25.6.10

Τοπαλίδης: «Πέντε μήνες πριν ενημερώσαμε την ΕΠΟ ότι δεν θα συνεχίζαμε»

Από τις αρχές του χρόνου είχαν λάβει, τόσο ο Οτο Ρεχάγκελ όσο και ο Γιάννης Τοπαλίδης, την απόφαση να αποχωρήσουν μετά το Μουντιάλ, όπως επισήμανε ο μέχρι πρότινος βοηθός προπονητής της εθνικής ομάδας, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣπορ FM".
«Είχαμε συζητήσει εδώ και περίπου πέντε μήνες με τους ανθρώπους της ΕΠΟ και είχαμε πει ότι, έτσι όπως ήταν τα πράγματα, πιθανότατα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο θα σταματούσαμε» ανέφερε ο Τοπαλίδης, προσθέτοντας ότι η απόφαση αυτή δεν θα άλλαζε, ούτε αν η ελληνική προκρινόταν στη Β΄ φάση του Μουντιάλ. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η ανακοίνωση στους παίκτες έγινε στο ξενοδοχείο, μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου αγώνα με την Αργεντινή.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία της εθνικής στη Νότια Αφρική, ο Τοπαλίδης στάθηκε ιδιαίτερα στην ήττα της πρεμιέρας από τη Νότια Κορέα: «Αν πήγαινε καλύτερα το πρώτο ματς, μπορούσαμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Είπαμε να παίξουμε με τέσσερις πίσω και να έχουμε γεμάτο κέντρο και, αν χρειαστεί στην πορεία του αγώνα, φέρνουμε πίσω τον Κατσουράνη και παίζουμε με τρεις πίσω. Δεν προλάβαμε, όμως, γιατί μπήκε πολύ νωρίς το γκολ. Μετά δεν γινόταν να παίξουμε με τρεις πίσω. Στο δεύτερο ημίχρονο που περιμέναμε να κάνουμε ευκαιρίες, έγινε λάθος και ήρθε το δεύτερο γκολ. Όσο για το αμυντικό δίδυμο Παπαδόπουλου-Βύντρα, είχαν παίξει στο δεύτερο ημίχρονο με την Παραγουάη και τα είχαν πάει πολύ καλά. Είχε γρήγορους επιθετικούς η Κορέα, πιστεύαμε ότι αυτοί θα αντεπεξέλθουν. Με την Αργεντινή παρουσιαστήκαμε καλοί, αλλά δεν μπορούσαμε να πάρουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές, όμως, έχουμε τη γνώμη ότι θα μπορούσαμε να περάσουμε έναν γύρο».

Για την εννιάχρονη παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και τη σχέση του με τον Ρεχάγκελ, είπε: «Ήταν μία πολύ ωραία εποχή. Στη διάρκεια εννιά χρόνων συμβαίνουν σίγουρα κάποια πράγματα, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι έγινε κάτι άσχημο, που ήταν αιτία να φύγουμε. Ήταν όλα μία χαρά. Περάσαμε πολύ καλά, είχαμε επιτυχίες και νομίζω ότι αυτά που ζήσαμε στην εθνική ομάδα δεν μπορούμε να τα ζήσουμε κάπου αλλού. Ήταν πάρα πολλά τα χρόνια και είναι λογικό να υπάρχει συγκίνηση. Όπως είπε ο Ρεχάγκελ και στους παίκτες, ήταν μία ολόκληρη εποχή αυτή η συνεργασία. Ποτέ δεν σκέφτηκα να σταματήσω τη συνεργασία μας, αλλά αρκετές φορές είχα με τον Ρεχάγκελ διαφωνία. Όπως για παράδειγμα στο ματς με τη Νιγηρία, κοντραριστήκαμε λίγο για τις αλλαγές, αλλά ποτέ δεν είχαμε σοβαρή διαμάχη».

Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα, ο Γιάννης Τοπαλίδης τόνισε ότι θέλει να ξεκουραστεί και στη συνέχεια να σκεφτεί το μέλλον του, επισημαίνοντας ότι θέλει να δουλέψει μόνος του ως πρώτος προπόνητης. Για τον Οτο Ρεχάγκελ είπε ότι αισθάνεται ακόμη δυνατός και μπορεί να δουλέψει καλά, αν του γίνει ικανοποιητική πρόταση, αλλά απάντησε αρνητικά (με επιφύλαξη), όταν ρωτήθηκε για το κατά πόσον ο Γερμανός τεχνικός θα δούλευε σε ελληνική ομάδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.