15.6.10

Κυργιάκος και Τοροσίδης στη σημερινή συνέντευξη τύπου


Οι Σωτήρης Κυργιάκος και Βασίλης Τοροσίδης βρέθηκαν στο πάνελ της αίθουσας Τύπου στο "Northwood School", εκπροσωπώντας τους διεθνείς στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Η αρχή έγινε με τον άσο της Λίβερπουλ, ο οποίος απάντησε στις ακόλουθες ερωτήσεις:

Τι πρέπει να προσέξουμε εναντίον της Νιγηρίας: "Πρέπει να κοιτάξουμε όλοι μαζί, κι εσείς κι εμείς, να νικήσουμε την Πέμπτη. Είναι πολύ δύσκολο αλλά πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας και να πάμε όλοι ενωμένοι για να κερδίσουμε. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας σαν ομάδα. Δύο χρόνια προσπαθούσαμε για να είμαστε τώρα εδώ".

Αν η εθνική μοιάζει με "πληγωμένο θηρίο" και πως είναι το κλίμα στις τάξεις των διεθνών: "Το κλίμα είναι πολύ καλό, αν και είμαστε βέβαια στενοχωρημένοι που χάσαμε το πρώτο παιχνίδι. Τώρα πρέπει όλοι μαζί, και ψυχολογικά και αγωνιστικά, να είμαστε 100% προετοιμασμένοι. Ένα ματς χάσαμε, αυτό που πρέπει τώρα είναι να κάνουμε είναι να νικήσουμε την Πέμπτη και μετά βλέπουμε".

Αν αισθάνθηκε έκπληξη που δεν ξεκίνησε εναντίον της Νότιας Κορέας και αν αρνήθηκε, όπως γράφτηκε, να παίξει λίμπερο: "Στη ζωή μου, όπως και στο ποδόσφαιρο, ποτέ δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο. Όσο για αυτό που γράφτηκε, ότι δηλαδή αρνήθηκα στον προπονητή μου να παίξω λίμπερο, αυτό δεν έγινε ποτέ. Αν μου το ζητούσε δεν θα μπορούσα να του το αρνηθώ".

Αν τον απογοήτευσε ότι δεν έπαιξε στον πρώτο αγώνα: "Κανένας δεν θέλει να μην παίζει, όλοι επιθυμούν να αγωνίζονται. Το ίδιο κι εγώ και στενοχωρήθηκα πολύ που η ομάδα μου δεν κέρδισε".

Από την πλευρά του, ο πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ρωτήθηκε:

Για τις δυσκολίες λόγω των καιρικών συνθηκών αυτή την εποχή αλλά και του υψόμετρου στο Μπλουμφοντέιν (περίπου 1.300 μέτρα), όπου θα φιλοξενηθεί ο αγώνας με τη Νιγηρία: "Όλοι είμαστε επαγγελματίες και έχουμε ξαναπαίξει σε μεγάλο υψόμετρο. Οι προετοιμασίες των ομάδων μας το καλοκαίρι γίνονται, συνήθως σε υψόμετρο. Έχουμε εμπειρίες και νομίζω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα να αφομοιώσουμε τις κλιματικές αλλαγές".

Για το αν η Νιγηρία είναι καλύτερη ομάδα από τη Νότια Κορέα: "Έχει πιο γνωστούς παίκτες αλλά η Νότια Κορέα είναι καλύτερη ομάδα. Αν όλοι οι ποδοσφαιριστές είμαστε σοβαροί, πειθαρχημένοι και τρέξουμε και οι 14 για 90 λεπτά, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα με καμία ομάδα".

Για το αν θα υπάρξει πρόβλημα απέναντι στη Νιγηρία με το ψηλό παιχνίδι που παίζει η Ελλάδα: "Η Νιγηρία είναι πιο ψηλή ομάδα από τη Νότια Κορέα αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας. Θα έχουμε τύχη αν παίξουμε για 90 λεπτά με πάθος, διαφορετικά δεν έχουμε τύχη απέναντι σε καμία ομάδα".

Για το πόσο βελτιωμένη πρέπει να αναμένεται η εθνική ομάδα μέσα στις πέντε ημέρες που μεσολαβούν από τον ένα αγώνα στον άλλο: "Σε πέντε ημέρες καμία ομάδα δεν μπορεί να παρουσιάσει τεράστια βελτίωση. Εγώ θα ήθελα να δω την Πέμπτη τον εγωισμό και το ελληνικό πάθος, θέλω να το βγάλουμε στο γήπεδο, να κάνουμε την προσπάθεια και ας μην έρθει η νίκη. Αν προσπαθήσουμε όσο μπορούμε, τότε θα είμαστε ευχαριστημένοι".

Για το αν είναι εξοικειωμένος με τους ρόλους που του αναθέτουν οι προπονητές του: "Είμαι τέτοιος χαρακτήρας που ό,τι και να μου πουν οι προπονητές μου δύσκολα θα πω όχι. Εγώ πρέπει απλά να εκτελώ εντολές, αν πετυχαίνω ή όχι αυτό φαίνεται στο γήπεδο".

Για το αν σκέφτεται τη χαμένη ευκαιρία στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τη Νότια Κορέα: "Αν είχαμε λίγη τύχη σε εκείνη τη φάση θα ήταν διαφορετική η ροή του αγώνα. Το γκολ των αντίπαλων ήταν τυχερό και το ματς κρίθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο, στο θέμα της τύχης. Αυτό το γκολ μας έκοψε τα πόδια και αυτό φάνηκε σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.