21.6.10

Παίζει ο Μέσι εναντίον της Εθνικής Ελλάδας


«Αμαρτία» χαρακτήρισε ο Ντιέγκο Μαραντόνα την πιθανότητα να στερούσε από τον Λιονέλ Μέσι τη συμμετοχή του στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της Αργεντινής στον 2ο όμιλο της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής απέναντι στην Εθνική Ελλάδας. Οπως αποκάλυψε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στην Πρετόρια ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής, ο άσος της Μπαρστελόνα θα αγωνιστεί κανονικά απέναντι στην Ελλάδα αύριο στο στάδιο "Πίτερ Μοκάμπα" του Πολοκουάνε (21:30 ώρα Ελλάδας).

«Ο Μέσι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο και κάνει τη διαφορά σε έναν αγώνα», είπε αρχικά ο Μαραντόνα και συνέχισε: «Θέλαμε να του δώσουμε μερικές ανάσες και να καθίσει στον πάγκο, αλλά ο ίδιος ο Μέσι θέλει πάντα να αγωνίζεται και γι` αυτό θα αγωνιστεί. Θα ήταν αμαρτία αν τον στερούσαμε από τον κόσμο».

Ο Μαραντόνα τόνισε επίσης ότι δεν ανησυχεί που ο αστέρας της Μπαρτσελόνα δεν έχει βρει ακόμη το δρόμο προς τα δίχτυα... «Αν ορισμένοι λένε ότι έχει κακή απόδοση μέχρι στιγμής στην προσπάθεια του για γκολ, τότε ας τη συνεχίζει. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος από αυτόν και ας μην έχει σκοράρει. Μέχρι στιγμής είχε πολλές ευκαιρίες και η παρουσία του καθορίζει έναν αγώνα. Αλλωστε και όταν αγωνιζόμουν εγώ υπήρχαν αναμετρήσεις που δεν σκόραρα, αλλά κερδίζαμε».

Στη συνέχεια, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αργεντινής αποκάλυψε ότι πιθανότατα θα κάνει έως επτά αλλαγές στην ενδεκάδα της "αλμπισελέστε" εναντίον της Ελλάδας, ενώ τόνισε ότι θα παρατάξει μία αρκετά καλή ενδεκάδα για να φτάσει στη νίκη. Οι Μέσι, Μάξι Ροντρίγκες, Μάρτιν Ντεμπικέλις και ο τερματοφύλακας Σέρχιο Ρομέρο θα αρχίσουν δίπλα σε Ντιέγκο Μιλίτο, Σέρχιο Αγουέρο και τον βετεράνο μέσο Σεμπαστιάν Βερόν, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο 4-1 επί της Νότιας Κορέας, λόγω τραυματισμού στο γαστροκνήμιο.

Ο Γιόνας Γκουτιέρεζ, ο οποίος έχει συμπληρώσει δύο κάρτες και έχει αποκλειστεί, θα αντικατασταθεί από τον Νίκολας Οταμέντι. Οι Χάιντσε και Μασεράνο έχουν από μία κίτρινη κάρτα και θα ξεκουραστούν, με τον Κλεμέντε Ροντρίγκες να αντικαθιστά τον Χάιντσε. Ο Νίκολας Μπουρντίσο θα μπει στη θέση του Βάλτερ Σάμουελ (ενοχλήσεις στο πόδι).

Η επιθετική γραμμή της Αργεντινής θα είναι οι Μέσι, Μιλίτο και Αγουέρο, με τον Κάρλος Τέβες να μένει εκτός για να πάρει απαραίτητες ανάσες.

Τέλος, ο Μαραντόνα απέφυγε να δεχθεί ότι η ομάδα του είναι μεταξύ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και εξήγησε: «Δεν είμαστε φαβορί. Δεν ήμασταν πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο και δεν είμαστε ούτε τώρα. Τα φαβορί συνήθως "σκοντάφτουν". Πάντως, μου αρέσει η ομάδα μου. Εχουμε γερή άμυνα και καλή επίθεση. Επίσης, μου αρέσει η Βραζιλία, παρά το γεγονός ότι δεν παίζει πολύ καλά και συνηθίζει να βάζει τέρματα με το... χέρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.