20.6.10

Το ευρώ δεν μπορεί να πεθάνει δηλώνει ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο

Το ευρώ δεν μπορεί να πεθάνει, "είναι ένα από τα ισχυρότερα νομίσματα του κόσμου", δηλώνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole-24 Ore.


Οταν ερωτάται για την πιθανότητα το ευρώ να μην επιβιώσει της έλλειψης συντονισμού και σύγκλισης των οικονομιών της ευρωζώνης, ο Μπαρόζο απαντά: "δεν συμμερίζομαι αυτήν την ανάλυση".

"Το ευρώ είναι ένα από τα πιο ισχυρά νομίσματα στον κόσμο και το δεύτερο διεθνές νόμισμα", εξηγεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισημαίνοντας ότι " το επίπεδο του χρέους μας είναι χαμηλότερο από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία".

Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο παραδέχεται ότι " προβλήματα εμφανίσθηκαν σε ορισμένες χώρες της ζώνης του ευρώ , αλλά το ισχυρό και αξιόπιστο ευρώ είναι προς το συμφέρον όλων των μελών της ευρωζώνης και των χωρών που δεν συμμετέχουν σε αυτήν".

Ο πρόεδρος της Επιτροπής τονίζει επίσης "την αποφασιστικότητα των ευρωπαίων ηγετών να κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για τη διατήρηση της σταθερότητας του ευρώ", και αναφέρθηκε στην απόφαση η οποία ελήφθη την Πέμπτη κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής για τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών στην κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.