24.6.10

Μουντιάλ 2010: Χθεσινά αποτελέσματα 23 Ιουνίου (προκρίθηκαν Γερμανία και Γκάνα, Αγγλία και ΗΠΑ)

Με γκολ του Οζίλ στο 60' η Γερμανία νίκησε 1-0 την Γκάνα στο «Σόκερ Σίτι» του Γιοχάνεσμπουργκ, για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου, αλλά προκρίθηκαν και οι δύο. Η Γερμανία ως πρώτη θα βρεθεί αντίπαλος με την Αγγλία στις 27/6, ενώ η Γκάνα ως δεύτερη θα παίξει με τις ΗΠΑ στις 26/6.

Ο αγώνας με την έναρξή του είχε ένα ιστορικό αξιοσημείωτο. Για πρώτη φορά σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, δύο αδέλφια, ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ (Γκάνα) και ο Τζερόμ Μπόατενγκ (Γερμανία), τέθηκαν αντιμέτωποι. Η Γερμανία, που σε αντίθεση με την Γκάνα, δεν την «βόλευε» η ισοπαλία, επιχείρησε από την αρχή να πάρει τα ηνία του αγώνα και μέχρι κάποιο βαθμό το κατάφερε. Απείλησε την αντίπαλό της, με σημαντικότερη στιγμή αυτή στο 25', όταν ο Οζίλ βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κίνγκσον, όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (26') η Γκάνα «απάντησε» από κόρνερ και κεφαλιά του Γκιάν, που έδιωξε πάνω στο γραμμή ο Λαμ.
Στους ίδιους ρυθμούς άρχισε και το β' ημίχρονο, με την Γερμανία να προσπαθεί να βρει διαδρόμους, αλλά η λύση να έρχεται τελικά με σουτ του Μεσούτ Οζίλ έξω από την περιοχή στο 60'. Πλέον η Γκάνα ήταν αυτή που «ακροβατούσε» φοβούμενη γκολ της Σερβίας στο άλλο ματς του ομίλου, αλλά απώλεσε τις ευκαιρίες που δημιούργησε, αρχικά στο 62', καθώς η κεφαλιά του Αγιού από κοντά κόπηκε σε κόρνερ και στο 66', όταν ο Λαμ με προβολή έκοψε του σουτ του ίδιου παίκτη από το ύψος του πέναλτι.
Λίγα λεπτά αργότερα, η Αυστραλία πέτυχε δύο γκολ επί της Σερβίας και πλέον περνούσαν και οι δύο αντίπαλοι του «Σόκερ Σίτι» στην επόμενη φάση. Μάλιστα η Γκάνα θα πρέπει να αισθάνθηκε και πιο άνετα για την ήττα της, αφού στους «16» θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ, ενώ η Γερμανία και η Αγγλία θα συνθέσουν την πρώτη «μεγάλη» αναμέτρηση αυτής της διοργάνωσης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάρλος Σιμόν (Βραζιλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αγιού - Μίλερ
ΓΚΑΝΑ (Μίλοβαν Ράγεβατς): Κίνγκσον, Πέιντσιλ, Τζόναθαν Μενσά, Τζον Μενσά, Σαρπέι, Ανάν, Κ.Πρ. Μποάτενγκ, Αγιού (90' Αντίγια), Ταγκόε (64' Μουντάρι), Ασαμόα, Γκιάν (82' Αμόα).
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Φρίντριχ, Μέρτεζακερ, Τζ. Μπόατενγκ (73' Γιάνσεν), Μίλερ (67' Τροχόφσκι), Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ (81' Κρόος), Οζίλ, Ποντόλσκι, Κακάου.




Η Αυστραλία επικράτησε 2-1 της Σερβίας στο στάδιο "Μπομπέλα" του Νελσπρούιτ, σε αγώνα για την 3η ημέρα του 4ου ομίλου του Μουντιάλ, αποτέλεσμα που, σε συνδυασμό με τη νίκη της Γερμανίας επί της Γκάνας, άφησε και τις δύο ομάδες εκτός της επόμενης φάσης. Ο Κέιχιλ στο 69΄ και ο Χόλμαν στο 73΄ πέτυχαν τα γκολ των νικητών, ενώ για τους "πλάβι" μείωσε στο 84΄ ο Πάντελιτς.
Αν και είχε ελπίδες να περάσει ακόμη και με ισοπαλία, η Σερβία πήρε από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης και δημιούργησε επικίνδυνες φάσεις, της έλειπε όμως η ψυχραιμία στην τελική προσπάθεια. Αποκορύφωμα η φάση του 12ου λεπτού, όταν ο Κράσιτς έφυγε στην αντεπίθεση, απέφυγε τον Σβάρτσερ αλλά αστόχησε στο σουτ που επιχείρησε. Νωρίτερα (στο 6΄), ο μέσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας υποχρέωσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε δύσκολη επέμβαση στη γωνία του, ενώ ο ίδιος αποσώβησε το γκολ και στο 23΄ σε σουτ του Ιβάνοβιτς. Στο 34΄ ο Ζίγκιτς βρέθηκε αφύλακτος μέσα στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά του δεν ήταν καλή και έφυγε πολύ άουτ. Η πρώτη καλή φάση της Αυστραλίας ήρθε στο 39΄ και προήλθε από σύγχυση στα καρέ των "πλάβι" την οποία όμως δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν διαδοχικά οι Κέιχιλ, Έμερτον και Κένεντι.
Ο Ζίγκιτς έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία στο 53΄, όταν κατέβασε ωραία τη μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά σούταρε πάνω από τα δοκάρια, όμως στη συνέχεια η Αυστραλία ισορρόπησε το ματς και απείλησε με φάουλ του Μπρεσιάνο στο 59΄, το οποίο απέκρουσε με υπερένταση ο Στοϊκοβιτς, και με μακρινό σουτ του Κέιχιλ στο 61΄ που πέρασε λίγο άουτ. Με τη Σερβία να έχει χάσει τελείως το ρυθμό της, παρά τις αλλαγές του Άντιτς που απέσυρε από το παιχνίδι τους αρνητικούς Κράσιτς και Ζίγκιτς, οι "σοκερούς" ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 69΄, όταν ο Γουϊλκσιρ σέντραρε από δεξιά και ο Κέιχιλ με εξαιρετικό άλμα από το σημείο του πέναλτι έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στοϊκοβιτς. Αν και η Γερμανία είχε ήδη ανοίξει το σκορ στο άλλο ματς, γεγονός που ουσιαστικά οριστικοποιούσε τον αποκλεισμό τους, οι Αυστραλοί έφτασαν στο 73΄ στο 2-0 με μακρινό σουτ του Χόλμαν.
Οι ελπίδες της Σερβίας αναπτερώθηκαν προσωρινά στο 84΄, χάρη στις δύο αλλαγές του προπονητή της. Το σουτ του Τόσιτς δεν συγκράτησε ο Σβάρτσερ και ο Πάντελιτς με κοντινή προβολή μείωσε σε 2-1. Οι "πλάβι" πλέον ήθελαν ένα γκολ για να προκριθούν, αφού σε αυτή την περίπτωση θα ισοβαθμούσαν με τη Γκάνα, αλλά θα είχαν καλύτερη επίθεση. Ένα γκολ που δεν ήρθε ποτέ (αντίθετα ο Κένεντι έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 87΄), με αποτέλεσμα οι Αυστραλοί να πανηγυρίσουν τη δεύτερη νίκη τους σε τελική φάση Μουντιάλ, αλλά να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, όπως και οι Σέρβοι που έμειναν στην τελευταία θέση του ομίλου.

Διαιτητής: Χόρχε Λαριόντα (Ουρουγουάη)
Κίτρινες: Μποσάμπ, Γουϊλκσιρ, Έμερτον - Λούκοβιτς, Νίνκοβιτς
Οι συνθέσεις:
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Πιμ Φερμπέεκ):
Σβάρτσερ, Νιλ, Μποσάμπ, Κέιχιλ, Κένεντι, Γουϊλκσιρ (82΄ Γκαρσία), Μπρεσιάνο (66΄ Τσίπερφιλντ), Κούλινα, Βαλέρι (66΄ Χόλμαν), Έμερτον, Κάρνεϊ
ΣΕΡΒΙΑ (Ράντομιρ Άντιτς): Στοϊκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Βίντιτς, Λούκοβιτς, Κράσιτς (62΄ Τόσιτς), Στάνκοβιτς, Ομπράντοβιτς, Κουζμάνοβιτς (77΄ Λάζοβιτς), Γιοβάνοβιτς, Ζίγκιτς (67΄ Πάντελιτς), Νίνκοβιτς




Την πρόκριση τους "16" ως δεύτερη του 3ου ομίλου στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής εξασφάλισε η Αγγλία, επικρατώντας 1-0 της Σλοβενίας, η οποία αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Το ματς έγινε στο Πορτ Ελίζαμπεθ και το μοναδικό γκολ σημείωσε στο 23ο λεπτό ο Τζερμέιν Ντεφόου.
Η μεταμόρφωση της Εθνικής Αγγλίας ήταν ολοκληρωτική. Παίζοντας ποδόσφαιρου υψηλού επιπέδου, κατάφεραν -σε κάποια διαστήματα- να "εξαφανίσουν" μία πολύ καλά δομημένη ομάδα, όπως η Σλοβενία. Το σκορ άνοιξε στο 23΄, μετά από παράλληλη μπαλιά του Μίλνερ και προβολή του Τζερμέιν Ντεφόου που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι παίκτες του Φάμπιο Καπέλο κυριαρχούσαν, έχασαν κι άλλες ευκαιρίες με πιο σημαντική του σουτ του Στίβεν Τζέραρντ μέσα από την περιοχή, που εξουδετέρωσε ο Χαντάνοβιτς.
Γενικά, ο γκολκίπερ της Ουντινέζε ήταν σε σπουδαία μέρα, έσωσε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Τέρι στο 57΄ και στο επόμενο λεπτό, σε τετ α τετ με τον Ρούνι, άγγιξε τη μπάλα όσο χρειαζόταν για να τη στείλει στο... δεξί δοκάρι.
Η καλύτερη στιγμή των Σλοβενων ήταν στο 68ο λεπτό, με τρία διαδοχικά σουτ μέσα στην περιοχή του Τζέιμς! Τα δύο (Νοβάκοβιτς, Ντέντιτς) πρόλαβαν να μπλοκάρουν οι Άγγλοι (Τέρι, Τζόνσον) και το τελευταίο (Νοβάκοβιτς) πέρασε ελάχιστα άουτ. Ίσως αυτή η ευκαιρία να θορύβησε τον Καπέλο, ο οποίος λίγο αργότερα απέσυρε τον Ρούνι, έριξε στο ματς τον Τζο Κόουλ και έκανε λιγότερο επιθετικό το σχήμα της Αγγλίας. Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε, αφού η Σλοβενία δεν απείλησε έως το τέλος του αγώνα και τα "Τρία Λιοντάρια" εξασφάλισαν την πρόκριση.
Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)
Κίτρινες: Τζόκιτς, Ντέντιτς - Τζόνσον
ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ματίαζ Κεκ): Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Σούλερ, Σέζαρ, Τζόκιτς, Μπίρσα, Κόρεν, Ραντοσάβλιεβιτς, Κιρμ (79΄ Μάταβζ), Λιουμπίγιανκιτς (62΄ Ντέντιτς), Νοβάκοβιτς
ΑΓΓΛΙΑ (Φάμπιο Καπέλο): Τζέιμς, Τζόνσον, Άπσον, Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ, Μίλνερ, Τζέραρντ, Λάμπαρντ, Μπάρι, Ντεφόου (85΄ Χέσκι), Ρούνι (72΄ Τζο Κόουλ)
ΦΑΜΠΙΟ ΚΑΠΕΛΟ (προπονητής Αγγλίας): «Παίζουμε μαζί, παλεύουμε μαζί. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε και στο τέλος υποφέραμε από την αγωνία. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Θα μπορούσαμε για το τίποτα να έχουμε χάσει. Είμαι πολύ χαρούμενος με την απόδοση της ομάδας. Παίξαμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, γιατί βρήκαμε ξανά το ομαδικό πνεύμα μας και είχαμε ποιότητα. Βρήκα ξανά την ομάδα που ήξερα. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο τώρα, γιατί το μυαλό των παικτών μου είναι πλέον ελεύθερο, χωρίς φόβο, χωρίς αμφιβολία».
ΜΑΤΙΑΖ ΚΕΚ (προπονητής Σλοβενίας): «Δεν είμαι απογοητευμένος, είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου. Στον αθλητισμό υπάρχει και η ήττα. Σίγουρα η στιγμή ήταν δύσκολη, αλλά αμέσως μετά έδωσα συγχαρητήρια στα παιδιά της Αγγλίας. Για μένα είναι το φαβορί. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο. Μετά το σφύριγμα της λήξης και όταν μάθαμε ότι οι ΗΠΑ σκόραραν στο τελευταίο λεπτό, το συναίσθημα ήταν απερίγραπτο, αλλά αυτά έχει ο αθλητισμός. Το σλοβενικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο και πρέπει να δουλέψουμε για να το διατηρήσουμε».
Ο Τζερμέιν Ντεφόου αναδείχθηκε Πολυτιμότερος Παίκτης της αναμέτρησης Αγγλία-Σλοβενία (1-0) για την 3η αγωνιστική του Μουντιάλ 2010. Ο επιθετικός της Τότεναμ διαμόρφωσε το σκορ στο 23ο λεπτό μετά από ασίστ του Μίλνερ, ενώ είχε τρεις τελικές προσπάθειες και κάλυψε συνολικά 9.700 μέτρα.
ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΑΓΓΛΙΑ
0 Γκολ 1
6 Σουτ στο τέρμα 8
7 Άστοχα σουτ 5
19 Φάουλ (κατά) 20
2 Κόρνερ 11
1 Οφσάιντ 1
3 Κίτρινες 1
0 Κόκκινες 0
46% Κατοχή μπάλας 54%
Θεατές: 36.893

Στη φάση των «16» του Μουντιάλ προκρίθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, που νίκησαν 1-0 την Αλγερία στο «Λόφτους Βέρσφελντ Στέιντιουμ» της Πρετόρια, σε αναμέτρηση για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το γκολ που χάρισε τη νίκη στους Αμερικανούς σημείωσε ο Ντόνοβαν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ η Αλγερία τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Γιαχιά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκρότημα του Μπομπ Μπράντλεϊ πήρε την πρώτη θέση στο γκρουπ, ύστερα από τη νίκη 1-0 της Αγγλίας επί της Σλοβενίας στον άλλο αγώνα του ομίλου.
Η Αλγερία είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, ωστόσο το σουτ του Ματμούρ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χάουαρντ. Στο 5΄ οι Αφρικανοί «άγγιξαν» το γκολ με τον Τζιμπούρ, ωστόσο το σουτ του επιθετικού της ΑΕΚ από το ύψος του πέναλτι «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Χάουαρντ. Η Αλγερία συνέχισε να πιέζει για κάποιο γκολ, ωστόσο στη συνέχεια οι Αμερικανοί ισορρόπησαν και απείλησαν με αξιώσεις την εστία του Μπολχί, με τον Ντέμπσεϊ να στέλνει στο 20΄ την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ του να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Στο 35΄ ο Ντόνοβαν «τροφοδότησε» τον Ντέμπσεϊ, ωστόσο το σουτ του τελευταίου απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Αλγερίας, ενώ στο 37΄ ο Άλτιντορ πρόλαβε τον Ντόνοβαν στην μπαλιά του Μπράντλεϊ, αλλά το σουτ του έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.
Στο 57΄ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν σπουδαία ευκαιρία να προηγηθούν με τον Ντέμπσεϊ, ο οποίος «σημάδεψε» το δοκάρι του Μπολχί, ενώ στη συνέχεια πήρε το «ριμπάουντ» και έστειλε την μπάλα άουτ. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης αμφότερες οι ομάδες προσπάθησαν να πετύχουν ένα γκολ, κάτι που κατάφεραν τελικά οι Ηνωμένες Πολιτείες στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ντόνοβαν, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από την ασταθή απόκρουση του Μπολχί στη συρτή σέντρα του Ντέμπσεϊ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0), αλλά και την ομάδα του στην επόμενη φάση.
Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλέεκερε (Βέλγιο)
Κόκκινη κάρτα: Γιαχιά (90+3΄, 2η κίτρινη)
Κίτρινες κάρτες: Άλτιντορ, Μπίσλεϊ - Γεμπντά, Γιαχιά, Λασέν
Οι συνθέσεις:
ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ): Χάουαρντ, Τσερούντολο, ΝτεΜέριτ, Μπορνστάιν (80΄ Μπίσλεϊ), Μποκανέγκρα, Ντόνοβαν, Μπράντλεϊ, Εντού (64΄ Μπαντλ), Ντέμπσεϊ, Άλτιντορ, Γκόμεζ (46΄ Φεϊλχάμπερ).
ΑΛΓΕΡΙΑ (Ραμπάχ Σααντάν): Μπολχί, Μπουγκέρα, Χαλίς, Γιαχιά, Μπελχάτζ, Καντίρ, Γεμπντά, Λασέν, Ζιανί (69΄ Γκεντιουρά), Τζιμπούρ (65΄ Γκεζάλ), Ματμούρ (85΄ Σαϊφί).
Μία υψηλή προσωπικότητα, μεταξύ των υπολοίπων, φιλοξένησε το γήπεδο "Λόφτους Βέρσφελντ" στην Πρετόρια, όπου διεξήχθη η αναμέτρηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής με την Αλγερία. Ήταν ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ο οποίος είναι επίτιμος πρόεδρος μιας επιτροπής που θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα των Ηνωμένων Πολιτειών για την ανάληψη της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018 ή το 2022. Ο πρώην επικεφαλής του Λευκού Οίκου είδε την Εθνική ομάδα της πατρίδας του να προκρίνεται στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου, χάρις στο γκολ του Ντόνοβαν στις καθυστερήσεις, και πλέον θα αναχωρήσει χαρούμενος για τους επόμενους αφρικανικούς σταθμούς του, που θα είναι η Τανζανία και το Μαλάουι. Εκεί ο Κλίντον θα επισκεφθεί εγκαταστάσεις στις οποίες το Ίδρυμα Κλίντον έχει ξεκινήσει ανθρωπιστικά προγράμματα.
Μπομπ Μπράντλεϊ (προπονητής Ηνωμένων Πολιτειών): «Αυτοί οι παίκτες κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για τη νίκη. Δεν τα παρατούν ποτέ. Πιέζαμε δυνατά για ένα γκολ. Αυτό έκανε πολύ ανοιχτό το παιχνίδι, αλλά χρειαζόμασταν τη νίκη».
Ραμπάχ Σααντάν (προπονητής Αλγερίας): «Στα τελευταία λεπτά και οι δύο ομάδες άρχισαν να επιτίθενται, αλλά οι Αμερικανοί είχαν την τύχη μαζί τους σήμερα».
Ο Λάντον Ντόνοβαν αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP) στη σημερινή αναμέτρηση των Ηνωμένων Πολιτειών με την Αλγερία. Ο Αμερικανός επιθετικός σημείωσε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων το μοναδικό γκολ του αγώνα, χάρη στο οποίο η ομάδα του κατέκτησε την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκτός από αυτό, όμως, ο 28χρονος επιθετικός ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στην αναμέτρηση, ενώ κάλυψε 11.276 μέτρα στον αγωνιστικό χώρο σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα.
ΗΠΑ ΑΛΓΕΡΙΑ
1 Γκολ 0
10 Σουτ στο τέρμα 4
12 Άστοχα σουτ 15
11 Φάουλ (κατά) 21
4 Κόρνερ 6
1 Οφσάιντ 4
2 Κίτρινες 3
0 Κόκκινες 1
52% Κατοχή μπάλας 48%
Θεατές: 35.827

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ

3 ΓΚΟΛ: Ιγκουαϊν (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)
2 ΓΚΟΛ: Χόλμαν (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ), Λουίς Φαμπιάνο, Ελάνο (ΒΡΑΖΙΛΙΑ), Γκιάν (ΓΚΑΝΑ), Ντόνοβαν (ΗΠΑ), Βίγια (ΙΣΠΑΝΙΑ), Ούτσε (ΝΙΓΗΡΙΑ), Λι Γιουνγκ Σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ), Φορλάν (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ), Τιάγκο (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ)
1 ΓΚΟΛ: Τζέραρντ, Ντεφόου (ΑΓΓΛΙΑ), Ντρογκμπά (ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ), Χάιντσε, Ντεμικέλις (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ), Κέιχιλ (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ), Τζι Γιουν Ναμ (ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ), Μαϊκόν (ΒΡΑΖΙΛΙΑ), Μαλουντά (ΓΑΛΛΙΑ), Οζίλ, Ποντόλσκι, Κλόζε, Μίλερ, Κακάου (ΓΕΡΜΑΝΙΑ), Μπέντνερ, Ρόμενταλ (ΔΑΝΙΑ), Ζέλσον (ΕΛΒΕΤΙΑ), Σαλπιγγίδης, Τοροσίδης (ΕΛΛΑΔΑ), Ντέμπσεϊ, Μπράντλεϊ (ΗΠΑ), Χόντα (ΙΑΠΩΝΙΑ), Ιακουίντα, Ντε Ρόσι (ΙΤΑΛΙΑ), Ετό (ΚΑΜΕΡΟΥΝ), Μάρκες, Μπλάνκο, Ερνάντες (ΜΕΞΙΚΟ), Ριντ, Σμελτζ (ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ), Αγεγκμπένι (ΝΙΓΗΡΙΑ), Μφέλα, Κουμάλο, Τσαμπαλάλα (ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ), Γι Σουνγκ Παρκ, Λι Τσουνγκ Γιονγκ, Τσου Γιουνγκ Παρκ (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ), Κάιτ, Σνάιντερ (ΟΛΛΑΝΔΙΑ), Περέιρα, Σουάρες (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ), Αλκαράς, Βέρα, Ριβέρος (ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μεϊρέλες, Σιμάο, Αλμέιδα, Λιέντσον (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ), Πάντελιτς, Γιοβάνοβιτς (ΣΕΡΒΙΑ), Βίτεκ (ΣΛΟΒΑΚΙΑ), Κόρεν, Λιουμπίγιανκιτς, Μπίρσα (ΣΛΟΒΕΝΙΑ), Μποσζούρ, Μαρκ Γκονζάλες (ΧΙΛΗ)

ΑΥΤΟΓΚΟΛ: Άγκερ (ΔΑΝΙΑ), Γι Σουνγκ Παρκ (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ)
Οι παίκτες που έχουν δεχθεί κάρτες στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής:

ΚΟΚΚΙΝΕΣ

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ : Λοδέιρο
ΑΛΓΕΡΙΑ : Γκεζάλ, Γιαχιά
ΣΕΡΒΙΑ : Λούκοβιτς
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ : Κέιχιλ, Κιούελ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ : Κούνε
ΓΕΡΜΑΝΙΑ : Κλόζε
ΒΡΑΖΙΛΙΑ : Κακά
ΕΛΒΕΤΙΑ : Μπεχράμι
ΓΑΛΛΙΑ : Γκουρκίφ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ : Ντίκγκατσοϊ (2), Μασιλέλα, Πίενααρ
ΜΕΞΙΚΟ : Χουάρες (2), Τοράδο, Φράνκο, Μορένο, Ροντρίγκες, Ερνάντες, Κάστρο
ΓΑΛΛΙΑ : Αμπιντάλ, Εβρά, Ριμπερί, Ντιαμπί Τουλαλάν (2)
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ : Βικτορίνο, Λουγκάνο, Φουσίλε
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ : Κι Χουν Γέομ, Λι Τσουνγκ Γιονγκ, Ναμ Ιλ
ΕΛΛΑΔΑ : Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Σαμαράς, Κατσουράνης
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ : Γκουτιέρες (2), Μασκεράνο, Χάιντσε, Μπολάτι
ΝΙΓΗΡΙΑ : Αρούνα, Ομπάσι (2), Ενγεάμα, Ούτσε
ΑΓΓΛΙΑ : Κάραγκερ (2), Μίλνερ, Τζέραρντ, Τζόνσον
ΗΠΑ : Τσερούντολο, ΝτεΜέριτ, Φίντλεϊ (2), Αλτιντορ, Μπίσλεϊ
ΑΛΓΕΡΙΑ : Γεμπντά (2), Λασέν (2)
ΣΛΟΒΕΝΙΑ : Ραντοσάβλιεβιτς, Κόματς, Σέζαρ, Σούλερ, Κιρμ, Μπίρσα, Ντέντιτς, Τζόκιτς (2)
ΣΕΡΒΙΑ : Κουζμάνοβιτς, Ζίγκιτς, Κολάροφ, Ιβάνοβιτς, Σούμποτιτς, Βίντιτς, Λούκοβιτς, Νίνκοβιτς
ΓΚΑΝΑ : Ταγκόε, Βόρσα, Αντι, Τζόναθαν Μενσά, Αναν, Αγιού
ΓΕΡΜΑΝΙΑ : Οζίλ, Κακάου, Κεντίρα, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ : Μουρ (2), Νιλ, Βαλέρι, Μπόσαμπ, Εμερτον, Γουϊλκσιρ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ : Ντε Γιονγκ, Φαν Πέρσι, Φαν Ντερ Βιλ
ΔΑΝΙΑ : Κιάερ (2), Σόρενσεν
ΙΑΠΩΝΙΑ : Αμπε
ΚΑΜΕΡΟΥΝ : Νκούλου, Μπασόνγκ, Μπιά
ΙΤΑΛΙΑ : Καμορανέζι
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ : Λόκχεντ, Ριντ, Φάλον, Σμιθ, Νέλσεν
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ : Κασέρες, Βέρα
ΣΛΟΒΑΚΙΑ : Στρμπα, Ντούριτσα, Σέστακ, Βάις
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ : Ζοκορά, Ντεμέλ, Τιοτέ, Τιενέ, Κεϊτά
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ : Κριστιάνο Ρονάλντο, Πέδρο Μέντες, Αλμέιδα
ΒΡΑΖΙΛΙΑ : Ραμίρες
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ : Πακ Τσολ Γιν, Χονγκ Γιονκ Γιο
ΟΝΔΟΥΡΑ : Γουίλσον Παλάσιος, Τούρσιος, Ισαγκίρε
ΧΙΛΗ : Καρμόνα (2), Φερνάντες (2), Πόνσε, Σουάζο, Μέντελ, Βαλντίβια
ΙΣΠΑΝΙΑ : -
ΕΛΒΕΤΙΑ : Μπενάλιο, Γκρίχτινγκ, Γιακίν, Τσίγκλερ, Νκούφο, Ινλέρ, Μπαρνέτα
ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΗΜΕΡ. ΩΡΑ ΠΟΛΗ/ΣΤΑΔΙΟ Ομιλος ΑΓΩΝΑΣ
----------------------------------------------------------------
1η αγωνιστική
11/06 17:00 Γιοχ. Σόκερ Σίτι 1ος Νότια Αφρική - Μεξικό 1-1
11/06 21:30 Κέιπ Τάουν 1ος Ουρουγουάη - Γαλλία 0-0

12/06 17:00 Γιοχ. Ελις Παρκ 2ος Αργεντινή - Νιγηρία 1-0
12/06 14:30 Πορτ Ελίζαμπεθ 2ος Νότια Κορέα - Ελλάδα 2-0

12/06 21:30 Ρούστενμπεργκ 3ος Αγγλία - ΗΠΑ 1-1
13/06 14:30 Πολοκουάνε 3ος Αλγερία - Σλοβενία 0-1

13/06 21:30 Ντέρμπαν 4ος Γερμανία - Αυστραλία 4-0
13/06 17:00 Πρετόρια 4ος Σερβία - Γκάνα 0-1

14/06 14:30 Γιοχ. Σόκερ Σίτι 5ος Ολλανδία - Δανία 2-0
14/06 17:00 Μπλούμφονταϊν 5ος Ιαπωνία - Καμερούν 1-0


14/06 21:30 Κέιπ Τάουν 6ος Ιταλία - Παραγουάη 1-1
15/06 14:30 Ρούστενμπεργκ 6ος Νέα Ζηλανδία - Σλοβακία 1-1

15/06 17:00 Πορτ Ελίζαμπεθ 7ος Ακτή Ελεφ. - Πορτογαλία 0-0
15/06 21:30 Γιοχ. Ελις Παρκ 7ος Βραζιλία - Βόρεια Κορέα 2-1

16/06 14:30 Νέλσπρουϊτ 8ος Ονδούρα - Χιλή 0-1
16/06 17:00 Ντέρμπαν 8ος Ισπανία - Ελβετία 0-1
----------------------------------------------------------------
2η αγωνιστική
16/06 21:30 Πρετόρια 1ος Νότια Αφρική- Ουρουγουάη 0-3
17/06 21:30 Πολοκουάνε 1ος Γαλλία - Μεξικό 0-2

17/06 17:00 Μπλούμφονταϊν 2ος Ελλάδα - Νιγηρία 2-1
17/06 14:30 Γιοχ. Σόκερ Σίτι 2ος Αργεντινή - Νότια Κορέα 4-1

18/06 17:00 Γιοχ. Ελις Παρκ 3ος Σλοβενία - ΗΠΑ 2-2
18/06 21:30 Κέιπ Τάουν 3ος Αγγλία - Αλγερία 0-0

18/06 14:30 Πορτ Ελίζαμπεθ 4ος Γερμανία - Σερβία 0-1
19/06 17:00 Ρούστενμπεργκ 4ος Γκάνα - Αυστραλία 1-1

19/06 14:30 Ντέρμπαν 5ος Ολλανδία - Ιαπωνία 1-0
19/06 21:30 Πρετόρια 5ος Καμερούν - Δανία 1-2

20/06 14:30 Μπλούμφονταϊν 6ος Σλοβακία - Παραγουάη 0-2
20/06 17:00 Νέλσπρουϊτ 6ος Ιταλία - Νέα Ζηλανδία 1-1

20/06 21:30 Γιοχ. Σόκερ Σίτι 7ος Βραζιλία - Ακτή Ελεφ. 3-1
21/06 14:30 Κέιπ Τάουν 7ος Πορτογαλία - Βόρ. Κορέα 7-0

21/06 17:00 Πορτ Ελίζαμπεθ 8ος Χιλή - Ελβετία 1-0
21/06 21:30 Γιοχ. Ελις Παρκ 8ος Ισπανία - Ονδούρα 2-0
----------------------------------------------------------------
3η αγωνιστική
22/06 17:00 Ρούστενμπεργκ 1ος Μεξικό - Ουρουγουάη 0-1
22/06 17:00 Μπλούμφονταϊν 1ος Γαλλία - Νότια Αφρική 1-2

22/06 21:30 Ντέρμπαν 2ος Νιγηρία - Νότια Κορέα 2-2
22/06 21:30 Πολοκουάνε 2ος Ελλάδα - Αργεντινή 0-2

23/06 17:00 Πορτ Ελίζαμπεθ 3ος Σλοβενία - Αγγλία 0-1
23/06 17:00 Πρετόρια 3ος ΗΠΑ - Αλγερία 1-0

23/06 21:30 Γιοχ. Σόκερ Σίτι 4ος Γκάνα - Γερμανία 0-1
23/06 21:30 Νέλσπρουϊτ 4ος Αυστραλία - Σερβία 2-1

24/06 21:30 Ρούστενμπεργκ 5ος Δανία - Ιαπωνία
24/06 21:30 Κέιπ Τάουν 5ος Καμερούν - Ολλανδία

24/06 17:00 Γιοχ. Ελις Παρκ 6ος Σλοβακία - Ιταλία
24/06 17:00 Πολοκουάνε 6ος Παραγουάη - Νέα Ζηλανδία

25/06 17:00 Ντέρμπαν 7ος Πορτογαλία - Βραζιλία
25/06 17:00 Νέλσπρουϊτ 7ος Βόρεια Κορέα - Ακτή Ελεφ.

25/06 21:30 Πρετόρια 8ος Χιλή - Ισπανία
25/06 21:30 Μπλούμφονταϊν 8ος Ελβετία - Ονδούρα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
1ος όμιλος Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Ουρουγουάη 3 2-1-0 4-0 7
Μεξικό 3 1-1-1 3-2 4
---------------------------------
Νότια Αφρική 3 1-1-1 3-5 4
Γαλλία 3 0-1-2 1-4 1

2ος όμιλος Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Αργεντινή 3 3-0-0 7-1 9
Νότια Κορέα 3 1-1-1 5-6 4
---------------------------------
Ελλάδα 3 1-0-2 2-5 3
Νιγηρία 3 0-1-2 2-5 1

3ος όμιλος Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
ΗΠΑ 3 1-2-0 4-3 5
Αγγλία 3 1-2-0 2-1 5
---------------------------------
Σλοβενία 3 1-1-1 3-3 4
Αλγερία 3 0-1-2 0-2 1

4ος όμιλος Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Γερμανία 3 2-0-1 5-1 6
Γκάνα 3 1-1-1 2-2 4
---------------------------------
Αυστραλία 3 1-1-1 3-6 4
Σερβία 3 1-0-2 2-3 3

5ος όμιλος Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Ολλανδία 2 2-0-0 3-0 6
Ιαπωνία 2 1-0-1 1-1 3
Δανία 2 1-0-1 2-3 3
Καμερούν 2 0-0-2 1-3 0

6ος όμιλος Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Παραγουάη 2 1-1-0 3-1 4
Ιταλία 2 0-2-0 2-2 2
Νέα Ζηλανδία 2 0-2-0 2-2 2
Σλοβακία 2 0-1-1 1-3 1

7ος όμιλος Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Βραζιλία 2 2-0-0 5-2 6
Πορτογαλία 2 1-1-0 7-0 4
Ακ.Ελεφαντοστού 2 0-1-1 1-3 1
Βόρεια Κορέα 2 0-0-2 1-9 0

8ος όμιλος Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Χιλή 2 2-0-0 2-0 6
Ισπανία 2 1-0-1 2-1 3
Ελβετία 2 1-0-1 1-1 3
Ονδούρα 2 0-0-2 0-3 0

ΦΑΣΗ ΤΩΝ "16"
26/06 17:00 Πορτ Ελίζαμπεθ Ουρουγουάη - Νότια Κορέα (1)
26/06 21:30 Ρούστενμπουργκ ΗΠΑ - Γκάνα (2)
27/06 17:00 Μπλούμφονταϊν Γερμανία - Αγγλία (3)
27/06 21:30 Γιοχάνεσμπουργκ Αργεντινή - Μεξικό (4)
28/06 17:00 Ντέρμπαν Ε1 - ΣΤ2 (5)
28/06 21:30 Γιοχάνεσμπουργκ Ζ1 - Η2 (6)
29/06 17:00 Πρετόρια ΣΤ1 - Ε2 (7)
29/06 21:30 Κέιπ Τάουν Η1 - Ζ2 (8)

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
02/07 17:00 Πορτ Ελίζαμπεθ Νικητής 5 - Νικητής 6
02/07 21:30 Γιοχάνεσμπουργκ Νικητής 1 - Νικητής 2
03/07 17:00 Κέιπ Τάουν Νικητής 3 - Νικητής 4
03/07 21:30 Γιοχάνεσμπουργκ Νικητής 7 - Νικητής 8

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
06/07 21:30 Κείπ Τάουν Νικητής Β - Νικητής Α
07/07 21:30 Ντέρμπαν Νικητής Γ - Νικητής Δ

"ΜΙΚΡΟΣ" ΤΕΛΙΚΟΣ
10/07 21:30 Πορτ Ελίζαμπεθ

ΤΕΛΙΚΟΣ
11/07 21:30 Γιοχάνεσμπουργκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.