18.6.10

Συνεχίζεται η απεργία (αποχή) των εκπαιδευτικών - βαθμολογητών των πανελληνίων εξετάσεων εώς την ερχόμενη Τρίτη



   Με πλειοψηφία έξι προς τέσσερα, το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ αποφάσισε να συνεχιστεί η αποχή στα βαθμολογικά κέντρα μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και θα ξανασυνεδριάσει για να εκτιμήσει τις εξελίξεις και να πάρει νέα απόφαση.


    Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δημήτρης Πεπές, σήμερα θα ζητήσουν οι εκπαιδευτικοί συνάντηση με τον πρωθυπουργό, καθώς και με τους γονείς, προκειμένου να εκθέσουν την κατάσταση όπως έχει.

    Τόνισε ότι υπάρχει οργή και αγανάκτηση στον κλάδο και κάλεσε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην αποχή. Ανέφερε ότι ο συνδικαλισμός, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην επικαιρότητα, δεν είναι κατευθυνόμενος. Πρόσθεσε ότι η αποχή δεν στοχοποιεί τη βαθμολόγηση, αλλά πρέπει να υπάρξει δίκαιη αντιμετώπιση των οικονομικών αιτημάτων του κλάδου.

    Το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ Αλέκος Αρβανιτίδης τόνισε ότι οι καθηγητές δεν θα κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω, ενώ η Αγγελική Φατούρου, επίσης μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, επέκρινε την απαξιωτική, όπως είπε, στάση απέναντι στους καθηγητές από τα οικονομικά στελέχη της κυβέρνηση που συμπεριφέρθηκαν "ως να ήταν οι ίδιοι η τρόικα του ΔΝΤ".

    Χθες, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου απηύθυνε έκκληση προς τον συνδικαλιστικό φορέα των καθηγητών "να κατανοήσουν και να σεβαστούν ότι δεν μπορούν να είναι σε ομηρία 90.000 παιδιά και οι οικογένειές τους".

    Η υπουργός τόνισε ότι στην Περιφέρεια, σχεδόν το σύνολο των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων έχει διορθωθεί και καταχωρηθεί και στο λεκανοπέδιο Αττικής απομένει το 25%.

    Χαρακτήρισε το θέμα της αποχής των βαθμολογητών σημαντικό και ευαίσθητο και γι΄αυτό το λόγο, όπως είπε, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων για να έχουν πλήρη εικόνα. Για όλους, τόνισε, έρχεται η στιγμή που βάζουν πάνω από όλα την ευθύνη.

    Η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε λεπτομερώς στη διαπραγμάτευση που έγινε με το υπουργείο Οικονομικών και την ικανοποίηση του ενός από τα δύο αιτήματα των βαθμολογητών, το οποίο ήταν να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα.

    Επισήμανε ότι είναι "εξτρά" αμοιβές και προανήγγειλε την αλλαγή του συστήματος βαθμολόγησης-καταχώρησης των βαθμών από του χρόνου, έτσι ώστε, όπως είπε, να μην υπάρχουν τόσο πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

    Η υπουργός διαβεβαίωσε ότι μέχρι τις 25 Ιουνίου θα εχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και όλα θα είναι έτοιμα για να ανακοινωθούν οι βαθμοί.

    Οταν ρωτήθηκε εάν η ΟΛΜΕ αποφασίσει αποχή διαρκείας η οποία θα περιλάβει και τις πανελλήνιες εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα που αρχίζουν 24 Ιουνίου, είπε χαρακτηριστικά "Αύριο είναι άλλη ημέρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.