13.7.10

Σούπερ Λίγκα: Αναβολή στην εκλογή νέου προέδρου με καταγγελίες

Εν μέσω καταγγελιών από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Κώστα Τσακίρη και με ψήφους 8-5 αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα εκλογή του προέδρου της Σούπερ Λίγκας. Η απόφαση λήφθηκε με την ολοκλήρωση του τακτικού διοικητικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Το θέμα της εκλογής νέου προέδρου παραπέμφθηκε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Πέμπτη 15 Ιουλίου.
Σύμφωνα με απόφαση που πήρε σήμερα το ΔΣ, ο νέος πρόεδρος θα προκύψει μόνο εφόσον έχει «αυξημένη πλειοψηφία».

«Πήραμε την καλύτερη δυνατή απόφαση για να διασφαλίσουμε το κύρος του συναιτερισμού. Στη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης θα συζητηθεί η τροποποίηση του καταστατικού. Η απόλυψη πλειοψηφία θα αναδεικνύει τον πρόεδρο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός.

Το... κόκκινο πανί του σημερινού ΔΣ ήταν η υποψηφιότητα του Θανάση Κανελλόπουλου, για τον οποίο υπήρχαν αντιδράσεις. Μάλιστα η υποψηφιότητα του κ. Κανελλόπουλου και το παρασκήνιο που υπήρξε, ανάγκασαν τον κ. Τσακίρη να δηλώσει πως δεν πρόκειται να βάλει εκ νέου υποψηφιότητα.

«Πάμε σε διάσπαση και φαίνεται ποιος κάνει τη διάσπαση. Το μοντέλο της Σούπερ Λίγκας έλεγε ότι ο πρόεδρος θα εκλέγεται ομόφωνα. Οι τέσσερις πρώτοι πρόεδροι εξελέγησαν ομόφωνα. Ο πέμπτος δεν εξελέγη ομόφωνα και εκεί άρχισε η διάσπαση. Ο ίδιος πάει να διασπάσει σήμερα τη Σούπερ Λίγκα. Αν πάμε σε διάσπαση, δεν έχει νόημα να είμαστε εδώ και δεν βλέπω το λόγο να παραμένουμε στη Σούπερ Λίγκα. Δεν είμαι ούτε εγκάθετος του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ούτε ψυχογιός του Θωμά Μητρόπουλου. Είμαι ιδιοκτήτης, κανονικός ιδιοκτήτης».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αναφερόμενος στην υποψηφιότητα Κανελλόπουλου είπε ότι «...εγώ ήρθα στη συνεδρίαση για να κάνω τις τοποθετήσεις μου. Εγιναν συζητήσεις, αλλά δεν βλέπω να επιτυγχάνεται τίποτα. Πάμε πλέον για ψηφοφορία, αλλά όλα αυτά γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οταν κάποιος υποστηρίζεται από τις μεγάλες ομάδες, βγαίνει πρόεδρος».

«Εγώ σήμερα πιστεύω ότι είμαι νικητής. Δεν θα κάνω το χατήρι σε κάποιους να φύγω. Θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα, αφού οι ομάδες που με πρότειναν πιστεύουν σε μένα. Αντίθετα ο κ. Τσακίρης είπε πως αποσύρεται. Δεν εξυπηρετώ συμφέροντα. Δεν υπάρχει φόβος διάσπασης της Σούπερ Λίγκας. Η δική μου θητεία στην ΕΠΑΕ ήταν η πιο πετυχημένη. Δέχθηκα προτάσεις από πολλές ομάδες της Λίγκας. Εγώ είμαι με τη νομιμότητα και κάποιοι δεν θέλουν να εκλεγώ. Δεν πρόκειται να τους γίνει το χατίρι», είπε από την πλευρά του ο κ. Κανελλόπουλος εξερχόμενος της αίθουσας.

Εκτός των Τσακίρη και Κανελλόπουλου, υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της Σούπερ Λίγκα έχει θέσει και ο Γιώργος Μποροβήλος. «Συμμετέχω στα κοινά της Λίγκας. Γνωρίζω καλά τον τρόπο λειτουργίας της Σούπερ Λίγκας και γι` αυτό θα είμαι εκ νέου υποψήφιος και την Πέμπτη. Ο πρόεδρος θα πρέπει να είναι ισχυρός από κάθε άποψη», είπε ο κ. Μποροβήλος, οποίος ως αναπληρωτής πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας θα ασκεί τα καθήκοντά του έως τις 30 Ιουλίου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου τόνισε ότι «την υποψηφιότητα του κ. Κανελλόπουλου δεν τη στήριξε ο Θωμάς Μητρόπουλος και αυτό είναι μεγάλο επίτευγμα για εμάς σε αντίθεση με κάποιους άλλους. Η άλλη πλευρά μέτρησαν οι αντίπαλοί μας τα κουκιά και είδαν ότι δεν τους έβγαιναν. Ο κ. Βαρδινογιάννης και οι άλλοι μεγαλοπαράγοντες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να βγάζουν όποιον πρόεδρο γουστάρουν».

Κατά της σημερινής αναβολής των εκλογών για το νέο πρόεδρο τάχθηκαν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Αρης, Ολυμπιακός Βόλου, Ξάνθη και Ολυμπιακός. Λευκό ψήφισαν Πανιώνιος, Παναθηναϊκός, ΕΠΟ και Πανσερραϊκός, ενώ υπέρ φήσισαν όλες οι υπόλοιπες ομάδες. Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης αναμένεται να υπάρξει απόφαση και για αλλαγή του καταστατικού. Στις προτάσεις που θα κατατεθούν θα είναι πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας να αναλαμβάνει πρόεδρος ή μεγαλομέτοχος ΠΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.