8.7.10

Απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς σήμερα Πέμπτη 8 Ιουλίου (χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό, λεωφορεία, τρόλει, Τραμ και Προαστιακό)

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνει το Λεκανοπέδιο Αττικής, από τις 6 το πρωί, μέχρι στις 6 το πρωί της Παρασκευής, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


Έτσι δεν θα κινηθούν το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλει, το Τραμ και ο Προαστιακός. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και τα τρένα του ΟΣΕ, καθώς δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο εσωτερικού και εξωτερικού, εκτός ορισμένων, των λεγόμενων "Κοινωνικών Αναγκών".

Στο Μετρό υπήρξε διαφωνία μεταξύ των σωματείων των εργαζομένων στο συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς, για τη στάση που θα τηρήσουν στην απεργία. Συγκεκριμένα, ενώ το ΣΕΛΜΑ αποφάσισε να διακόψει την απεργία μεταξύ 10 το πρωί και 4 το απόγευμα, το σωματείο των Οδηγών, επέμεινε στην πραγματοποίηση της 24ωρης απεργίας. Έτσι οι συρμοί του Μετρό θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας. Τα αστικά λεωφορεία δεν θα κυκλοφορήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 8 και έως τις 8.30 το πρωί ανάλογα με την απόσταση των αφετηριών και τερμάτων από τα αμαξοστάσια.

Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 10.30 το βράδυ έως τις 6.25 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.