14.6.10

Τα νοσοκομεία της χώρας υπολειτουργούν από τις σοβαρές ελλείψεις

   Ελλείψεις αναλώσιμων και χειρουργικών υλικών εντοπίζονται σε αρκετά νοσοκομεία της χώρας. Οι γιατροί τονίζουν ότι δεν έχουν τα απαραίτητα υλικά και για αυτό αναγκάζονται να μην πραγματοποιούν ακόμα και επείγουσες επεμβάσεις.


    Υπενθυμιζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής αναφερόμενος στις ελλείψεις υλικού που υπάρχουν στα νοσοκομεία, μίλησε για τις προσπάθειες των Υπουργείων Οικονομίας και Υγείας να καλυφθούν οι οφειλές που υπάρχουν προς τους προμηθευτές.

    Τόνισε πως ήδη υπάρχει κοινή ανακοίνωση των δύο υπουργείων για τη ρύθμιση χρεών των νοσοκομείων, ρύθμιση που θα τα οδηγήσει σε καλύτερη περίθαλψη και επάρκεια στις προμήθειες.

    Παθογένειες, είπε, που υπήρχαν παλιότερα, πρέπει να σταματήσουν και τόνισε πως «είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε εξασφαλισμένη τη δημόσια υγεία και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρχουν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον».

    Στο μεταξύ, με νομοθετική ρύθμιση, που θα κατατεθεί εντός του τρέχοντα μήνα στη Βουλή, θα προβλέπεται η εξόφληση με ομόλογα των χρεών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Οικονομικών και Υγείας με την ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων. Επίσης όπως σημειώνεται δόθηκαν οι σχετικές εντολές, για καταβολή από τα Νοσοκομεία οφειλομένων του έτους 2010.

    Από την πλευρά της, η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση καταβάλει τεράστια προσπάθεια για την αποπληρωμή των χρεών στους προμηθευτές».

    "Οφείλουν οι προμηθευτές σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία αντί να δημιουργούν προβλήματα στις προμήθειες των νοσοκομείων να αναγνωρίσουν αυτή την τεράστια προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να υπάρχει πλήρης διακανονισμός των χρεών και έχουν και αυτοί την ευθύνη να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις προμήθειες των νοσοκομείων", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.