2.6.10

Απεργία σήμερα 3 Ιουνίου για το ασφαλιστικό (χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς)

   Προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσει στις μετακινήσεις στης 3 Ιουνίου, το επιβατικό κοινό, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών, διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων του κλάδου.
   Το μόνο μέσο μεταφοράς που θα λειτουργεί είναι ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

   Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα μέτρα μείωσης των αποδοχών τους, το νέο Ασφαλιστικό και στις περικοπές των επιδοτήσεων των συγκοινωνιακών φορέων.
   Αποχή Συμβολαιογράφων
         H Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε την αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους, την Πέμπτη, 3 Ιουνίου και την Παρασκευή, 4 Ιουνίου.
   Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής, οι συμβολαιογράφοι απαιτούν τη συμμετοχή τους στo διάλογο για "την τελική διαμόρφωση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, προκειμένου να μη θιγούν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ασφαλισμένων του κλάδου και να αποφευχθεί η απώλεια της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ταμείων, που είναι σίγουρο ότι θα προκληθεί από την, χωρίς οποιαδήποτε προηγούμενη μελέτη, ενοποίηση ανομοιογενών Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης".
   Απεργία εργαζομένων στον Τύπο
   Κινητοποίηση με 24ωρη απεργία, συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή, εξήγγειλαν για αύριο, Πέμπτη, οι κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις από τον κλάδο του Τύπου, ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ και ΠΟΣΠΕΡΤ, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Οι πρόεδροι των οργανώσεων, Π. Σόμπολος, Στ. Νικολόπουλος και Π. Καλφαγιάννης, αντίστοιχα, σε συνέντευξη Τύπου δήλωσαν, ότι θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις «ενάντια στα αντιασφαλιστικά και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης».
   Ειδικότερα, το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης αφορά τη «μη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας», την «κατοχύρωση των θέσεων εργασίας» και την «παύση των απολύσεων», την «απόσυρση των αντιλαϊκών μέτρων, που ψηφίστηκαν για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας», «να μη γίνουν οι εργαζόμενοι εξιλαστήρια θύματα της οικονομικής κρίσης, που προκάλεσε η κακοδιαχείριση και η κερδοσκοπία με την ανοχή του πολιτικού συστήματος, και να μη χαθούν οι πόροι των ταμείων, οι συντάξεις, η περίθαλψη και η επικούρηση του κλάδου».
   Οι ομιλητές, εξάλλου, χαρακτήρισαν «κορυφή του παγόβουνου» το ασφαλιστικό και μίλησαν για λαίλαπα σαρωτικών μέτρων, η οποία θα μεταβάλει δραματικά το εργασιακό και βιοτικό επίπεδο.
   Αναφέρθηκαν στο «ανασφαλές περιβάλλον», που βιώνει ο χώρος, και υπογράμμισαν την αγωνιστικότητα και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, προκειμένου να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις.
   Χαρακτήρισαν «εκπροσώπους Τύπου της Τρόϊκα» τους υπουργούς, οι οποίοι αποδέχονται τις αποφάσεις της, «παρουσιάζοντας κάποια αρχική αντίδραση μόνο», μίλησαν για «αξιοπρέπεια και χρέος να διατηρήσουμε τα στοιχειώδη από τα κεκτημένα», τονίζοντας ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
   Τέλος, ο κ. Σόμπολος αναφέρθηκε στην κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσει μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων του κλάδου. Επίσης, καταδίκασε τη «δολοφονική επίθεση» του Ισραήλ ενάντια στην ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα και ανακοίνωσε ότι έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να επαναπατριστούν το συντομότερο οι τρεις δημοσιογράφοι, που συμμετείχαν στην αποστολή.
   Η απεργία ξεκινά στις 6 το πρωί της Πέμπτης και θα διαρκέσει έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής.
   Η απεργιακή συγκέντρωση είναι στις 11 το πρωί μπροστά στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.