16.6.10

Η BP θα πληρώσει δήλωσε ο Ομπάμα


   Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε να κάνει ότι είναι δυνατόν για τον έλεγχο της διαρροής του πετρελαίου από το κοίτασμα της ΒΡ και να βοηθήσει στην αποκατάσταση των ακτών του Κόλπου του Μεξικού.

    "Θα αντιμετωπίσουμε αυτή τη διαρροή με ότι μέσο διαθέτουμε και για όσο διάστημα χρειαστεί. Θα αναγκάσουμε την ΒΡ να πληρώσει για την καταστροφή που προκάλεσε", δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

    Ο Ομπάμα είπε ακόμα ότι είναι ευτυχής που δέχεται προτάσεις και ιδέες τόσο από τους Δημοκρατικούς όσο και από τους Ρεπουμπλικάνους για τη νομοθεσία που θα καλύπτει ευρύ φάσμα θεμάτων ενεργείας, πρόσθεσε όμως ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι δυνατόν να αποφύγουν τις αλλαγές στους τρόπους χρήσης της ενέργειας.

    Στο μεταξύ, η εταιρία ΒΡ ανακοίνωσε ότι επαναλαμβάνει τις εργασίες περισυλλογής πετρελαίου μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο στόμιο του κοιτάσματος. Η συλλογή ανέρχεται σε 5.610 βαρέλια πετρελαίου κάθε 12 ώρες ενώ πριν από την πυρκαγιά η δυνατότητα περισυλλογής είχε ανέλθει τα 7.000 βαρέλια το 12 ωρο.

    Το σύστημα διέκοψε τη λειτουργία του για περίπου 5 ώρες εξ αιτίας της πυρκαγιάς.

    Την ίδια ώρα, η Κούβα ανακοίνωσε ότι προχωρά σε προετοιμασίες για να προστατεύσει τις ακτές της για την περίπτωση που η πετρελαιοκηλίδα συνεχίσει να εξαπλώνεται.

    Αξιωματούχοι στην Αβάνα σημείωσαν ότι η Βενεζουέλα, σύμμαχος της Κούβας με εκτεταμένη πετρελαϊκή βιομηχανία, έστειλε μια ομάδα ειδικών στην αντιμετώπιση διαρροών για να βοηθήσει.

    Τέλος, ο γνωστός ηθοποιός Κέβιν Κόστνερ ανακοίνωσε ότι πουλά 32 φυγοκεντρικά μηχανήματα δικού του σχεδιασμού στον πετρελαϊκό γίγαντα της ΒΡ για να βοηθήσει στον καθαρισμό της καταστροφικής πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού.

    Τα μηχανήματα, τα οποία είχε περιγράψει και παρουσιάσει ο Κόστνερ στο Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα, διαχωρίζουν το πετρέλαιο από το νερό και ανακυκλώνουν το αργό πετρέλαιο μέσα σε μαούνες καθ' όσον βρίσκονται στη θάλασσα.

    Τα πλοία μέχρι σήμερα έπρεπε να κάνουν αρκετά ταξίδια μέχρι την ακτή για να αποθέτουν το φορτίο τους το οποίο αποτελείται από 90% νερό και 10% πετρέλαιο.

    "Αυτό είναι το κλειδί ... Είναι ένας καλός τρόπος για να αντιμετωπίζουμε τις πετρελαιοκηλίδες τον 21ο αιώνα", δήλωσε ο Κόστνερ σε συνέντευξη του στο CNN.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.