6.6.10

Στην "πτώχευση" της Ουγγαρίας αναφέρθηκε ο Όλι Ρεν

   Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις, κ. Ολι Ρεν κατα το τέλος της συνόδου της G20 στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι το να αναφέρεται ότι θα υπάρξει παύση πληρωμών από την Ουγγαρία είναι "μάλλον υπερβολικό", και απέρριψε κάθε σύγκριση με την Ελλάδα.

   "Οι πρόσφατες συγκρίσεις μεταξύ της Ουγγαρίας και της Ελλάδας είναι παραπλανητικές", δήλωσε ο κ. Ρεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
   "Η Ουγγαρία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στον έλεγχο των δημόσιων οικονομικών της, τα τελευταία χρόνια", έκρινε, προσθέτοντας ότι το έλλειμμά της είχε μειωθεί κατά 5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), μεταξύ 2006 και 2009 .
   Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρός Καν εξέφρασε από την πλευρά του την "έκπληξη" του από τις δηλώσεις σχετικά με την Ουγγαρία, αλλά αρνήθηκε να κάνει το οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.
   Το ουγγρικό εθνικό νόμισμα, το φιορίνι, το Χρηματιστήριο της Βουδαπέστης και τα CDS της Ουγγαρίας, έπεσαν όλα αυτό το Σαββατοκύριακο μετά από κινδυνολογικές δηλώσεις σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας από ηγετικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, Fidesz, που σχημάτισε τη νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση πριν από μία εβδομάδα.
   Η Ουγγαρία, για να αποφύγει την πτώχευση του κράτους, έχει δεχτεί από το φθινόπωρο του 2008 οικονομική ενίσχυση ύψους 20 δις ευρώ από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
   Ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουγγαρία θα μεταβεί την Δευτέρα στη Βουδαπέστη για να συναντηθεί με τη νέα κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.