22.6.10

Σταματάει η απεργία (αποχή) των καθηγητών-διορθωτών των πανελληνίων εξετάσεων


   Σταματάει η αποχή των βαθμολογητών, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή πολύωρη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ.


    Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Δημήτρης Πεππές δήλωσε ότι, "ως παιδαγωγοί αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε την αποχή, διασφαλίζοντας έτσι και την αξιοπιστία των εξετάσεων".

    "Το προηγούμενο χρονικό διάστημα καταφέραμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας και καταδείξαμε την αναξιοπιστία της κυβέρνησης όσον αφορά το ύψος των αμοιβών μας, για αυτό τον λόγο θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση", ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ και προανήγγειλε "θερμό" φθινόπωρο.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις αν θα υπακούσουν όλοι οι βαθμολογητές στην απόφαση της ομοσπονδίας, ο κ. Πεππές είπε ότι "η απόφαση του ΔΣ είναι σαφής - είπαμε ότι σταματάμε την αποχή και καλούμε τους συναδέλφους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους".

    Ο κ. Πεππές κατέληξε εκτιμώντας ότι σε ένα δεκαήμερο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθητών.

    Το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Αλέξανδρος Αρβανιτίδης, διαφώνησε με την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ και κατηγόρησε την ηγεσία της ΟΛΜΕ ως "πουλημένη", λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η απόφαση για αναστολή "σπάει, υπονομεύει και ξεπουλάει έναν δίκαιο αγώνα". Κάλεσε δε τους βαθμολογητές να μην υπακούσουν.

    Δήλωση Α. Διαμαντοπούλου

    "Η ΟΛΜΕ επέδειξε στάση ευθύνης και αυτή είναι μια θετική εξέλιξη", δήλωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου σχολιάζοντας την απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για αναστολή της αποχής των βαθμολογητών των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων.

    "Η αγωνία των μαθητών τελειώνει", είπε ο υπουργός και πρόσθεσε:

    "Το Υπουργείο Παιδείας καταβάλλει ήδη κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η διαδικασία της βαθμολόγησης να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Σε αυτή την κατεύθυνση θα παρασχεθεί κάθε δυνατή διευκόλυνση προς τους βαθμολογητές".

    Εξάλλου, το υπουργείο Παιδείας έστειλε έγγραφο προς τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης και τους προέδρους των βαθμολογικών κέντρων για την όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν τη βαθμολόγηση, και γι' αυτό το λόγο ζήτησε να απαλλαγεί το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό που εμπλέκεται με τις εξετάσεις, απο κάθε άλλου είδους ενδοσχολική απασχόληση.

5 σχόλια:

 1. Τι καλά! Τα βρήκαν ΟΛΜΕ και Διαμαντοπούλου και αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις! Πάει η αποχή τέλος! Τι σας υποσχέθηκαν παιδιά; Θα σας κάνουν και σας βουλευτές; Σα δεν ντρεπόμαστε λίγο! Τίποτε δεν έχετε αφήσει όρθιο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έτσι κάνουν τα καλά παιδιά. Μπράβο υπεύθυνοί μου που σταματήσατε την αποχή. Καλά κάνατε κουτούτσικα (που θα έλεγε και η Μαλβίνα). Έτσι να χαρεί λίγο και το χειλάκι της Διαμαντοπούλου. Και καλός βουλευτής στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μα είναι καιρός για απεργίες τώρα; Αφού έχουμε σοσιαληστική κυβέρνηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μη χάσουμε και τα μπάνια να προσθέσω φίλοι μου, ο Ιούνιος φτάνει στο τέλος του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τώρα θα τους μαλώσω τους συνδικαλιστές τη ΟΛΜΕ. Τι την θέλατε την απεργία παιδιά; Αφού αυτοί που απεργούν είναι το ΠΑΜΕ. Και σεις καλέ του ΚΚΕ είστε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή