10.7.10

Η Τζένιφερ Λόπεζ ακύρωσε την συναυλία της στην κατεχόμενη Κύπρο ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις

Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες σ' όλο τον κόσμο που αντέδρασαν μέσω ηλεκτρονικών σελίδων και δυο Αμερικανοί πολιτικοί, συνέβαλαν καθοριστικά για να ακυρωθεί η προγραμματισμένη για τις 24 Ιουλίου συναυλία της διεθνούς φήμης τραγουδίστριας και ηθοποιού, Τζένιφερ Λόπεζ, στην κατεχόμενη Κύπρο.


Σύμφωνα με ανακοίνωση ομογενών που εκπροσωπούν την Ενωμένη Συντονιστική Προσπάθεια για Δικαιοσύνη στην Κύπρο, την Πέμπτη το βράδυ αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Τζένιφερ Λόπεζ η δήλωση της διάσημης τραγουδίστριας σχετικά με την εμφάνισή της στην κατεχόμενη Κύπρο.

Με «ισχυρή γλώσσα», όπως τονίζεται, η κ. Λόπεζ υπογράμμισε ότι «ποτέ εν γνώσει της δεν θα υποστήριζε οποιοδήποτε κράτος, χώρα, ίδρυμα ή καθεστώς που θα είχε σχέση με οποιαδήποτε μορφή παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μετά από πλήρη ανασκόπηση όλων των σχετικών περιστάσεων στην Κύπρο, η απόφαση των συμβούλων της ήταν να αποσυρθεί από την εμφάνιση. Ήταν μια συλλογική απόφαση η οποία αντικατοπτρίζει την ευαισθησία μας στις πολιτικές πραγματικότητες της περιοχής».

Στην ανακοίνωση των ομογενών τονίζεται ότι της απόφασης της κ. Λόπεζ προηγήθηκε ένα «διεθνές κίνημα» με αντιδράσεις σε ηλεκτρονικές σελίδες και κυρίως στο Facebook που συγκεντρώθηκαν 20,000 «φωνές διαμαρτυρίας» για την επίσκεψη και τη συναυλία της Τζ. Λόπεζ στην κατεχόμενη Κύπρο.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «πίσω από τα παρασκήνια ήταν δυο πρωταθλητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι συνομίλησαν προσωπικά με την κ. Λόπεζ και της ζήτησαν να ακυρώσει τη συναυλία της στην κατεχόμενη Κύπρο. Στη συνέχεια, ακολούθησε η επίσημη δήλωση της τραγουδίστριας».

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης η «σταθερή, συνεπής και μαχητική δράση» των δυο Αμερικανών πολιτικών για τα εθνικά δίκαια της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ ευχαριστίες εκφράζονται στην Τζένιφερ Λόπεζ για την απόφασή της, σημειώνοντας την πρόθεσή τους να την προσκαλέσουν να επισκεφθεί με την οικογένειά της τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (του Π. Παναγιώτου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.