22.7.10

Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε στην κατάργηση αποφάσεων της διαιτησίας και στα στεγαστικά προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

«Θα παρέμβουμε όχι για να καταργήσουμε τη Συλλογική Σύμβαση, η οποία υπεγράφη στις 15 Ιουλίου, ούτε για να καταργήσουμε τη Διαιτησία, για την οποία κάναμε συγκεκριμένη αναφορά στον Ασφαλιστικό νόμο και θα επεξεργαστούμε Προεδρικό Διάταγμα εντός των επομένων ημερών ώστε να είμαστε εμπρόθεσμοι»,
τόνισε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος αναφερόμενος στην νομοθετική παρέμβαση την οποία θα φέρει στη Βουλή και με βάση την οποία θα καταργούνται οι αποφάσεις της διαιτησίας που ελήφθησαν μετά την ψήφιση του νόμου που ενσωματώνει το Μνημόνιο στην ελληνική νομοθεσία και δίνουν αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα καθ' υπέρβαση των προβλεπόμενων.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Α. Ροντούλη αναφορικά με τα προγράμματα του ΟΕΚ, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα για να διαβεβαιώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία ότι ''δεν πρόκειται να επιλεγούν λύσεις εκτός Συντάγματος, θα είναι μια παρέμβαση στο πλαίσιο του Συντάγματος''. Πρόσθεσε ότι η νομολογία του ΣτΕ είναι γνωστή, είμαστε γνώστες αυτών των θεμάτων από το 1987, παρακολουθούμε τη νομολογία των δικαστηρίων και ξέρουμε πως στέκονται στα δικαστήρια. Αναφορικά με την αναδρομικότητα και τα όριά της, για την οποία όπως είπε ο υπουργός Εργασίας «κάποιοι προσπάθησαν να σχολιάσουν σε βάρος μας» τόνισε ότι είναι μια έννοια «την οποία γνωρίζουμε και σεβόμαστε». «Όλα θα πάνε στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων, θα πάνε σωστά», υπογράμμισε και σημείωσε ότι εκείνο που πάει λάθος είναι ότι ενώ «βάζουμε τα δυνατά μας, προσπαθούμε να εναρμονιστούμε κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι, ώστε στον πολιτικό και κοινωνικό στίβο τα πράγματα να πάνε κατά το δυνατόν καλύτερα σε αυτή την τραγική περίσταση, κάποιοι επιμένουν να κάνουν τον έξυπνο, να μην καταλαβαίνουν ποια είναι η συγκυρία».

Καταλήγοντας ο κ. Λοβέρδος και αφού χαρακτήρισε την «συμπεριφορά κάποιων που δεν στοιχίζονται στην εθνική προσπάθεια» ως «υπονόμευση» και «εμπαιγμό» τόνισε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Για τον ΟΕΚ

Απαντώντας στην ουσία της ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ, ο κ. Λοβέρδος διαβεβαίωσε ότι τα στεγαστικά προγράμματα, ειδικά της επιδότησης ενοικίου, για κείνους που έκαναν αίτηση το 2009 θα υλοποιηθούν και θα καλυφθούν όλοι οι δικαιούχοι.

Σε ότι αφορά το 2010 ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε ότι έχει σταματήσει, όπως υπολογίζεται για τέσσερις περίπου μήνες, το πρόγραμμα επιδότησης του ενοικίου. «Θα επιστρέψουμε, αλλά μετά από τετράμηνο. Δεν μπορώ να πω με ακρίβεια, γιατί ο ΟΕΚ δεν δίνει ακριβή αριθμό μηνών καθυστέρησης του προγράμματος που έχει να κάνει με τα στεγαστικά δάνεια», τόνισε. Πρόσθεσε ότι ο ΟΕΚ θα ενημερώσει εντός των επόμενων ημερών και θα ενημερώσει και ο ίδιος την Εθνική Αντιπροσωπεία.

Αναφορικά με το Μεσογειακό Χωριό, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι θα κατασκευαστεί και αφού γίνουν οι Μεσογειακοί Αγώνες τα 800 σπίτια στη Λάρισα και το Βόλο θα παραχωρηθούν. Η κατασκευή θα αρχίσει τον Ιανουάριο, όπως είπε και διευκρίνισε αναφορικά με το ποσό των 150 εκ. ευρώ ότι το χειρίζεται ο υπουργός Οικονομικών, δεδομένου ότι το υπουργείο Εργασίας δεν θέλει το δανειστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.