21.7.10

Νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας για κατάργηση αυξήσεων στον ιδιωτικό τομέα

Νομοθετική παρέμβαση με την οποία θα καταργούνται αποφάσεις διαιτησίας που δίνουν αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα πέραν των προβλεπόμενων στο Μνημόνιο, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος από τη Βουλή.


Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε ότι αυτό τον καιρό υπάρχουν αποφάσεις της διαιτησίας (ΟΜΕΔ) που δίνουν αυξήσεις μετά τις 5 και 6 Μαϊου - οπότε ψηφίστηκε ο νόμος που μετέφερε το Μνημόνιο στην ελληνική έννομη τάξη με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την εισοδηματική πολιτική στον ιδιωτικό τομέα - 1,5% και μάλιστα σε μία περίπτωση, «η οποία αποτελεί και το κραυγαλέο παράδειγμα», δεύτερη αύξηση για το 2010 στο 3%.

«Εμείς ως Πολιτεία έχουμε την υποχρέωση να περιφρουρήσουμε όσα έχουμε συμφωνήσει» τόνισε ο υπουργός Εργασίας και προανήγγειλε για την επόμενη εβδομάδα νομοθετική παρέμβαση, με την οποία «αυτού του είδους τις αποφάσεις οι οποίες αντιστρατεύονται τις συλλογικές προσπάθειες όλων μας στην Ελλάδα, θα τις καταργήσουμε».

Υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι σε αυτό το πλαίσιο «των μεγάλων δυσκολιών και του αγώνα που δίνουμε με αυταπάρνηση για να φύγει η Ελλάδα από αυτή την περιπέτεια» δεν μπορεί κάποιοι καθόλου έξυπνοι αλλά ιδιαιτέρως πονηροί να επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους τον ρόλο του καλού και να δείχνουν τους κάποιους υπόλοιπους σαν τους κακούς της ιστορίας. «Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους» κατέληξε.

Ο υπουργός Εργασίας συνεχάρη τους κοινωνικούς εταίρους οι οποίοι - όπως είπε - συνδιαμόρφωσαν με την νέα Γενική Εθνική Συλλογική Σύμβαση που υπέγραψαν μισθολογικούς όρους εργασίας για την επόμενη τριετία που «και μέσα στο πλαίσιο του Μνημονίου είναι και έχουν σπέρματα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.