23.6.10

Αποχωρεί ο Ρεχάγκελ από την εθνική Ελλάδας όπως ενημέρωσε χθες βράδυ τους διεθνείς

   Το «τέλος εποχής» του Ότο Ρεχάγκελ στην τεχνική ηγεσία της εθνικής σηματοδότησε η χθεσινοβραδυνή ήττα 2-0 από την Αργεντινή για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Γερμανός ομοσπονδιακός, ο οποίος ανέλαβε τα «ηνία» της γαλανόλευκης το 2001, αποχωρεί μετά από εννέα χρόνια από το «τιμόνι» της εθνικής.


    Την απόφασή του αυτή, ανακοίνωσε στους διεθνείς στη διάρκεια της χθεσινοβραδυνής πτήσης προς το Ντέρμπαν, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ήταν μια ωραία εμπειρία αυτά που ζήσαμε».

    Προάγγελος αυτής της εξέλιξης μπορεί να θεωρηθεί η δήλωση Τοπαλίδη, ο οποίος δήλωσε μετά τον αγώνα με την «αλμπισελέστε» ότι αποχωρεί, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο βοηθός του Γερμανού όσο και ο ίδιος ο Ρεχάγκελ είναι πλέον εκτός συμβολαίου. Το «διαζύγιο» των δύο πλευρών ήταν αναμενόμενο και θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτραπεί, εάν ο 71χρονος τεχνικός οδηγούσε την εθνική Ελλάδας στους «νοκ άουτ» αγώνες του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

    Η αποστολή θα μεταβεί από το Ντέρμπαν στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου έχουν καταλύσει τα συγγενικά πρόσωπά τους, ενώ τα ξημερώματα της Πέμπτης (01:00) είνα προγραμματισμένη η αναχώρηση για την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γερμανός δεν θα γυρίσει με την αποστολή, καθώς στη Νότια Αφρική βρίσκονται η σύζυγός του, η Μπεάτε, και ο γιός του, με αποτέλεσμα να κάνει διακοπές.

    Υπό την τεχνική καθοδήγηση του «Όθωνα», η εθνική Ελλάδας προκρίθηκε δύο φορές σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, κατακτώντας μάλιστα το τρόπαιο στη διοργάνωση του 2004, η οποία φιλοξενήθηκε στα γήπεδα της Πορτογαλίας, καθώς και στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

    Έως τις 10 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινώσει η ΕΠΟ το όνομα του προπονητή, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Ότο Ρεχάγκελ στην τεχνική ηγεσία της εθνικής. Δεδομένου ότι στις 3 Σεπτεμβρίου η «γαλανόλευκη» ρίχνεται στη μάχη των προκριματικών του EURO 2012, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο κι έτσι εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου αναμένεται να γίνει γνωστός ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, με την ΕΠΟ να επιβεβαιώνει ότι ο Φερνάντο Σάντος είναι ο πρώτος υποψήφιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.