29.6.10

Απεργία σήμερα Τρίτη 29 Ιουνίου - Μικρής έκτασης επεισόδια

Τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με αφορμή τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν νέα Πανελλαδική 24ωρη απεργία την Τρίτη 29 Ιουνίου, από την οποία αναμένεται να νεκρώσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.


Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζομένους «να συμμετέχουν μαζικά στην γενική απεργία της Τρίτης» για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης.

Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Πεδίο του Αρεως, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι δημοσιογράφοι. "Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στον Τύπο απαιτούν την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που επιβάλλουν ΕΕ και ΔΝΤ και δηλώνουν ότι τα ασφαλιστικά δικαιώματα, που προέκυψαν από τους σκληρούς αγώνες δεκαετιών, δεν είναι διαπραγματεύσιμα", τονίζει σε ανακοίνωσή της ΠΟΕΣΥ.

Το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ καλεί τις ομοσπονδίες να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μαζί με την ΓΣΕΕ στις 29 Ιουνίου 2010. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση οι τοπικές ομοσπονδίες μπορούν να επιλέξουν και κατά περιοχή τον τρόπο κινητοποιήσεων που θεωρούν πιο αποτελεσματικό.

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της καλεί τα μέσα μεταφοράς να απεργήσουν την Τρίτη 29 Ιουνίου με τέτοιο τρόπο, "ώστε να μη θιγεί σε καμία περίπτωση η δυνατότητα της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο" και τονίζει ότι "η μέγιστη δυνατή συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, αλλά και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων αποτελεί στόχο κάθε γενικής απεργίας".

*Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Διαβάστε το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ :

Πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη 29-06-2010 πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις ατόμων στην πλατεία Συντάγματος, στο Πεδίον του Άρεως και επί της οδού Πατησίων (Μουσείο), ενώ ακολούθησαν πορείες σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.
Κατά τη διάρκεια των, ως άνω, συγκεντρώσεων-πορειών, ομάδες ατόμων από τους συγκεντρωθέντες στην οδό Πατησίων (Μουσείο), επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, προξενώντας, παράλληλα, περιορισμένες υλικές ζημιές σε δύο (2) υποκαταστήματα τραπεζών και σε τρία (3) καταστήματα (φθορές σε τζάμια).
Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν επτά (7) αστυνομικοί, προσήχθησαν δεκατρία (13) άτομα, εκ των οποίων έξι (6) συνελήφθησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.