22.6.10

Βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη


   Μια κουρδική αυτονομιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που έγινε σήμερα σε στρατιωτικό λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας το θάνατο σε 5 ανθρώπους, μετέδωσε πρακτορείο ειδήσεων που πρόσκειται στην οργάνωση.

    Η οργάνωση "Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν" (TAK), η οποία πιστεύεται ότι έχει δεσμούς με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση και προειδοποιεί τους πολίτες να απέχουν από στρατιωτικούς στόχους σε ανακοίνωσή της, η οποία μεταδόθηκε από το Πρακτορείο Ειδήσεων Firat.

    Η ΤΑΚ έχει αναλάβει την ευθύνη και για προηγούμενες βομβιστικές επιθέσεις σε τουρκικές πόλεις που βρίσκονται εκτός της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου το PKK πολεμάει τον τουρκικό στρατό.

    Δύο στρατιωτικοί και μία νεαρή 17 ετών, η κόρη ενός στρατιωτικού, σκοτώθηκαν επί τόπου από την έκρηξη βόμβας που ήταν τοποθετημένη στο οδόστρωμα και πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό, δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Χουσείν Αβνί Μουτλού στους δημοσιογράφους στον τόπο της έκρηξης.

    Η έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί στο προάστιο Χαλκαλί στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης. Στόχος της επίθεσης ήταν ένα λεωφορείο που μετέφερε στρατιωτικούς στην εργασίας τους.

    Η τεχνική των εκρηκτικών μηχανισμών που ενεργοποιούνται με τηλεχειρισμό είναι μια συνήθης πρακτική των κούρδων ανταρτών στη νοτιο-ανατολική Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.