 5ος Καμερούν - Δανία 1-2

20/06 14:30 Μπλούμφονταϊν 6ος Σλοβακία - Παραγουάη 0-2
20/06 17:00 Νέλσπρουϊτ 6ος Ιταλία - Νέα Ζηλανδία 1-1

20/06 21:30 Γιοχ. Σόκερ Σίτι 7ος Βραζιλία - Ακτή Ελεφ. 3-1
21/06 14:30 Κέιπ Τάουν 7ος Πορτογαλία - Βόρ. Κορέα 7-0

21/06 17:00 Πορτ Ελίζαμπεθ 8ος Χιλή - Ελβετία 1-0
21/06 21:30 Γιοχ. Ελις Παρκ 8ος Ισπανία - Ονδούρα 2-0
----------------------------------------------------------------
3η αγωνιστική
22/06 17:00 Ρούστενμπεργκ 1ος Μεξικό - Ουρουγουάη 0-1
22/06 17:00 Μπλούμφονταϊν 1ος Γαλλία - Νότια Αφρική 1-2

22/06 21:30 Ντέρμπαν 2ος Νιγηρία - Νότια Κορέα 2-2
22/06 21:30 Πολοκουάνε 2ος Ελλάδα - Αργεντινή 0-2

23/06 17:00 Πορτ Ελίζαμπεθ 3ος Σλοβενία - Αγγλία
23/06 17:00 Πρετόρια 3ος ΗΠΑ - Αλγερία

23/06 21:30 Γιοχ. Σόκερ Σίτι 4ος Γκάνα - Γερμανία
23/06 21:30 Νέλσπρουϊτ 4ος Αυστραλία - Σερβία

24/06 21:30 Ρούστενμπεργκ 5ος Δανία - Ιαπωνία
24/06 21:30 Κέιπ Τάουν 5ος Καμερούν - Ολλανδία

24/06 17:00 Γιοχ. Ελις Παρκ 6ος Σλοβακία - Ιταλία
24/06 17:00 Πολοκουάνε 6ος Παραγουάη - Νέα Ζηλανδία

25/06 17:00 Ντέρμπαν 7ος Πορτογαλία - Βραζιλία
25/06 17:00 Νέλσπρουϊτ 7ος Βόρεια Κορέα - Ακτή Ελεφ.

25/06 21:30 Πρετόρια 8ος Χιλή - Ισπανία
25/06 21:30 Μπλούμφονταϊν 8ος Ελβετία - Ονδούρα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
1ος όμιλος Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Ουρουγουάη 3 2-1-0 4-0 7
Μεξικό 3 1-1-1 3-2 4
---------------------------------
Νότια Αφρική 3 1-1-1 3-5 4
Γαλλία 3 0-1-2 1-4 1

2ος όμιλος Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Αργεντινή 3 3-0-0 7-1 9
Νότια Κορέα 3 1-1-1 5-6 4
---------------------------------
Ελλάδα 3 1-0-2 2-5 3
Νιγηρία 3 0-1-2 2-5 1

3ος όμιλος Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Σλοβενία 2 1-1-0 3-2 4
ΗΠΑ 2 0-2-0 3-3 2
Αγγλία 2 0-2-0 1-1 2
Αλγερία 2 0-1-1 0-1 1

4ος όμιλος Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Γκάνα 2 1-1-0 2-1 4
Γερμανία 2 1-0-1 4-1 3
Σερβία 2 1-0-1 1-1 3
Αυστραλία 2 0-1-1 1-5 1

5ος όμιλος Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Ολλανδία 2 2-0-0 3-0 6
Ιαπωνία 2 1-0-1 1-1 3
Δανία 2 1-0-1 2-3 3
Καμερούν 2 0-0-2 1-3 0

6ος όμιλος Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Παραγουάη 2 1-1-0 3-1 4
Ιταλία 2 0-2-0 2-2 2
Νέα Ζηλανδία 2 0-2-0 2-2 2
Σλοβακία 2 0-1-1 1-3 1

7ος όμιλος Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Βραζιλία 2 2-0-0 5-2 6
Πορτογαλία 2 1-1-0 7-0 4
Ακ.Ελεφαντοστού 2 0-1-1 1-3 1
Βόρεια Κορέα 2 0-0-2 1-9 0

8ος όμιλος Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Χιλή 2 2-0-0 2-0 6
Ισπανία 2 1-0-1 2-1 3
Ελβετία 2 1-0-1 1-1 3
Ονδούρα 2 0-0-2 0-3 0

ΦΑΣΗ ΤΩΝ "16"
26/06 17:00 Πορτ Ελίζαμπεθ Ουρουγουάη - Νότια Κορέα (1)
26/06 21:30 Ρούστενμπουργκ Γ1 - Δ2 (2)
27/06 17:00 Μπλούμφονταϊν Δ1 - Γ2 (3)
27/06 21:30 Γιοχάνεσμπουργκ Αργεντινή - Μεξικό (4)
28/06 17:00 Ντέρμπαν Ε1 - ΣΤ2 (5)
28/06 21:30 Γιοχάνεσμπουργκ Ζ1 - Η2 (6)
29/06 17:00 Πρετόρια ΣΤ1 - Ε2 (7)
29/06 21:30 Κέιπ Τάουν Η1 - Ζ2 (8)

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
02/07 17:00 Πορτ Ελίζαμπεθ Νικητής 5 - Νικητής 6
02/07 21:30 Γιοχάνεσμπουργκ Νικητής 1 - Νικητής 2
03/07 17:00 Κέιπ Τάουν Νικητής 3 - Νικητής 4
03/07 21:30 Γιοχάνεσμπουργκ Νικητής 7 - Νικητής 8

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
06/07 21:30 Κείπ Τάουν Νικητής Β - Νικητής Α
07/07 21:30 Ντέρμπαν Νικητής Γ - Νικητής Δ

"ΜΙΚΡΟΣ" ΤΕΛΙΚΟΣ
10/07 21:30 Πορτ Ελίζαμπεθ

ΤΕΛΙΚΟΣ
11/07 21:30 Γιοχάνεσμπουργκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.