21.6.10

Κλήρωση Ολυμπιακού στον β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ

Η Μπέσα από την Αλβανία θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση που διενεργήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας. Οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν την πρώτη αναμέτρηση στις 15 Ιουλίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί μια εβδομάδα αργότερα.  

Το προφίλ της Μπέσα

Η Μπέσα από την Αλβανία θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού στο β` προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Η Μπέσα είναι δευτεραθλήτρια και Κυπελλούχος Αλβανίας. Τελείωσε τη σεζόν με 53 βαθμούς, οκτώ λιγότερους από την Ντιναμό Τιράνων, ενώ στον τελικό του Κυπέλλου νίκησε 2-1 την Βλάζνια και έφτασε για δεύτερη φορά -μετά το 2007- στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ιδρύθηκε το 1925 και έκανε ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία το 1933. Το αρχικό της όνομα ήταν Αντριάτικου Καβάγιε, ενώ το 1930 μετονομάστηκε σε SK Καβαγιέ. Πέντε χρόνια αργότερα απέκτησε την τωρινή της ονομασία (Besa Kavaje) αν και ενδιάμεσα και για μία εξαετία (1950-56) είχε την ονομασία Πούνα Καβάγιε. Εδρεύει στην πόλη Καβάγιε και έδρα της είναι το Stadium Besa, χωρητικότητας 12.000 θεατών. Χρώματά της είναι το κίτρινο και το μαύρο. Προπονητής είναι ο Σχπέτιμ Ντούρο, ενώ τον προεδρικό θώκο κατέχει ο Νεχάτ Μπιτζντίλι.

Ο σύλλογος έχει λάβει άλλες τρεις φορές μέρος στα Κύπελλα Ευρώπης. Την περίοδο 1972/73 έπαιξε στο Κυπελλούχων αποκλείοντας στον πρώτο γύρο τη Φρέμαντ από τη Δανία με δύο ισοπαλίες (0-0, 1-1), όμως στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την Χιμπέρνιαν (1-1 εντός, 1-7 εκτός). Την περίοδο 2007/08 στον πρώτο προκριματικό του Κυπέλλου UEFA απέκλεισε τη σερβική Μπεζάνιγια (0-0, 2-2), αλλά αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο με δύο ήττες με 3-0 από τη Λίτεξ Λόβετς (Βουλγαρία). Την περίοδο 2008/09 απέκλεισε στον πρώτο γύρο του Ιντερτότο τον Εθνικό Άχνας από την Κύπρο (0-0, 1-1), αλλά στο δεύτερο γύρο έχασε δύο φορές από τη Ζυρίχη (0-3, 2-1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.