24.6.10

Παναθηναϊκός: Ο Βαρδινογιάννης θέτει τους δικούς του όρους στον Βγενόπουλο

Τους δικούς του όρους θέτει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στον Ανδρέα Βγενόπουλο, απαντώντας στην πρόταση του τελευταίου για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Ο μεγαλομέτοχος των "πρασίνων" ξεκαθαρίζει ότι η αξία της εταιρίας έχει ήδη αποτιμηθεί στα 110 εκατ. ευρώ από την Deloitte και θέτει χρονικό όριο δύο ημερών στον επιχειρηματία να συγκεκριμενοποιήσει την πρότασή του. Στην επιστολή του, η οποία απευθύνεται προσωπικά στον Ανδρέα Βγενόπουλο σε δεύτερο ενικό πρόσωπο, υπάρχει και ένα σημαντικό υστερόγραφο που αφορά στις εγκαταστάσεις της Παιανίας, για τις οποίες αναφέρει ότι δεν μπορούν να αποτελέσουν μέρος της συγκεκριμένης αγοραπωλησίας και ότι η οικογένειά του έχει δεσμευθεί να τις παραχωρήσει δωρεάν για τα επόμενα δύο χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι στην πρόταση Βγενόπουλου αναφέρεται ως απαραίτητη προϋπόθεση να συμπεριληφθεί στη συμφωνία και η μεταβίβαση της Παιανίας.



Αναλυτικά η επιστολή του Γιάννη Βαρδινογιάννη:
«Aνδρέα,
Η επιστολή σου έρχεται λίγες ώρες πριν από την σύγκληση σε σώμα του νέου ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπως αυτό προέκυψε από τη γενική συνέλευση κι ενώ οι εξελίξεις σε διοικητικά και ποδοσφαιρικά ζητήματα έχουν ήδη αρχίσει να τρέχουν. Η κρισιμότητα της στιγμής απαιτεί πλέον υπεύθυνες πράξεις και ξεκάθαρες τοποθετήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, έχω να επισημάνω τα ακόλουθα:
Έχει ήδη γίνει αποτίμηση της ΠΑΕ από διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών με εξειδίκευση στον χώρο του ποδοσφαίρου, η οποία αποτιμά την αξία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα 110 εκατομμύρια ευρώ.
Η αποτίμηση αυτή έχει εγκριθεί από το Δ.Σ. του Παναθηναϊκού. Με βάση αυτή συμφωνήσαμε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατομμύρια ευρώ, μετά από πρόταση του Νίκου Πατέρα.
Είναι θεμιτό να υπάρχει διάσταση απόψεων σχετικά με το ποσό της αποτίμησης, και ειδικά στην περίπτωση μιας ποδοσφαιρικής ομάδας που δεν μπορεί, και ούτε πρέπει, να εμπίπτει στα στενά όρια των λογιστικών προτύπων.
Ωστόσο, θεωρώ ότι έχεις εμπεριστατωμένη άποψη για την αξία του Παναθηναϊκού την στιγμή που είσαι μέτοχος τα τελευταία δύο χρόνια και μάλιστα σε στενή συνεργασία με τον πρόεδρο Ν. Πατέρα που γνώριζε τα οικονομικά δεδομένα και διαχειριζόταν την ΠΑΕ.
Ως εκ τούτου, αναμένω μέχρι την 25η Ιουνίου στις 4 μ.μ. κατάθεση πρότασης με συγκεκριμένο τίμημα για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που ανήκει στην οικογένειά μου. Μόνο μέσω απτών προτάσεων η βούληση γίνεται πράξη.
Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να σταθούμε, την κρίσιμη αυτή στιγμή, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα απέναντι στους φιλάθλους της ομάδας.
ΥΓ: Το προπονητικό κέντρο στην Παιανία δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος της συγκεκριμένης αγοραπωλησίας. Ωστόσο εφόσον προχωρήσουμε σε συμφωνία υπάρχει δέσμευση από μέρους της οικογένειάς μου να το παραχωρήσουμε δωρεάν για τα επόμενα δύο χρόνια στην ομάδα».
Καμία ουσιαστική εξέλιξη, πλην της τυπικής έγκρισης της πρόσληψης του Κάρλος Φρέιτας στη θέση του τεχνικού διευθυντή, δεν σημειώθηκε στο ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο Γιάννης Βεκρής παραμένει ως προεδρεύων αντιπρόεδρος.
«Δεν εξελέγη πρόεδρος. Συνεχίζω να προεδρεύω μέχρι εκλογής προέδρου. Είμαι προσωρινά στη θέση αυτή. Πρώτος αντιπρόεδρος εξελέγη ο Δημήτρης Γόντικας και δεύτερος εγώ. Επίσης ο κύριος Δάβαρης θα πάρει στην εκτελεστική επιτροπή τη θέση του κυρίου Νίκα, ενώ εγκρίθηκε η πρόσληψη του κυρίου Φρέιτας. Άμεσα θα γίνει το νέο ΔΣ, μόλις μπορέσουμε να συμφωνήσουμε στο θέμα του προέδρου. Πολύ πιθανό και την επόμενη εβδομάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι», τόνισε ο κ. Βεκρής εξερχόμενος από τα γραφεία.
Ερωτηθείς αν συζητήθηκε στο ΔΣ η πρόταση του Ανδρέα Βγενόπουλο στον Γιάννη Βαρδινογιάννη για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ και του προπονητικού κέντρου, απάντησε: «Αναφέρθηκε, αλλά δεν συζητήθηκε. Είναι θέμα μετόχων».
Όσο για τα μεταγραφικά, είπε: «Περιμένουμε τον κύριο Φρέιτας να συνεργαστεί με τον προπονητή για να προχωρήσουμε».
Η πρώτη συνάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον Νίκο Νιόπλια έγινε σήμερα το απόγευμα. Μέχρι τότε ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν είχε κουβεντιάσει σε... επίσημο επίπεδο με το μεγαλομέτοχο της εταιρείας, καθώς από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, είχε επαφές με δύο... πρώην παράγοντες του συλλόγου, τον Νικόλα Πατέρα και τον Κώστα Αντωνίου.
Το ραντεβού των δύο ανδρών ήταν προγραμματισμένο από την περασμένη εβδομάδα, μετά από επιθυμία του Γιάννη Βαρδινογιάννη να συνομιλήσει κατ΄ ιδίαν με τον 45χρονο τεχνικό. Απ΄ ό,τι διέρρευσε από τη συνάντησή τους, ο Νίκος Νιόπλιας ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ για το μεταγραφικό πλάνο και τη λειτουργία της ομάδας ενόψει της νέας περιόδου. Από την πλευρά του ο Γιάννης Βαρδινογιάννης διαβεβαίωσε τον προπονητή ότι θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στα αποδυτήρια, σε συνεργασία με το νέο τεχνικό διευθυντή, Κάρλος Φρέιτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.