23.7.10

Καύσωνας στη Ρωσία

Τη θερμότερη ημέρα των τελευταίων 30 ετών, έζησαν χθες οι κάτοικοι της Μόσχας. Εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα και της αφόρητης υγρασίας στην ατμόσφαιρα, έχουν καταστραφεί σοδειές δημητριακών στη Ρωσική Ομοσπονδία εμβαδού περίπου ίσου με την Πορτογαλία, όπως πιστοποίησε το Μετεωρολογικό κέντρο "Fobos" και το Υπουργείο της Γεωργίας.


Η μέση τελική θερμοκρασία στη Μόσχα έφθασε πολύ κοντά, σε περιοχές της πρωτεύουσας πυκνοκατοικημένες, στους 37-38 βαθμούς Κελσίου, πρώτη φορά τόσο υψηλά μετά το 1981.

Η "Γκρινπίς Τμήμα Ρωσίας" σημείωσε με ανακοινωθέν της ότι η εξέλιξη είναι "ένας αδιάψευστος μάρτυρας της υπερθέρμανσης του πλανήτη μας". Η μετεωρολογική πρόβλεψη είναι ότι "η υψηλή θερμοκρασία θα παραταθεί για μερικές, ακόμα, ημέρες".

Πιθανόν την Κυριακή να καταρριφθεί γιά όλην την Μόσχα η "ιστορική" θερμοκρασία των 36,6 βαθμών Κελσίου, η οποία καταγράφηκε στη διάρκεια του 1936, όπως προέβλεψε το "Fobos" και μεταδόθηκε από τα κρατικά μμε.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα έχει ζήσει και σε μείον 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ με τις τωρινές θερμοκρασίες έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις των κλιματιστικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.